עמוד 1 מתוך 3 123 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 45

אשכול: יש תחושה שפולגז כבר לא כמו פעם

צפייה משולבת

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo

יש תחושה שפולגז כבר לא כמו פעם

עזבו את זה שחלק מהדיונים והידע שהלך לאיבוד לא יחזרו.
    עזבו את זה שחברים יקרים עם ידע בעל ערך נטשו, ובמקומם באו ילדי dt חדשים (נו טוב, חלקם עוד יתבגרו).
    אבל למה צרות העין.

אקנח בסיפור לשבת:
    חלוצים רוכבים | 'תמונות של סבא על אופנוע'
    11/04/18
    עוד לפני שהייתה פה מדינה, אפילו לפני שסללו את משעוליה. היו פה חלוצים שרכבו, חיו וחלמו
    חלוצים רוכבים | 'תמונות של סבא על אופנוע'
    עמית משיח
    FacebookTwitterGoogle+WhatsApp
    לאורך הילדות כולה, בכל פעם שהיינו מפשפשים בארון האלבומים הישנים, היה אלבום אחד שהיה מעלה בקרבנו – הילדים – את ההתרגשות תמיד. "זה האלבום עם התמונות של סבא על אופנוע!" היינו מכריזים, חיוך גאה מרוח על שפתינו והדמיון מפליג אל מחוזות אחרים – ארץ בראשית, כובעי טייס מעור ומשקפי אבק…
    את מה שלא ידעו לספר ההורים – השלימה הפנטזיה.

חלפו שנים, אלבומי התמונות הישנים עוברים כעת סריקה אל קובץ ממוחשב – לפני שיתפוררו סופית…

הגיע הזמן לספר את הסיפור, החסר והמסתורי הזה. זה קרה באמת והיו פה זמנים – וגם אתם האמינו, אם תרצו אתם יכולים!

זה מתחיל, ת'כלס, ב-1930; לאט לאט, לאורך השנה כולה, מטפטפים ועולים להם ילידי 1910 אל הארץ המובטחת, בנהירה ציונית-חילונית, משאירים מאחוריהם משפחות – הורים, אחים ואחיות.
    בין כל בני ובנות ה-20 עולים ארצה גם צמד חברי ילדות מהעיר שדלץ', ישראל מנדלסון ומיכאל צ'ודנובסקי – לימים צידון – אבא של אמא שלי, להלן: סבא מיכה.

הם מתמקמים בעיר הגדולה וסביבותיה ומשתתפים במאמץ הלאומי – פרנסה לחלוצים. ב-1933 הם מקבלים עבודה כסדרנים ביריד התערוכה העולמית – היריד עם הגמל – בנמל. בשם ההתניידות ועם קצת כסף הם מחליטים לקנות אופנועים – כי זה היה תחביב שלהם, כי זה היה זול וכי אפשר להגיע איתו לכל מקום…
    רישיון נהיגה היה רק למיכה, ישראל רכב בלי. מעודפי הצבא הבריטי, זה של אחרי מלחמת העולם הראשונה, הם קנו שני אופנועים משומשים ורכבו בדרכי העפר שהיו אז פלשתינה-א"י.

מהר מאוד הם גילו שאופנוע עוזר גם עם בנות המין היפה – מי אמר שחלוצים היו רק בגורן?

חברה אחת מיוחדת, המופיעה בתמונות, הסיפורים המשפחתיים לא יודעים לספר את שמה, אבל ידוע ש"היא הייתה חברה של שניהם" וש"שתי הנשים שלהם לעתיד הכירו אותה" – מה שזה לא אומר… נערת המסתורין.

הם היו דור אחר וחיו בזמנים שונים עד-מאוד משלנו היום, ב-35' חזר סבא לפולין, התחתן פיקטיבית עם נערה יהודיה – כדי שתקבל אשרת עליה לארץ – ובשובם ארצה התגרש ממנה, למשל… סיפור שהיה נותר גנוז, אלמלא מצאה אמי, בהיותה נערה, תעודת גירושין עם שם אביה – ודרשה הסבר.

כאלה הם היו – אנשי מעשה ובעלי חזון. בשנות ה-40' הם כבר יזמו והקימו מפעלים: מרצפות – לתנופת הבנייה בהתחלה, מכונות סריגה בהמשך ובשיא גם את 'סיגריות לוד', הם השתתפו בהקמת 'קואופרטיב' – שיתוף אמצעים לטובת הפועלים ומשפחותיהם, מד"א ועוד ועוד. מתישהו בין המפעל לחתונה או להופעת הצאצאים, נמכרו האופנועים – לטובת טנדר ראשון.

