תוצאות 1 עד 11 מ 11

אשכול: מישהו כן מבין בדוחות חניה (מחפש ייעוץ משפטי/מקצועי)

Member

מישהו כן מבין בדוחות חניה (מחפש ייעוץ משפטי/מקצועי)

שלום לכולם.
    פעם היה פורום לזה, מה קרה לו?

בכל אופן. קיבלתי דוח חניה עם האופנוע בבני ברק. הדוח נשלח אלי אחרי 3 חודשים בערך. מעולם לא זכור לי כי הייתי עם האופנוע בבני ברק במיוחד לא בחניה במקום שאסור. שלחתי בקשה שיראו לי צילום או הוכחה שאכן ביצעתי את העבירה או שיבטלו מפנים לשורת הדין את הדוח. לא שמעתי מהם גם משהו כמו שלושה חודשים (חצי שנה מהרגע שכביכול ביצעתי את העבירה) ועכשיו הגיע לי מכתב שהם לא מוכנים לבטל את הדוח, אך הפחיתו אותו ל100 שקל. עוד רשמו כי אם אני רוצה להשפט יש לי 30 ימים מהרגע שהמכתב נשלח. המכתב נשלח בדואר רגיל והתאריך הדפסה שלו זה ב8/3
    המכתב הגיע היום! מה זה החרא הזה איזה מין שיטת מצליח דופקה זאת?
    מה אפשר לעשות?

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    עם כמה שזה מעצבן לקבל דוח חניה, הזמן שתשרוף על טיפול בבקשה להישפט במקום לעשות דברים שאתה אוהב, עלות משלוח דואר רשום, זמן נסיעה לבית משפט, הזמן שתשב על הספסל ותמתין למשפט, לא שווים לך 100 ש''ח?!

תבדוק בכרטיס אשראי שלך אולי היה לך משהו בבני ברק באותו יום ואתה לא זוכר.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני דווקא חושב אחרת. אם אתה בטוח בצידקתך,
    תערער, ואחריזה תבקש להישפט. תופתע לגלות כמה לאט גלגלי ה(אי)צדק עובדים, וכמה העיריה תתקפל לה לאיטה ככל שהזמן יעבור. אם הם כבר הורידו לך סכום כלשהו מהקנס, כנראה שגם הם מבינים ש'מצליח' קפץ כאן לביקור, ומבחינתם הם מעדיפים שתשלם פחות ולא תגרור אותם לבית המשפט. המלצתי אליך (ואני לא עו''ד, מתעסק במשפטים, נותן ייעוץ או כל דבר ששוה להתייחס אליו...) היא תאסוף את ההוכחות שלך- רישום שעות בעבודה באותו יום, צילום של האופנוע ע''י הפקח וכל דבר אחר שיכול לחזק את עמדתך, ומאותו הרגע פשוט תתיש אותם בעירעורים ובבקשות להישפט. אחרי מספיק זמן תגלה שהעיריה איבדה עניין ושלחה את 'מצליח' לחפש קורבן אחר.
    לי קרה (קורה) סיפור דומה על איסוף גללי כלב, ובינתיים כבר הגשתי עירעור ראשון שנדחה, ביקשתי להישפט, קיבלתי את הדו''ח שוב עם חצי מהסכום, עירערתי שוב ונדחתי, וביקשתי שוב להישפט. כשיגיע הזימון למשפט אלך לומר את דברי (אני מניח שאחרי מספר דחיות מצד העיריה), למשפט לא יגיע הפקח (שהמליץ לי להגיש עירעור אחרי שנתן לי את הדו''ח), ובמקרה הגרוע נגיע לפשרה מצחיקה, ובמקרה הסביר, אצא זכאי.
    שוב, כל האמור לעיל אינו המלצה לכלום, ונאמר על דעתי הפרטית. כמוכן, זה רלוונטי רק אם אתה בטוח שאתה צודק ויש לך הוכחות.
    בהצלחה

ציטוט נכתב במקור על ידי 400SM צפיה בהודעה
    שלום לכולם.
    פעם היה פורום לזה, מה קרה לו?

בכל אופן. קיבלתי דוח חניה עם האופנוע בבני ברק. הדוח נשלח אלי אחרי 3 חודשים בערך. מעולם לא זכור לי כי הייתי עם האופנוע בבני ברק במיוחד לא בחניה במקום שאסור. שלחתי בקשה שיראו לי צילום או הוכחה שאכן ביצעתי את העבירה או שיבטלו מפנים לשורת הדין את הדוח. לא שמעתי מהם גם משהו כמו שלושה חודשים (חצי שנה מהרגע שכביכול ביצעתי את העבירה) ועכשיו הגיע לי מכתב שהם לא מוכנים לבטל את הדוח, אך הפחיתו אותו ל100 שקל. עוד רשמו כי אם אני רוצה להשפט יש לי 30 ימים מהרגע שהמכתב נשלח. המכתב נשלח בדואר רגיל והתאריך הדפסה שלו זה ב8/3
    המכתב הגיע היום! מה זה החרא הזה איזה מין שיטת מצליח דופקה זאת?
    מה אפשר לעשות?
    בקשר להגעת המכתב, מניין 30 היום מגיע מיום אסיפת המכתב על ידך, בהיעדר שליחת דואר רשום עם מספר מעקב(שגם זה מחדל שלא מובן לי מצידם). תגיש בקשה להישפט אם אתה בטוח בצדקתך, למרות שלפעמיים בזבוז המשאבים והזמן עולה על תשלום 100 הש"ח שנדרשת לשלם, כמו כן קח בחשבון שהקנס יכול להיות מוכפל ואפילו משולש במשפט.

