תרכוש מוטוקרוס וסגור עיניין.
רוב המוטוקרוסרים דווקא היו רוצים מערכת תאורה למקרה תקלה ורכיבת לילה.
קח בחשבון שהמיתלים יהיו קשים בטון.
שלום, רציתי לדעת האם זה אפשרי לקנות אנדורו ולשנות אותו למוטוקרוס(בולמים וכו). יש דרך לשפר את המומנט של האנדורו שיהיה כמו המוטוקרוס?
נגיד וזה אפשרי, זה נחשב חוקי בשטח? כי קניתי אנדורו אבל עדיין שיניתי לדברים של מוטוקרוס.
תרכוש מוטוקרוס וסגור עיניין.
רוב המוטוקרוסרים דווקא היו רוצים מערכת תאורה למקרה תקלה ורכיבת לילה.
קח בחשבון שהמיתלים יהיו קשים בטון.
אני שואל את זה מהסיבה שמוטוקרוס בשטח זה לא חוקי מאשר אנדורו שכן חוקי בשטח.
מה הקושי במיתלים קשים של מוטוקרוס?
א. יש אופנועי מוטוקרוס מוסבים לאינדורו, כלומר ברישוי צהוב, והם עדיין ברוב המובנים אופנועי מוטוקרוס רק עם מערכת חשמל וכו'.
ב. מי אמר שלאופנוע מוטוקרוס יש יותר מומנט מלאופנוע אינדורו? אם כבר אז אולי הפוך...
ג. מה המטרה שלך בהסבה? אתה רוצה לרכב מוטוקרוס במסלול, או משהו אחר? אם תגיד מה אתה מנסה להשיג נוכל לעזור לך יותר.
ד. אל תרכוש מוטוקרוס ותסגור עניין, אלא אם כן אתה מתכנן לרכב רק במסלול מורשה. לאופנועי מוטוקרוס אפורים אסור לצאת מהמסלול ואין עליהם ביטוח.
אני רוצה אופנוע רק לחולות ועם מוטוקרוס אפשר לקפוץ הרבה יותר גבוה מאשר עם אנדורו. בגלל שמוטוקרוס לא חוקי בשטח(מחוץ למסלולים) חשבתי לקנות אנדורו ולשנות אותו למוטוקרוס.
1. מה הופך מוטוקרוס למוטוקרוס(כמו בלמים, מתלים וכו) והאם אפשר לשים חלקים של מוטוקרוס באנדורו ויהיו לו ביצועים יותר טובים?(אם כן איזה?)
2. אם אפשר לשנות זה יהיה חוקי בשטח? כי קניתי אנדורו.
נשמע שאתה חסר ניסיון. מציע לך להשתמש באנדורו שלך עד שימאס לך ממנו ואז תחליף למוטוקרוס במקום כל השינויים
זה משנה? הדבר העיקרי שרציתי לדעת אם אפשר לשים חלקים של מוטוקרוס באנדורו והביצועים שלו יהיו יותר טובים ושהוא יהיה חוקי בשטח
רצית לדעת אם אפשר להחליף חלקים בין שני הסוגים - התשובה היא כן, אפשר; חלק בקלות וחלק אחר עם התאמות מסויימות.
תבין שמה שאתה מנסה - זה קצת להמציא את הגלגל מחדש... שזה בסדר, רק מיותר... כבר המציאו אותו, אתה יודע...
מצד שני - אולי מישהו רוצה לעזור לך להיות יותר ספציפי - מה אכפת לך לתת עוד פרטים על האופנוע שקנית (ואליו אתה רוצה להתאים חלקים) - מה, זה סוד מדינה??
יחי המלך המומנט
גילוי נאות ולכבוד_הוא_לי: חבר מערכת מוטו
אין לי בעיה חחח. KTM EXC. אם התכוונת שכבר המציאו אותו ואתה מדבר על מוטוקרוס אז אני יודע אבל אולי זאת הדרך היחידה שזה יחשב חוקי בשטח...
מה שאנחנו מנסים להסביר לך כבר בכמה הודעות, זה שאין כזה דבר להפוך "אינדורו" ל"מוטוקורס".
"אינדורו" ו-"מוטוקרוס" אלה מילים, והן לא אומרת הרבה.
אתה רוצה להפוך את הEXC שלך למוטוקרוס? תגרד את הכיתוב EXC ותדביק במקום SX. אם תרצה ממש להשתולל, אתה יכול להחליף את כל המדבקות בקיט מדבקות שכתוב עליו YZ...
אנחנו מנסים להבין מה אתה רוצה להשיג, כי זה ישפיע על השינויים שאתה צריך לעשות באופנוע.
אתה רוצה להתחרות במירוצי מוטוקרוס ואולי גם לנצח? תצטרך להחליף המון חלקים.
אתה בסך הכל רוצה לרכב בדיונות ושבילים ולקפוץ קפיצות של עד 10 מטר? אתה כמעט לא צריך לעשות כלום, אולי להקשיח את הבולמים.
בקיצור, ספר לנו מה המוטיבציה להפוך את האופנוע למוטוקרוס, ואיזה אופנוע יש לך (איזה KTM EXC?) ואולי נוכל באמת לעזור לך
ניתן להשיג מוטוקרוס חוקי. יש אצל קאואסקי זה נקרא KL, סוזוקי והונדה. יש גם יד2 אבל מעט
אני פשוט רוצה שהאופנוע יוכל לקפוץ גבוה בדיונות יותר ממה שהוא עכשיו.
אשמח אם תסביר לי קצת על כל הקטע של הבולמים ומתלים.
יש לי חשק עז לכתוב משהו ציני אבל אחרוג ממנהגי (בכל זאת התבגרתי קצת בשנים האחרונות).
נראה שאתה רוצה להרגיש קצת יותר בטוח ברכיבה בדיונות. אגיד לך מה עשיתי באופנועי האנדורו שהיו לי ואציע לך מספר אפשרויות יחסיות פרקטיות:
1. החלפתי קפיצים. אני שוקל 80 בלי ציוד, החלטתי להחליף קפיצים (אחורי וקדמי) לדרגה אחת גבוהה יותר ממה שמגיע stock על האופנוע.
2. עשיתי SAG (כיוון שקיעת מתלים) כי בלי זה האופנוע מתנהג מוזר.
3. למדתי מה הסט-אפ האופטימלי בשבילי לרכיבה בדיונות. בשביל זה מה שצריך זה מברג שטוח וסבלנות. רוכבים, מרגישים ומכוונים. זה אומר משחק עם ה- compression וגם rebound. וחוזר חלילה עד שמגיעים לסט-אפ אופטימלי.
4. אפשרות נוספת היא שיפוץ מתלים, האפשרויות רבות ואני לא ממש מבין בזה, יש מספר סדנאות בארץ שמתמחות בזה.
5. בינינו כל זה לא משנה, אם אתה לא רוכב סופר חזק אתה לא תעוף בדיונות. אני רוכב פעם בשבוע בדיונות עם אופנוע אנדורו ויכול להגיד לך שהאופנוע שלי לא נופל מכל אופנוע מוטוקרוס סטנדרטי. רק לתת הרבה גז.
ואם כבר דיברנו על דיונות, אז הנה סרטון משבת האחרונה, כמו שתוכל לראות ההוסקוורנה TE 300 נוסעת יפה מאוד במסלול דיונה.
בקיצור לא צריך מוטוקרוס רק להתאמן.