תודה על השיתוף.
נושא חשוב וכואב במציאות הישראלית.
עד שלא יהיו שופטים שיקנסו את החברות שמתעללות בלקוחות שלהן כאילו הן לא מקבלות מהם כסף זה לא יפסק.
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
הי,
באוגוסט שעבר פרסמתי פה את השתלשלות הטיפול המזעזע בתביעה שלי כנגד "כלל".
את כל ההשתלשלות ניתן לקרוא כאן:
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/12274
בקצרה - האופנוע נשרף, למזלי היה לי מקיף, חברת הביטוח גררה את התשלום במשך 4 חודשים ובסוף שילמה רק כ- 85% מהכסף.
תלונה למפקח לא עזרה ובלית ברירה הגשתי תביעה לבית המשפט.
בפוסט הזה אני רוצה לתאר את הטיפול בתביעה.
למי שאין כח לקרוא את הכל, אני ממליץ לדלג לסוף כי יש שם תקדים חשוב לכל בעלי הרכבים.
אז כאמור, לאחר שלא נותרה ברירה, וחברת הביטוח סרבה לשלם לי את מלוא הסכום המגיע לי, וגם כתבה למפקח על הביטוח שהיא שילמה לי את כל הכספים שהגיעו לי על פי חוק, הגשתי תביעה לבית המשפט לתביעות קטנות.
אני רוצה להגיד שלא מדובר בסכום גדול, בסך הכל כמה אלפים בודדים, אבל הרגיז אותי העקרון.
היה ברור לי שחברת הביטוח עושה כל מה שהיא יכולה כדי לא לשלם, בהתחלה היא משכה אותי במשך 4 חודשים ולאחר מכן, בשיטת "מצליח" היא שילמה לי בערך 85% מהסכום (במקום 90% שזה מה שהם היו צריכים לשלם לאחר ניכוי ההשתתפות העצמית).
האופנוע היה שווה בעת האירוע קצת יותר מ - 45000. לאחר כל התשלומים הם נשארו חייבים לי כ - 2500 ש"ח.
על זה הוספתי ריבית, הוצאות ועגמת נפש, ותבעתי אותם על 10500 ש"ח
כתב ההגנה שלהם הגיע בדקה התשעים ובו בפעם הראשונה למדתי מה הטיעון ההזוי שלהם.
חברת הביטוח טענה שקניתי את האופנוע עם 0 קילומטר (נכון), ולכן מכיוון שהיו לו בעלים קודמים (היבואן!!!) והבעלים הם חברה (ה י ב ו א ן !!!!!!!) צריך להפחית משווי הכלי כאילו שהוא היה שייך לחברה לפני שקניתי אותו.
ה ז ו י
כמה ימים לפני מועד הדיון, חברת הביטוח ביקשה, וקיבלה, דחייה של 3 חודשים לדיון (ברור, אם אפשר לדחות את התשלום עוד, אז למה לא...)
בינואר התקיים סוף סוף הדיון.
ליתר בטחון, הגעתי למשפט מצוייד במסמכים מלוי יצחק וקיבלתי ממטרו הצהרה שבה הם הצהירו שהם מכרו לי אופנוע חדש.
הגעתי למשפט כשעה וחצי מראש, וישבתי באולם רק כדי לראות שופטת, שפשוט לא רוצה לשפוט בשום תיק, ושולחת את כל מי שמגיע אליה, להתפשר.
גם אותי היא שלחה החוצה להתפשר. חברת הביטוח הייתה מוכנה לשלם לי 0 שקלים וכמובן שלא הסכמתי.
כשחזרנו למשפט השופטת הייתה עויינת בצורה בלתי רגילה, ומה שיותר הכעיס, זה שהיא הסכימה לקבל מסמכים מחברת הביטוח, אבל לא הסכימה לקבל את המסמכים שהבאתי.
הטונים התחילו לעלות, ואז השופטת פשוט יצאה לחצי שעה מהאולם, והשאירה אותנו "להתייבש".