Member
    בגדול אין לי בעיה להוכיח. אין להם צילום ואני יכול להוציא אישור מהעבודה שאכן עבדתי באותם שעות בכלל בעיר אחרת.
    הבעיה כמו שאמרו שבשביל ה100 שקל האלה אני אפסיד יום עבודה שלם שעליו אני ארוויח יותר.
    מצד שני יש את נושא העיקרון והסיפור הזה מאוד מקומם.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    אין כאן שום דבר עקרוני. התובע מגיע לביהמ''ש עם מספר תיקים וזה לא באמת מעניין אותו או את העירייה אם תשלם להם 100 ש''ח או לא. זה לא שבגלל שתגיע למשפט ותצא זכאי יפסיקו לחלק דוחות חניה על חניית אופנועים. לדעתי זה בזבוז זמן.

Member
    תערער על הדוח ולאחר המשפט תגיש נגדם תביעה על נזק (יום עבודה, טרחה וכו...׳)

אם אני הייתי במקומך (וזו אמירה שלא שווה יותר מידי כי אני לא במקומך. אבל ת'כלס זו טבעה של כל עיצה) - אני הייתי הולך על זה לבית משפט. ואחרי הפסיקה גם מגיש תביעה על הנזק שנגרם לי כמו שכתוב בהודעה מעליי.

Member
    כן אבל שוב אני נכנס למעגל הזה של עוד משפט עוד בזבוז של זמן בהתעסקות עם כל המסביב עוד הפסד של יום עבודה ביום המשפט. ונכון שאפשר לחשב את כל זה אבל זה לא אומר שאני אכן יקבל את הסכום שאני אתבע.
    כרגע אני עדיין ישן על זה. בסופו של דבר ההחלטה היא, אם ללכת עם העיקרון הזה שאני לא אתן להם לז*ן אותי, גם אם זה אומר שבסופו של דבר אני אפסיד יותר כסף מכל ההתעסקות הזאת. או שאני מאחל להם שהכסף ילך לתרופות ואשלם את ה100 שקל..

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי 400SM צפיה בהודעה
    כן אבל שוב אני נכנס למעגל הזה של עוד משפט עוד בזבוז של זמן בהתעסקות עם כל המסביב עוד הפסד של יום עבודה ביום המשפט. ונכון שאפשר לחשב את כל זה אבל זה לא אומר שאני אכן יקבל את הסכום שאני אתבע.
    כרגע אני עדיין ישן על זה. בסופו של דבר ההחלטה היא, אם ללכת עם העיקרון הזה שאני לא אתן להם לז*ן אותי, גם אם זה אומר שבסופו של דבר אני אפסיד יותר כסף מכל ההתעסקות הזאת. או שאני מאחל להם שהכסף ילך לתרופות ואשלם את ה100 שקל..
    על העיקרון הייתי הולך. גם אם בסופו של יום הפסדת כמה שקלות ההרגשה העצמית שלך (לפחות אני במקרים האלה) תהיה טובה.

Member
    במקרה...אבל רק במקרה גם אני קיבלתי דוח על חניה על מדרכה ליד דזיין סנטר בבני ברק. הדוח היה על זה שלא השארתי מטר על מדרכה למעבר עגלת נכה...בצילום רואים רק את האופנוע. המדרכה עצמה 3 מטר. צילמתי את המקום דרך גוגל מאפס ושלחתי בקשה לביטול. לא חזרו אליי, לאחר עוד שלושה חודשים בדקתי באתר שלהם ואני רואה שהפחיתו את הכנס ל100 שקל....הזכרון כבר לא היה כל כך קשה מהמקרה, אז שילמתי וזהו.
    לפני יומיים במקרה עברתי במקום ואני רואה שיש שלט על הקיר כ10מטר משם שאוסר חניית רכב דו גלגלי על המדרכה. אז בסוף יצא בסדר.
    אז כל הסיפור הזה....מנסיון של כשלושה משפטים על חניה...אמנם עם רכב בעל תו נכה..אף פעם לא ביטלו כנס לגמרי, תמיד הפחיתו לחצי או משהו סמלי, אף פעם לא קיבלתי פיצוי על העדר מעבודה, בסופו של דבר 100 שקל זה בזול... קח את זה כתרומה לנזקקים בבני ברק......