שאלה כנה, איך אתה בתור רוכב יכול לשבת על אופנוע שנשמע כמו מטוס שממריא?
עזוב חוקים, מת לדעת מה עובר על האוזניים שלך ובשביל מה.
שלום.
אחרי חיפושים רבים באינטרנט לא מצאתי אף אזכור או התייחסות של משרד התחבורה או כל גורם רשמי אחר לגבול העצמה המותרת היוצאת מהאופנוע (אגזוז). ראיתי אנשים כותבים 90 דציבל, ראיתי 70. קראתי על תקן אירופאי שרושם 80 דציבל. השאלה היא מהו התקן בארץ ומהו החוק כאן? וגם השאלה איך מודדים, הרי ברור שבהילוך סרק ובמצערת מלאה עצמת הדציבלים תהיה שונה לגמרי, מה גם שתלוי היכן מונח המכשיר המודד.
האם מישהו יכול לשלוח לי קישור שתקף לפי החוק פה בישראל ?
שאלה כנה, איך אתה בתור רוכב יכול לשבת על אופנוע שנשמע כמו מטוס שממריא?
עזוב חוקים, מת לדעת מה עובר על האוזניים שלך ובשביל מה.
תשובה פשוטה לשאלת הפוסט המקורית היא הרעש המותר תלוי בטסטר הבודק ובאיך הוא קם בבוקר (או במעטפה שהוא קיבל לפניכן). מניסיון אישי עם קטנוע 50 סמ"ק, אותו טסטר העביר והכשיל את אותו אגזוז, בלי שום שינוי מהותי ברעש שהופק. לא זכור לי שקיים מד דציבלים במכוני הטסטים...
לא הבנתי את כוונתך. אתה יוצא מנקודת הנחה שמדובר באגזוז רועש מדי. נתון שאינו נכון כלל, וכמובן רעש הוא אינו דבר סובייקטיבי. אבל בוחנים עשויים לפסול אותך רק כי לדעתם זה רועש מעט יותר מדי. אני מדדתי את הרעש וזה הגיע ל-64 דציבל (יש אפליקציה נחמדה להורדה) אך לדעת הטסטר זה היה לו רועש מדי, רק לאחר שהסברתי לו ומדדנו יחד הוא השתכנע והעביר. השאלה שלי, מה החוק אומר? לא מה אתה חושב על החוק ועל מטוסים.
רק לתשומת לב, רעש בעצמה של 85 דציבל ומעלה עשוי להוות נזק ומטרד לשמיעה לאורך זמן. פחות מזה לא!. יש טבלת רעש של משרד הבריאות שאתה יכול לעיין בה ולמצוא אותה בקלות בגוגל. אני מאמין שמ-75 דציבל ומעלה זה לא כל כך נעים באוזן, אבל האגזוז שלי בכלל לא מרעיש, אבל בכלל לא! הוא תקני ומקורי, ועדיין הטסטר התחכם, עד שלבסוף השתכנע.
כשהתינוק שלך בדיוק יירדם, אחרי שהעיר אותך באמצע הלילה לסשן של בכי... והערס העתידי יעבור בשכונה עם אגזוז רועש "בדיוק לשניות בודדות" אתה לא תסבול מזה שניות בודדות...
*אין לי עדיין תינוק, כשיהיה, אהיה הראשון להתקשר ולדווח על כל אחד כזה שירעיש באמצע הלילה!
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
קשקוש. אני עם אגזוז סטוק מסריח ושאני עובר בפקק בין מכוניות כול אלה שלא בטלפון שלהם אלא פשוט עם הראש קדימה ולא מתעסקים ברדיו או וואטאבר קולטים אותי במראה יפה מאוד (אולי זה האור הגבוה שאני מקפיד עליו גם ביום בידיוק בשביל זה?) ואפילו מפנים לי דרך. כמו שנועם אמר, אגזוז לא תחליף לאסטרטגיות רכיבה.
לא עשיתי מחקר מעמיק על כמה דציבל זה אגזוז רועש שכולנו מכירים.... המחשבה שלי מהאשכול הייתה שהוא מתכוון לאחד כזה. מניח שטעיתי בקשר לעוצמה.. אבל הכוונה נשארה אותו דבר.
http://www.sviva.gov.il/subjectsEnv/...gulations.aspx
בגדול 85 ומומלץ להצטייד באישור מראש אלא אם בא לך להיות רזידנט במכון ולהמציא דרך קבע אישורים כשתזדקק.
נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 16-03-2018 בשעה 13:01.
פשוט תרכיב את הרגיל כשאתה יוצא לטסט...
Sent from my MI 5X using Tapatalk