המעסיקה שלי ניסחה הסכם עבודה ובאה בדרישה לעובדים לחתום עליו.
לפי מה שהבנתי ממכר, יש איזשהו סעיף בהסכם שבכלל לא חוקי,
ולגביי השאר זה לא משנה כי אלו דברים שגם ככה מעוגנים בחוק - והמליץ לי לא לחתום על ה"הסכם" הזה.

השאלה היא כזאת:
לי אין בעיה לומר לו למעסיקה שלי. אני בחור מאוד אסרטיבי ודעתן ופועל תמיד לפי ההיגיון והראש שלי,
ואם יש הסכם שאני לא צריך או שאין לי טעם לחתום עליו - אז לא אחתום. כל שאר העובדים חתמו כמו תוכים,
אני לא כזה.
מצד שני, אני לא רואה איך ההסכם הזה משנה משהו בעבודה שלי, הסעיפים שם מאוד ברורים והגיוניים מבחינת החוק,
הסעיף שהבנתי שהוא לא הכי חוקי זה סעיף שאומר שבמידה ועובד מתפטר ויש לו חוב למקום העבודה - זה יורד לו מהמשכורת
אוטומטית. אבל אני לא משפטן ולא יודע.
מלבד זה יש סעיפים כמו הודעה למעסיק שבועיים לפני פיטורים וכו'.. אז אני יוצא מנקודת הנחה כביכול של "יאללה תחתום, זה הרי לא
ישנה כלום בעבודה שלך, אם מתישהו תרצה להתפטר אתה אדם שתמיד עושה את זה יפה ועוזב מקום בנימוס וכו' - אז מה זה משנה.."

1. אז למה אני צריך לחתום על הסכם שכזה פתאום אחרי 3.5 שנים של עבודה במקום (לפי מה שנאמר לי - אני לא חייב בעליל),
2. האם החוק מחייב אותי לדרישה כזו של המעסיק לחתום פתאום על הסכם עבודה שהוא ניסח,
והאם יכול להיות שמלבד הרעת האווירה ביני ובין המעסיקה, תהיה לה זכות לפטר אותי בגלל שסירבתי לחתום? (לא מאמין אבל שואל).