כשהיא חזרה, שוב התחיל ויכוח, ואני לא הייתי מוכן לקבל את העובדה, שהיא מקבלת רק את המסמכים שלהם, וגם הבהרתי, שאני אערער על הפסיקה על סמך זה (לא משנה מה היא תהיה).
רק לאחר שלא הסכמתי לוותר, השופטת הסכימה שאני אשלח לה את כל המסמכים בדואר (את כולם יכולתי לתת לה ביד, אבל זה מה שהיא רצתה), והיא תשלח את הפסיקה בדואר לאחר כחודש.
האמת שיצאתי מאד פסימי מהדיון, אבל לאחר כחודש וחצי, אכן הגיע הפסיקה, שהפתיעה אותי לטובה, ובה זכיתי בכ - 4000 ש"ח.
נראה לי, שאם הייתי "נופל" על שופטת קצת יותר אוהדת, יש סיכוי שגם הייתי מקבל יותר כסף.
בכל מקרה יש כאן תקדים חשוב (גם לבעלי רכב רגיל), ואם אתם שומעים על אירוע שבו חברת הביטוח משתמשת עוד פעם בטיעון ההזוי הזה אז יש לזה תקדים, ואתם מוזמנים לשלוח לי מייל (alonsadan@gmail.com), ואני בשמחה אשלח לכם עותק.
לסיכום:
קיבלתי קצת יותר ממה שהייתי מקבל, אם חברת הביטוח הייתה משלמת לי מיד את מה שהגיע לי.
האם התעשרתי? - לא
האם חברת הביטוח פשטה את הרגל? - ברור שלא
האם היה שווה? ברור שכן!!!
אף פעם אל תסכימו לוותר על הכסף שלכם. אני לא מדבר על לרמות את חברת הביטוח (אני נגד רמאויות ואף פעם לא משתף איתן פעולה).
חברות הביטוח בונות על ההתשה הזו. הם בונות על דחיית התשלומים שאותם הם יכולות לגלגל בינתיים עד למועד התשלום, והן בונות על זה שמרבית האוכלוסיה תישבר בדרך ותוותר.
אולי אני נאיבי, אבל אני רוצה להאמין שאם כולם לא יוותרו, חברות הביטוח יבינו שזה לא משתלם להן.
חג שמח
נערך לאחרונה על ידי רוכב על 2; 15-04-2018 בשעה 12:29.
תודה על השיתוף.
נושא חשוב וכואב במציאות הישראלית.
עד שלא יהיו שופטים שיקנסו את החברות שמתעללות בלקוחות שלהן כאילו הן לא מקבלות מהם כסף זה לא יפסק.
Sent from my MI MAX 2 using Tapatalk
חברות הביטוח הן היום בישראל המאפיה הגדולה ביותר. גם נצחון קטן מולן הוא משמעותי - ברכות על הזכיה.
תודה על השיתוף,
אני זוכר עוד את השרשור הקודם בו הפנתי אותך למאיה.
לעניין השופטת - זה לא משהו אישי נגדך, לצערי שופטים\רשמים שיושבים בבתי דין לתביעות קטנות הם אנשים שבוזים מהחיים בדרך כלל, וחסרי מוטיבציה להתדיין ולצלול לכל התביעות שמגיעות אליהם. ואז הרוטינה הזאת די חוזרת על עצמה, השופט מציע לצדדים להגיע לפשרה ואם אין פשרה השופט כבר מתחיל ללחוץ את הצד שמתנגד לפשרה - נטו מעצבים.
הזוי אבל זה מה יש, לא יודע האם הדריכו אותך או שהגעת למסקנה הזאת לבד, אבל פעלת נכון כשנתת להבין לשופטת שאתה תערער ותתעקש.
כל הכבוד לך. כבר התרגלנו (כאזרחים) לכופף ראש מול תאגידים ומוסדות המדינה.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE
כל הכבוד על ההתמדה והניצחון, גם ניצחון קטן הוא ניצחון!
לגבי השופטים, כמו שנאמר לפני, זה כנראה ככה בכל ערכאות השיפוט הנמוכות. לי היה סיפור דומה עם בית הדין לעניינים מקומיים, ותביעה מול העיריה על דוחות פסולת שלפי העו''ד שלי התנהלה כמו שוק- השופט מציע פשרה, העיריה מוחה ומציעה 'פשרה' מגוחכת, השופט מציע פשרה נוספת, העיריה שוב מוחה ומורידה את ה'פשרה' מצידה, עד שהשופט הציע פשרה שהעיריה לא דחתה על הסף. הזוי שככה מתנהלים הדברים כאן...
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
כל הכבוד על הנחישות, וברכות על הזכייה.
אני לא עו"ד, ולא כדי לגרוע מאום מהצלחתך, אבל לפי מה שאני זוכר זה לא עוזר או מקדם כל בעל רכב אחר. מכיוון שזוהי הערכאה הנמוכה ביותר, הפסיקה לא מחייבת אף ערכאה אחרת. אם היית מפסיד (או זוכה) ומערער, והתיק היה עולה לערכאה גבוהה יותר, ההחלטה של הערכאה הגבוהה יותר הייתה מחייבת את הערכאות הנמוכות יותר בכל מקרה דומה, וזהו התקדים. למרות שאני מקווה שאני טועה, ויש נקודת "חולשה" למערכת
תותח!
אני מצדיע לך. ראשית על התביעה עצמה. שנית, על הזכייה.
איללכא...וסובבו בגז
מה האינטרס והמניע של חברת הביטוח להתנהג בצורה נלוזה מרושעת, לשחק אותה מטומטמים ולהתעלל באזרח הקטן - את זה אני הבנתי.
אבל מהו האינטרס והמניע של הרשות השופטת להתנהג בצורה מרושעת ונלוזה ומטומטמת ולהתעלל באזרח הקטן - את זה עד עכשיו עוד לא הבנתי.
שאפו רוכב על 2.!
נצחון של האזרח הקטן מול המאפייה זה מבורך ויכול לשמש פסק דין תקדימי.
עכשיו נשאר רק להתחדש בכלי חדש
ולהנות .
צ'או.
כל הכבוד על העקשנות וברכות על הזכייה
חברות הביטוח, כפי שכבר נכתב כאן במילים אחרות, אינן בדיוק מועמדות לצל"ש ב"יצאת צדיק". לצערנו, גם בבתי-המשפט יושבים שופטים שלא מבצעים את עבודתם. הסיבות לכך אינן מעניינות או משנות משהו - זה פשוט מרגיז.
כל הכבוד !
האם יצגת את עצמך או שהיית עם עורך דין ?
האם התיעצת עם עורך דין כלשהו לפני? חבר ? משהו ?
אחת הבעיות היא בתי המשפט!
לכולנו ברור שחברת הביטוח מעסיקה/שוכרת עוכרי דין על בסיס קבוע כך שהתשלום בכל מקרה יוצא.
התמורה היא ענקית כי נעשה חישוב פשוט על סמך הפסיקה במקרה הזה של 500 איש לחודש (אני מאמין שמדובר בהרבה יותר וכמובן לא חסר תביעות על כל עניין ודבר) כפול 4000 שקל והרי יש לך תזרים מזומנים יפה שצובר ריבית.
כמובן ששיטת מצליח ואנשים שמקבלים את הדין והתזרים מתמלא וכן הלאה.
הבעייה עם בית המשפט שהוא מודע לעוול אבל לא מעניש את חברות הביטוח על הסחבת.
אם בית המשפט היה קונס את חברות הביטוח על דבר כזה בסכום גדול ייתכן וחברות הביטוח היו חושבות פעמיים לפני שהן היו רודפות את "הצדק" שלהן ומשלמות בזמן.
זה פשוט מקרה קלאסי של האזרח הקטן שמרוויח בקטן מול התאגיד שמרוויח בגדול.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
כל הכבוד!!!!
סכום זניח אמנם אבל סיפוק עצום רק מהקריאה...
mt-07