עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 20

אשכול: דציבלים ורעש- מהי העצמה האסורה בחוק. אשמח להפניות

דציבלים ורעש- מהי העצמה האסורה בחוק. אשמח להפניות

שלום.
    אחרי חיפושים רבים באינטרנט לא מצאתי אף אזכור או התייחסות של משרד התחבורה או כל גורם רשמי אחר לגבול העצמה המותרת היוצאת מהאופנוע (אגזוז). ראיתי אנשים כותבים 90 דציבל, ראיתי 70. קראתי על תקן אירופאי שרושם 80 דציבל. השאלה היא מהו התקן בארץ ומהו החוק כאן? וגם השאלה איך מודדים, הרי ברור שבהילוך סרק ובמצערת מלאה עצמת הדציבלים תהיה שונה לגמרי, מה גם שתלוי היכן מונח המכשיר המודד.
    האם מישהו יכול לשלוח לי קישור שתקף לפי החוק פה בישראל ?

Member
    שאלה כנה, איך אתה בתור רוכב יכול לשבת על אופנוע שנשמע כמו מטוס שממריא?
    עזוב חוקים, מת לדעת מה עובר על האוזניים שלך ובשביל מה.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 1122 צפיה בהודעה
    שם אטמי אוזניים ונותן לכל הסביבה להנות. תמיד משאיר את הדיבי-קילר

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי kanter.m צפיה בהודעה
    שם אטמי אוזניים ונותן לכל הסביבה להנות. תמיד משאיר את הדיבי-קילר
    במילים אחרות - סוציופת.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    תשובה פשוטה לשאלת הפוסט המקורית היא הרעש המותר תלוי בטסטר הבודק ובאיך הוא קם בבוקר (או במעטפה שהוא קיבל לפניכן). מניסיון אישי עם קטנוע 50 סמ"ק, אותו טסטר העביר והכשיל את אותו אגזוז, בלי שום שינוי מהותי ברעש שהופק. לא זכור לי שקיים מד דציבלים במכוני הטסטים...

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי YoniM צפיה בהודעה
    במילים אחרות - סוציופת.
    קרא לזה איך שאתה רוצה. כשאני רואה רכבים מפנים לי את הנתיב השמאלי כשהם 500 מטר קדימה, או מסתכלים במראה כשאני עובר לאט ברמזור, אני מעריך כל דציבל שהאגזוז פולט. מי שיש לו בעיה עם הרעש בכל מקרה יסבול ממנו לשניות בודדות בלבד.

לא הבנתי את כוונתך. אתה יוצא מנקודת הנחה שמדובר באגזוז רועש מדי. נתון שאינו נכון כלל, וכמובן רעש הוא אינו דבר סובייקטיבי. אבל בוחנים עשויים לפסול אותך רק כי לדעתם זה רועש מעט יותר מדי. אני מדדתי את הרעש וזה הגיע ל-64 דציבל (יש אפליקציה נחמדה להורדה) אך לדעת הטסטר זה היה לו רועש מדי, רק לאחר שהסברתי לו ומדדנו יחד הוא השתכנע והעביר. השאלה שלי, מה החוק אומר? לא מה אתה חושב על החוק ועל מטוסים.
    רק לתשומת לב, רעש בעצמה של 85 דציבל ומעלה עשוי להוות נזק ומטרד לשמיעה לאורך זמן. פחות מזה לא!. יש טבלת רעש של משרד הבריאות שאתה יכול לעיין בה ולמצוא אותה בקלות בגוגל. אני מאמין שמ-75 דציבל ומעלה זה לא כל כך נעים באוזן, אבל האגזוז שלי בכלל לא מרעיש, אבל בכלל לא! הוא תקני ומקורי, ועדיין הטסטר התחכם, עד שלבסוף השתכנע.

חבר מערכת FullgaZ
    ציטוט נכתב במקור על ידי naked צפיה בהודעה
    קרא לזה איך שאתה רוצה. כשאני רואה רכבים מפנים לי את הנתיב השמאלי כשהם 500 מטר קדימה, או מסתכלים במראה כשאני עובר לאט ברמזור, אני מעריך כל דציבל שהאגזוז פולט. מי שיש לו בעיה עם הרעש בכל מקרה יסבול ממנו לשניות בודדות בלבד.
    הבעיה האמתית היא שלך. אגזוז רועש אינו תחליף ליכולות רכיבה או לאסטרטגיה נכונה ברכיבה. וביום שהאגזוז הרעשן שלך לא יועיל. שום דבר כבר לא יועיל.
    וזה מבלי שהזכרנו את השכנים שלך שסובלים ממך כמה שניות בכל פעם שאתה יוצא לדרכך או שב הביתה.

איללכא...ממש, נשמה טובה

Member הסמל האישי של Khc
    כשהתינוק שלך בדיוק יירדם, אחרי שהעיר אותך באמצע הלילה לסשן של בכי... והערס העתידי יעבור בשכונה עם אגזוז רועש "בדיוק לשניות בודדות" אתה לא תסבול מזה שניות בודדות...

*אין לי עדיין תינוק, כשיהיה, אהיה הראשון להתקשר ולדווח על כל אחד כזה שירעיש באמצע הלילה!

Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי carolinor צפיה בהודעה
    שלום.
    אחרי חיפושים רבים באינטרנט לא מצאתי אף אזכור או התייחסות של משרד התחבורה או כל גורם רשמי אחר לגבול העצמה המותרת היוצאת מהאופנוע (אגזוז). ראיתי אנשים כותבים 90 דציבל, ראיתי 70. קראתי על תקן אירופאי שרושם 80 דציבל. השאלה היא מהו התקן בארץ ומהו החוק כאן? וגם השאלה איך מודדים, הרי ברור שבהילוך סרק ובמצערת מלאה עצמת הדציבלים תהיה שונה לגמרי, מה גם שתלוי היכן מונח המכשיר המודד.
    האם מישהו יכול לשלוח לי קישור שתקף לפי החוק פה בישראל ?
    התקן האירופאי הוא אכן 80 דציבלים, יותר מסביר להניח שישראל אימצה את התקן הזה כמו רוב התקנים שישראל אימצה בתחום הרכב.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי naked צפיה בהודעה
    קשקוש. אני עם אגזוז סטוק מסריח ושאני עובר בפקק בין מכוניות כול אלה שלא בטלפון שלהם אלא פשוט עם הראש קדימה ולא מתעסקים ברדיו או וואטאבר קולטים אותי במראה יפה מאוד (אולי זה האור הגבוה שאני מקפיד עליו גם ביום בידיוק בשביל זה?) ואפילו מפנים לי דרך. כמו שנועם אמר, אגזוז לא תחליף לאסטרטגיות רכיבה.

ציטוט נכתב במקור על ידי carolinor צפיה בהודעה
    לא הבנתי את כוונתך. אתה יוצא מנקודת הנחה שמדובר באגזוז רועש מדי. נתון שאינו נכון כלל, וכמובן רעש הוא אינו דבר סובייקטיבי. אבל בוחנים עשויים לפסול אותך רק כי לדעתם זה רועש מעט יותר מדי. אני מדדתי את הרעש וזה הגיע ל-64 דציבל (יש אפליקציה נחמדה להורדה) אך לדעת הטסטר זה היה לו רועש מדי, רק לאחר שהסברתי לו ומדדנו יחד הוא השתכנע והעביר. השאלה שלי, מה החוק אומר? לא מה אתה חושב על החוק ועל מטוסים.
    רק לתשומת לב, רעש בעצמה של 85 דציבל ומעלה עשוי להוות נזק ומטרד לשמיעה לאורך זמן. פחות מזה לא!. יש טבלת רעש של משרד הבריאות שאתה יכול לעיין בה ולמצוא אותה בקלות בגוגל. אני מאמין שמ-75 דציבל ומעלה זה לא כל כך נעים באוזן, אבל האגזוז שלי בכלל לא מרעיש, אבל בכלל לא! הוא תקני ומקורי, ועדיין הטסטר התחכם, עד שלבסוף השתכנע.
    לא עשיתי מחקר מעמיק על כמה דציבל זה אגזוז רועש שכולנו מכירים.... המחשבה שלי מהאשכול הייתה שהוא מתכוון לאחד כזה. מניח שטעיתי בקשר לעוצמה.. אבל הכוונה נשארה אותו דבר.

Member
    קשקוש. אני עם אגזוז סטוק מסריח ושאני עובר בפקק בין מכוניות כול אלה שלא בטלפון שלהם אלא פשוט עם הראש קדימה ולא מתעסקים ברדיו או וואטאבר קולטים אותי במראה יפה מאוד (אולי זה האור הגבוה שאני מקפיד עליו גם ביום בידיוק בשביל זה?) ואפילו מפנים לי דרך. כמו שנועם אמר, אגזוז לא תחליף לאסטרטגיות רכיבה.
    הרעש לא נועד לאותם אנשים שנוהגים כמו שצריך, אלא בדיוק נגד אלה שמרוכזים ברדיו ולא מסתכלים מסביב ואז סוטים עליך. אלה אנשים שלא מסתכלים לאן שצריך, האגזוז נועד כדי להשמיע להם שאתה לידם כי לראות אנחנו יודעים שהם לא רואים אותך.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי chase צפיה בהודעה
    הרעש לא נועד לאותם אנשים שנוהגים כמו שצריך, אלא בדיוק נגד אלה שמרוכזים ברדיו ולא מסתכלים מסביב ואז סוטים עליך. אלה אנשים שלא מסתכלים לאן שצריך, האגזוז נועד כדי להשמיע להם שאתה לידם כי לראות אנחנו יודעים שהם לא רואים אותך.
    השאלה היא אם הרעש יודע את זה, ומה האגזוז עושה בנידון?

אני שמח שדייקת ולא כתבת צליל, או סאונד,
    כי רעש, זה בדיוק מה שזה.

השנקל שלי -
    לא כדאי לעצבן נהג ברכב כשאתה על האופנוע,
    מבחינתי יש לי יותר מה להפסיד.

Senior Member
    http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/...gulations.aspx

בגדול 85 ומומלץ להצטייד באישור מראש אלא אם בא לך להיות רזידנט במכון ולהמציא דרך קבע אישורים כשתזדקק.
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 16-03-2018 בשעה 13:01.

Senior Member
    פשוט תרכיב את הרגיל כשאתה יוצא לטסט...

Sent from my MI 5X using Tapatalk