אז האופנוע ארוז, אנחנו לבושים וממוגנים סבבה? סבבה! אבל איך לעזאזל יודעים להיכן לסובב את הכידון?

הניווט מתחיל עוד בבית בשלב התכנון, חישוב הזמנים בין נק' נבחרת לנק' מתבסס על זמן אמת שמפות הגוגל
מספקות, אני נוהג לסנן ולהוריד את הכבישים בתשלום והכבישים המהירים, מהאפשריות. ובדרך כלל מתקבלות
מספר אפשריות רכיבה. חשוב לשים לב שרכיבה בדרכים האלה ארוכה ממה שאנחנו רגילים ו-80 ק"מ בדרכים
האלה יכולים לקחת לפעמים שעתיים ויותר.

אני בודק את הדרכים המוצעות ומוצא את הדרך שמגרה את דמיוני ביותר, זה יכול להיות כביש מפותל זה יכול
להיות מונומנט בדרך, עיירה נחמה לקפה, או שמורת טבע, פלאי הטכנולוגיה היום מאפשרות לראות את המסלול
דרך לווין או דרך גוגל ארפ ממש בסיור וירטואלי.

מנווטים רק בין נקודה לנקודה, היינו מזינים את כתובת חברת ההשכרה ונק' הבאה שאתה חפץ להגיע אליה בדרך
הכללית שבחרת, בקפה כשעוצרים מזינים את היעד הבא.

אני מרכז את הכתובת בחוברת שהדפסתי שמלווה איתנו ומגובה בפלאפון במייל האישי ואצל הג'ינג'ית. בחוברת גם
הדבקתי הסברים וסיפורים על כל המקומות שנבקר בהם, וכך כשאנחנו מגיעים אליהם ניתן לקרוא מתוכה על ההסטוריה
של המקום ולדעת יותר. חשוב ללמוד את שם היעד בשפת המקום ולדעת איך הוא נראה כתוב לצורך שלטי הדרך.
חשוב לזכור שאם בחרת בדרכים משניות השלטים יובילו אותך דווקא לדרכים המהירות אז לא לטעות!

אז זמן הנסיעה עד ליעד ידוע הכיוון ברור ונישאר רק להקשיב לוויז להנחיות, חשוב לא להילחץ כאשר מאבדים רשת ולנסות
לזכור קצת קדימה את הדרך למקרה שהרשת אובדת, במנהרות הרים אין קליטה ולכן חשוב לדעת את הדרך במקרה
ובמנהרה יש פיצול ליציאות שונות, גם אם טעיתם לא קרה כלום הוויז או המקומיים יכווינו אתכם חזרה.
אצלנו הג'ינג'ית מנווטת ואני נוהג, היינו היא מחזיקה את המכשיר, ואני רק שומע את ההנחיות היא מצביעה לי על הדרך.
הטלפון בנרתיק מיוחד שקוף תלוי על הצוואר.
במקרה והתברברתם, עוצרים במקום בטוח ומתחילים מחדש, לא בעיה בכלל. זה זמן נהדר לצילומים, קפה, ורגיעה כללית.
וככה מגלים מקומות נחמדים ללא תכנון.

מפת הניווט אוף ליין של גוגל עושה עבודה טובה במקרה של חוסר ברשת או כאשר הוויז מתחיל להתברבר בעצמו.

כיוון שמדובר במרחקי רכיבה קצרים, גם אם סטיתם מהדרך לא מדובר בטעות גורלית, להפך!

נסו לכוון את זמני הרכיבה לשעות המוקדמות של הבוקר ואחרי שעות הסגירה של האתרים בערב. אם ליום מסויים
מתוכננות כשעתיים רכיבה או יותר, הקפידו לצאת בשעה סבירה בבוקר ורכבו כשעה (ככה יש לתכנן את המלון
ללילה הקודם) אחרי שעה ההגעה לאתר ושהייה בו (כמה שעות) שוב רכיבה לאתר הבא בתכנון עם זמן הסגירה שלו
ואז רכיבת ערב למלון. חבל לבזבז זמן רכיבה בשעות שהאתר שלכם פתוח להגיע ולמצוא אותו סגור.

בכל אתר מתויר ובערים תמצאו חנייה מסודרת לאופנועים, בדרך כלל תראו שם הרבה אופנועים, או תמרור, תשתדלו
להחנות שם בצורה חכמה ובטוחה.

אפרופו אופנועים ומקומיים, הרבה מידע ניתן לדלות ממקומות הלינה, הם מכרים את האטרקציות השעות והמקומות
הטובים ביותר, והם ידעו להשיג לכם את הכרטיסים הנכונים והזולים לאטרקציות. אם נפלתם על צוות ידידותי זכיתם.

דברו עם המקומיים במיוחד אופנוענים, זו שפה בין לאומית שמחברת בין כולם, לא פעם קיבלנו הזמנות למקומות
שבחיים לא היינו מגיעים אליהם בלי החברות הזו. המלצות מהם על חנויות אביזרים, חלפים, ומועדוני רכיבה על פי
הסגנון שלכם. אל תתביישו להצטרף אליהם לרכיבה. זו חוויה מיוחדת! אם אתם חברים גם במועדון הדגם שלכם
בארץ היעד וקבעתם עם חבר וירטואלי מהפורום בארץ שלו, הרווחתם.

מועדון הוי מקס באנגליה דאג לי להנחה משמעותית ברכישת צמיגים שם, ואף נתן לי המלצות לביקורים במקומות
מדהימים.

טיפ אחרון בעניין הניווט, כנסו לדפים הרשמיים של היעדים שלכם בפייסבוק או ברשת וגלו איזה אירועים מתוכנים בסמיכות
לביקור שלכם, אני למשל גיליתי באיחור שבזמן השהייה שלי מתרחש אירוע BMW בגרימיש שזה 120 ק"מ ממקומי
אבל כבר מאוחר מדי לשנות...

יאללה שאלות, תובנות זה הזמן.