בתמונות רואים שאחד היה B.S.A, חד צילינדר, ואילו השני נראה כמו NORTON, טווין מקבילי – אם לשפוט לפי האגזוזים. לשניהם הילוכים ביד וקלאץ' ברגל – יד2 בשנות ה-30' אחרי הכל…

איזה מודל? איזו שנה? – טיפלו לבד? מה נשבר? מה אילתרו? עם מי רכבו ולאן?
    הם לא סיפרו והורינו לא שאלו, החיים המשיכו הלאה – לעוד דור ועוד דור – אבל הזיכרון המתוק מהימים ההם, מונצח על גבי הצלולויד, מרגש אותי עד היום.

תודה לשולמק'ה מנדלסון – הבן של ישראל וליעלה משיח צידון – הבת של מיכה, על הסיפורים שיש ועל התמונות הנדירות

Senior Member
    ***נא לא לפרסם קישורים לאתרים מתחרים ללא סיבה. ההנהלה***
    נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 15-04-2018 בשעה 11:33.

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    זה שהפורום לא כמו פעם זה טוב או רע? אתה רוצה לדרוך במקום או להתקדם? כן, הייתה נפילה כשהמון חומר ירד מהרשת אבל לאט לאט זה נבנה חזרה.כתבות ישנות מוחזרות מידי פעם או לפי בקשה.

אבל יש לי הרגשה שזו לא הבעיה שלך ושאתה פה "בשביל חבר". אז קרא שוב את תגובתו המצויינת של נימי לראסטי ותסביר לי מה לא מובן.

אני לא נועל בשביל לתת צ'אנס להכניס איזה ערך לשרשור הזה אבל אם זה לא יקרה בקרוב הוא ינעל.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    זה שהפורום לא כמו פעם זה טוב או רע? אתה רוצה לדרוך במקום או להתקדם? כן, הייתה נפילה כשהמון חומר ירד מהרשת אבל לאט לאט זה נבנה חזרה.כתבות ישנות מוחזרות מידי פעם או לפי בקשה.

אבל יש לי הרגשה שזו לא הבעיה שלך ושאתה פה "בשביל חבר". אז קרא שוב את תגובתו המצויינת של נימי לראסטי ותסביר לי מה לא מובן.

אני לא נועל בשביל לתת צ'אנס להכניס איזה ערך לשרשור הזה אבל אם זה לא יקרה בקרוב הוא ינעל.
    בתור איש מחשוב - קשה לי קצת עם המינוח הזה, "הייתה נפילה כשהמון חומר ירד מהרשת אבל לאט לאט זה נבנה חזרה."
    לא קונה את זה.
    אולי עכשיו, אחרי שלוש שנים, מישהו יענה בכנות?
    או שהחומר לא היה מגובה, ואז הוא נמחק. לא מאמין בזה, כי "לפי דרישה" החומר חוזר.
    או שמישהו הוריד את השאלטר, החומר יושב אצלו על המחשב, אך הוא לא מחזיר אותו לשימוש ציבורי כי לא בא לו.
    נראה לי שהאופציה השניה היא הנכונה, אבל אני אשמח אם בתור חבר בהנהלה אתה תאשר את זה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

חבר מערכת FullgaZ הסמל האישי של uriar
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    בתור איש מחשוב - קשה לי קצת עם המינוח הזה, "הייתה נפילה כשהמון חומר ירד מהרשת אבל לאט לאט זה נבנה חזרה."
    לא קונה את זה.
    או שמישהו הוריד את השאלטר, החומר יושב אצלו על המחשב, אך הוא לא מחזיר אותו לשימוש ציבורי כי לא בא לו.
    נראה לי שהאופציה השניה היא הנכונה, אבל אני אשמח אם בתור חבר בהנהלה אתה תאשר את זה.
    כתבתי שהתוכן של האתר מוחזר מידי פעם ולפי בקשה. הכתבות מהאתר עצמו לא מהפורום. לגבי הפורום ענה לך ג'ק ונמתין לתשובה מאביעד.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי uriar צפיה בהודעה
    כתבתי שהתוכן של האתר מוחזר מידי פעם ולפי בקשה. הכתבות מהאתר עצמו לא מהפורום. לגבי הפורום ענה לך ג'ק ונמתין לתשובה מאביעד.
    מה עם כל הכותבים שהיו פה? למה לא מביאים אף אחד למלא את הנעליים הריקות האלה?
    ואם בשיחזורים עסקינן אשמח מאוד אם ישוחזרו כל הכתבות והסיפורים של ינוקא (אם אני זוכר נכון הוא היה כותב סיפורים מעניינים/משעשעים)

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    לא מבין למה לאנשים קשה לקבל שפול גז זה לא אירגון ללא מטרות רווח, אולי זה כל התוכן שהם מקבלים בחינם מבלבל אותם?

