סיפור שקרה:
יום שישי 12:30 בצהריים. חוזר עם אשתי מקניות.
מסתכל על האופנוע- מישהו הזיז אותו 45 מעלות שמאלה. כנראה גררו אותו או הרימו אותו כשהוא קשור במנעול לגלגל האחורי, מנעול דיסק עם אזעקה, אזעקה לאופנוע וכידון נעול.
יש משאית הובלות ליד.
"מושיקו הובלות" כתוב עליה.
איך קוראים לך שאלתי את הבחור במשאית שנראה כאילו הוא יצא מהבטן שלו של אמא שלו כמוביל בע"מ. "יעקב" הוא אמר. נגיד.
למה הזזת לי את האופנוע שאלתי.
הוא ענה ששהאופנוע הפריע לו להעמיס או לרוקן את הדירה. לא הקשבתי לו. ראיתי כבר איך הוא מתחיל לחרטט ולערבב אותי. אחר כך הוא כבר נזכר שזה לא הוא אלא שהיו מובילים לפניו ושהאופנוע שלי נראה חדש (סמול טוק יעני).
התחלתי לצעוק עליו, לא מעט בזכות אשתי שהתחילה לצעוק בעצמה והרתיחה אותי עליו, שהאופנוע זה רכוש פרטי, שהוא לא מפריע לאף אחד, ושאם הוא ממש הפריע לו שיתקשר למשטרה ושבשום פנים ואופן לא יזיז אותו בעצמו. הוא אמר שהאופנוע הפריע לו לעבודה ולא הייתה לו ברירה.
ביקשתי שם, אמר יעקב. ביקשתי ת.ז אמר שאני אלך לחפש. ביקשתי כרטיס של החברה, אמר שאין לו.
המזל שהייתה שם שכנה שראתה אותו. הוא אמר שהשכנה ראתה אותו לפני כן ושהוא שאל אותה של מי האופנוע ואיפה הבעלים. היא אמרה שיצאנו ושהיא לא יודעת. אח"כ היא הגיעה ואמרה לי שהוא ופועל נוסף הזיזו את האופנוע. כשקראתי לו שיבוא לשמוע מה יש לה להגיד, הוא העדיף שלא להגיע והתחבא במשאית.
מישהו יודע מה הסיכון לגרור אופנוע בצורה כזאת כשהוא נעול לגמרי (גלגל אחורי, דיסק, ונעילת כידון)???
כך או כך, אני אקח את האופנוע למוסך בשבוע הבא ונראה אם הגרירה הזו פגעה באופנוע איכשהו.
אגב, מדובר באופנוע ימאהה דיוורז'ן ששוקל 210 ק"ג בערך.
אז, מה אתם הייתם עושים?