לפני כעשרה ימים אני רוכב צפונה על כביש 4, מעט דרומה למחלף חולון מזרח יש האטה מסוימת והצטופפות של התנועה סביבי. אני שוקל את השול הימני אבל דווקא במקטע הזה אני מעדיף לרכב בין הטורים. מרחוק אני מזהה רכב שבחלקו האחורי שקע עצום במרכזו. השקע דחף את כל החלק האמצעי של הדלת האחורית ותא המטען עד לתחילתו של תא הנוסעים. במרחק מה אני מבין שזאת תאונה שבה מעורב אופנוע. אני מזהה פירורים של אופנוע. וכשאני כותב פירורים זה תיאור מדויק של מה שנותר מהאופנוע. שלדת הזנב ומעט פלסטיקה כחולה רומזת שאולי היה זה יאמהה אבל ממש איני בטוח בכך. לא הצלחתי לזהות מתלים, מנוע שלדה, ג'נטים או כל חלק אחר. איני יודע באם התאונה הייתה קטלנית אבל זה מסוג התאונות שגורמות לי כאב חריף בקרקעית הבטן.
הפרש המהירויות בין האופנוע לרכב היה עצום. לפי הנזק אני משער שהרכב עמד בשול הדרך ושהאופנוע התנגש בו מאחור כשהוא בטיסה נמוכה במהירות תלת ספרתית.
את העין הכחולה מעניין, בעיקר, הרף החוקי של המהירות. מהירות אולי מחריפה את תוצאות התאונה אבל מרבית התאונות הקשות מתחילות במקום אחר.
לנו הרוכבים, עם אפס בטיחות פסיבית, הפרש המהירות בינינו לרכבים סביב לנו משפיע באופן קיצוני על רמת הבטיחות שלנו. נהוג לומר שלדו גלגלי בטוח יותר לרכב כשהוא מהיר מהתנועה סביבו בכ 15% על מנת לשלוט בגורלו ולוודא שבו בכל רגע נתון לרוכב יש מספר אופציות לבחירת קו התקדמות.
גם מהירות חסרה מסוכנת. רכב שמזדחל בכביש 6 בשמונים קמ"ש גם אם בנתיב הימני, גורם לאינסוף מצבים מסוכנים.
היכולת לאמוד הפרשי מהירויות בחשכה כמעט ואינה קיימת.
רכבו בשיקול דעת.
איללכא...ורכיבה על אופנוע זה מקצוע
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
מקרה קלאסי למהירות עודפת היא ירידה לשול בלי לראות קדימה. למשל כשיורדים מאחורי משאית. גם אם רכבת במהירות התנועב, ובשול עומד לו רכב אתה תתנגש בו במהירות יחסית גבוהה. אז, לא יורדים לשול ממאחורי משאית או כשאין קו ראיה לקורה רחוק קדימה. (אגב, גם סתם עקיפה של רכב גדול כשאתה מהיר ממנו בהרבה ולא רואה מספיק קדימה לנתיב אליו אתה עובר יכולה להסתיים באסון).
תאונה שיכלה להימנע
רוצה להוסיף שהשול הוא לא מסלול מרוצים ,אלו שנוסעים בו במהירות ועוקפים כמו מטורפים צריכים לקחת בחשבון כמה פרמטרים:
שאין להם לאן לברוח אם רכב מחליט שהוא יורד לשול והפגיעה היא בלתי נמנעת אם מהגדר ואם מהרכב,לכלוך ומכשולים על השול שכתוצאה מהמהיורת קשה להתחמק מהם,סיכון אחרים כתוצאה מעקיפה מסוכנת,את הקנס השארתי לסוף כי הכסף הוא "שולי".
זה לא "מהירות עודפת" ,אני חושב - "חוסר אחריות "
אל תרכב מהר יותר מהיכולת שלך לבלום.
אני רואה מלא רוכבים שנצמדים לרכבים על כביש מהיר או שטסים מהר יותר מהתנועה בעיקולים שלא רואים מה יש מעבר.
90% מהמקרים זה שיקול דעת לוקה.
אופנוע עוצר יותר לאט מרכב, תשאירו לעצמכם קצת מרחק.
הכלל הפשוט אומר שלא עוברים נתיב לפני שמוודאים שהוא פנוי.
זה נכון לכל כלי רכב.
וכמו תמיד, המחיר של טעות על דו הוא גלגלי הוא גבוה ומיידי.
ככל הזכור לי זה בכלל לא קשור לרוכב האופנוע.
משאית נכנסה בפריווט מאחורה והפריווט עף על הרוכב, הרוכב נפצע אנושות ומת בבית חולים.
לפני כחודש שמעתי היתה תעונה על כביש 4 ליד מחלף ראשון .
אותו סיפור.
רכב עומד ,שוליים.
אפנוע נכנס בו במהירות גבוהה מאחור.
הרוכב נהרג.
אני לא מבין ...
נוסע בשול?
אזה מהירות?
אתה לא מסתקל אפילו לאן...?
..שול -זה לא חלק מכביש מהיר.
אתה לא מבין ש בשול יכל לעמוד רכב תקול?
...סתם מישהו?