הפורום עצמו משתנה כל הזמן, אנחנו "הזקנים" נוטים עם הזמן לא לקבל שינויים כלכך מהר ובסוף נעזוב כי כמה אפשר לענות על אותה שאלת שמן או ניקוי שרשרת, אבל כמו בחיים עצמם יחליפו אותנו חברי פורום צעירים יותר.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לא קונה את זה.
    החזרת התוכן במלואו מבחינה עסקית רק ירים את הפורום ואת התעבורה בו וכתוצאה מזה יותר מפרסמים בעלות יותר גבוהה, למה שלא יבוא להם?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של Jack_R1
    קטקוב, אחכה לתגובה של אביעד (אם אתה מתעניין ברצינות - מציע להסב את תשומת ליבו לשאלה שלך בשרשור הזה, אחרת ספק אם תקבל תשובה), אבל עד כמה שאני זוכר מהשיחה האחרונה בנושא - הבעיה כלל אינה המצאות הגיבוי (שקיים), הבעיה היא לפרסר את הגיבוי של בסיס הנתונים של ה-VB שלא עולה עם הגרסה הנוכחית, את הגרסה הישנה אין וגם אין רישוי מתאים, וזה עוד לפני הבעיות שיכולות להיות בגיבוי עצמו (אם בסיס הנתונים לא עולה - יש סיכוי שהוא נפגע). שוב, עד כמה שאני זוכר, יותר מאדם אחד ניסה להתעסק עם זה, עד כה ללא הצלחה.

Senior Member הסמל האישי של shushu
    אני דווקא מרוצה שאין את התוכן הישן.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

Member הסמל האישי של shaig
    ציטוט נכתב במקור על ידי shushu צפיה בהודעה
    אני דווקא מרוצה שאין את התוכן הישן.

ישנם שרשורים שיפה להם לצלול אל מעמקי השכחה.

ציטוט נכתב במקור על ידי shaig צפיה בהודעה

ישנם שרשורים שיפה להם לצלול אל מעמקי השכחה.
    חד משמעי,

כ״כ הרבה שעות של התעסקות בטפל נשפכו כמים.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Jack_R1 צפיה בהודעה
    קטקוב, אחכה לתגובה של אביעד (אם אתה מתעניין ברצינות - מציע להסב את תשומת ליבו לשאלה שלך בשרשור הזה, אחרת ספק אם תקבל תשובה), אבל עד כמה שאני זוכר מהשיחה האחרונה בנושא - הבעיה כלל אינה המצאות הגיבוי (שקיים), הבעיה היא לפרסר את הגיבוי של בסיס הנתונים של ה-VB שלא עולה עם הגרסה הנוכחית, את הגרסה הישנה אין וגם אין רישוי מתאים, וזה עוד לפני הבעיות שיכולות להיות בגיבוי עצמו (אם בסיס הנתונים לא עולה - יש סיכוי שהוא נפגע). שוב, עד כמה שאני זוכר, יותר מאדם אחד ניסה להתעסק עם זה, עד כה ללא הצלחה.
    בשלב הזה (3 שנים לתוך חיי הפורום החדש) - התכוונתי לכתבות הרבות שהיו באתר, ולא לפורום.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Banned
    להיאחז בקרני המזבח עם הסיפור הישן על הפורום הישן מתחיל לשעמם.

באופן אישי אני נכנס פחות ומגיב פחות כי אני לא יכול לכתוב תגובה בלי שיקפצו לי פופאפים פרסומיים בקצב מסחרר למסך.

זה וכל הכתבות שנהיו מאוד תפלות, מאוד משעממות, וחסרות מידע שימושי באמת (היום אפילו לא טורחים להוסיף נתונים יבשים כמו תדירות טיפולים).

אז לשאלתך?
    פעם המוצר שקיבלנו היה טוב יותר.
    היום לועסים הכל בשבילנו ומצפים שנגיד "ממממ טעים".

ציטוט נכתב במקור על ידי אברי צפיה בהודעה
    להיאחז בקרני המזבח עם הסיפור הישן על הפורום הישן מתחיל לשעמם.

באופן אישי אני נכנס פחות ומגיב פחות כי אני לא יכול לכתוב תגובה בלי שיקפצו לי פופאפים פרסומיים בקצב מסחרר למסך.

זה וכל הכתבות שנהיו מאוד תפלות, מאוד משעממות, וחסרות מידע שימושי באמת (היום אפילו לא טורחים להוסיף נתונים יבשים כמו תדירות טיפולים).

אז לשאלתך?
    פעם המוצר שקיבלנו היה טוב יותר.
    היום לועסים הכל בשבילנו ומצפים שנגיד "ממממ טעים".
    אתה בכלל לא היית פה כשהיה באמת כייף.
    Honda Forza 750

בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO