שלום לכולם,
התחלתי ללמוד לא מזמן, ל-A1 ורוכב על סוזוקי אינזומה בשיעורים. לא רכבתי מעולם למעט אופניים פה ושם.
הבעיה הכי גדולה שלי היא שאני לא יודע לומר אם המורה שלי טוב או לא ורציתי לבדוק כמה דברים ברשותכם:
1. אחד הכללים העיקריים שלו הם לנעול מרפקים, ברכיבה בכביש, בפניות בכביש - וגם בשמיניות. הסיפור הזה הופך מאוד קשה לי אישית בשמיניות, כאשר ההנחיה שלו הוא להטות את הגוף לתוך הפניה, ולנעול מרפקים, ולא לסובב את הכידון, והדברים יקרו מאליהם (לגבי המבט אני כבר הבנתי להסתכל לאן שרוצים להיות). אינטואיטיבית זה נראה לי נכון כשמדובר במהירות יחסית גבוהה, אולם בד״כ אני ניגש לשמיניות על ראשון, בלי גז וזה יוצא משהו כמו 8-10 קמש. כשאני מיישם את הטכניקה בעצם כל תנוחת הגוף שלי מאוד לא נוחה ובלי בטחון, נורא קשה לשלוט על קלאצ״ וגז כי כולי מרגיש מעוות והידיים בסטרס (כי הוא מנחה לשחק איתם תוך כדי השמיניות). כאשר המרפקים נעולים בעצם הכתף הולכת אחורה כי הכידון רוצה להסתובב. מה שחיובי בטכניקה הזו היא (אני חושב) שכדי לכוון את הכידון אני לא ״מושך״ אלא ״דוחף״ עם אחד הידיים - היד הפנימית - כאשר השניה רפויה והברך הנגדית משמשת לי כ״קונטרה״, אז אני בעצם משתמש גם בברך ובשרירי הבטן אני מניח כדי לישר את הגוף בכח, ואז היד הולכת קדימה (כאשר המרפק נעול), ואז הכידון מתיישר.
2. קראתי פה בפורום לא מעט על מרפקים רפויים בנסיעה ישרה, אבל מנחש שאולי מדובר בסגנונות רכיבה על אופנועים שונים - ובגדול לא ממש יודע מה נכון.
3. לא הזכרתי קודם, אבל הוא גם מאמין בלהשתמש בברקס אחורי בלבד במהירות נמוכה. שמתי לב שעם הזמן אני פחות מקשיב לעצה הזו, כי לפעמים אני צריך לתאם עצירה, החלפת הילוכים והושטת רגל לקרקע - ולכן הכי נוח לי לבלום עם קדמי.
דרך אגב - טריק שמצאתי לעשות שמיניות ״עם הזמן״ הוא לא להקשיב למורה ולבצע הטיה של הגוף החוצה (אחרי שראיתי וידאו ביוטיוב), על מנת לשמור את הגוף ישר, ויחד עם לשמור את הסנטר למעלה (גם כן עצה מיוטיוב) זה עובד מדהים ואפילו כיף. אחרי כמה זמן המורה שם לב ולא אהב את זה.
אשמח לכל הסבר שהוא!
תודה!