ציטוט נכתב במקור על ידי אRני צפיה בהודעה
אני חושב שמי שצפה במרוץ האחרון יחלוק עליך

נ.ב
אחרי הצפיה בלייב רציתי לצאת ולהרוג את מרקז.
אתמול ישבתי לצפות שוב ברוגע במרוץ, ושיניתי את דעתי. הוא פשוט היה מאוד להוט לנצח וזה מה שרייסר אמור לעשות. אם הוא היה מעיף מישהו אחר במקום את רוסי כל העליהום הזה היה נחסך.
קיבל את העונשים שלו ונראה לי שהבין איפה הייתה הבעיה - בואו נמשיך הלאה.
באמת אבל באמת זה לא קשור לרוסי.
זה קשור לרצף האירועים ולנחיצותם. זה החל בדימום רגע לפני הזינוק והמשיך ברכיבה כנגד הכיוון. שזה בין מרקז לספר החוקים ולמנהלת המרוץ. העונש היה מידתי.
מיד אחרי המעבר בפיט ליין מרקז איבד את זה. פגע באלייש אספרגרו בניסיון עקיפה רק כי אלייש תיסכל אותו וגרם למרקז לרכב אחריו מספר פניות. רק סמן אחורי תחת דגל כחול מחוייב לפנות את קו המרוץ. עד שמנהלת המרוץ פסקה עונש מרקז כבר היה הרחק לפני אלייש ולא היה לו ברור למי הוא נדרש להחזיר מקום. ואז הוא התנגש שוב, הפעם ברוסי אבל זה לא באמת משנה, בניסיון עקיפה. בשני המקרים העונש היה מידתי.

ביציאה מהמעבר בפיט ליין היה ברור שגם עם קצה מהיר בשנייה להקפה מקום חמישי זה המקסימום. לא ניצחון. הלהיטות לצמצם נזקים גרמה למרקז לרכב באופן שסיכן את הרוכבים לצדו. בקצב שבו מרקז רכב, הוא היה משחיל את כולם עד למקום החמישי בכל מקרה. ולכן הרכיבה הסופר אגרסיבית לא הייתה נחוצה.

ואם אנחנו עדיין כאן. מרבית האירועים בין רוכבים, גם במהלכי עקיפה שמסתיימים רע לנעקף, מוגדרים כאירוע מרוץ. ככזה, נדיר שנענשים עליו. העקיפה של זרקו על פדרוסה במרוץ האחרון לדוגמה. אבל גם העקיפה של רוסי על ג'יברנאו בחרז ב- 2005 ונזכיר שזאת הייתה הפניה האחרונה בהקפה האחרונה במאבק על הניצחון. כך היו גם האירועים בין רוסי לסטונר בלגונה סקה ובברנו ב- 2008 ונזכיר ששם על לשון המאזניים עמד כתר האליפות. כך היו האירועים בין מרקז לרוסי בארגנטינה ואסן ב- 2015 ועוד ועוד.

אם הסתפקות בענישה במרוץ עצמו הולמת את עברו של מרקז בכניסות ברוכבים אחרים. אני בספק.

איללכא...ומרוצים טובים