תוצאות 1 עד 5 מ 5

אשכול: החלפת שרשרת וגלגל שיניים wr 250 r

Junior Member

החלפת שרשרת וגלגל שיניים wr 250 r

ברשותי אופנוע wr 250 r . אני מעוניין להוסיף כוח בגלגל והייתי רוצה לדעת לאיזה גלגל שיניים עדיף לי להחליף ועם חייב/ מומלץ להחליף גם את השרשרת?
    לגביי מהירות סופית לפי היצרן זה 180 קמש בממוצע אני נוסע 120 קמש 130 וזה מספיק.
    השאלה שלי היא בכמה שיניים עדיף לי להגדיל את הגלגש ?

Senior Member
    דיברתי עם בעל אופנוע כזה שהגדיל את האחורי ל 48 שיניים (צריך להוסיף חוליות לשרשרת) ושמעתי גם על 51 שיניים. תוספת משמעותית למומנט על חשבון המהירות.

Junior Member
    ידוע לך כמה זה מוריד מהמהירות ועם זה באמת שווה?

אני זוכר שפעם נתקלתי בפורום אופנועי שטח תפוז בתשובה שהסבירה ממש לעומק על ה WR250R
    כדאי לך להריץ שם חיפוש.
    אם לא תמצא - שלח לי הודעה. אם יהיה לי זמן בערב אולי אני אחפש לך בעצמי ואביא לך פה את הלינק.

עד כמה שזכור לי:
    הגדלה של גלגל שינייים אחורי היא מאוד רצויה ב WR250R הופכת את האופנוע להרבה יותר שמח בשטח וגם כשצריך עקיפות בכביש.
    המידה המקורית היא 13-43 והיא לא מועילה בכלום. ימאהה בחרו ביחס הזה רק כדי לעמוד בתקנות של רעש וזיהום אוויר.

51 שיניים מאחורה זה המקסימום שאפשרי. אם אני לא טועה.
    ברור שכדאי להגדיל בהרבה שיניים את הגלגל האחורי - רק אם משתמשים באופנוע כ 90% לשטח... כי המהירות סופית תפגע, כפי שציינת בעצמך, ובאופן עקרוני גם המנוע יצרח המון בסל"ד גבוה. אפילו בשיוטי שבילים.

עד כמה שזכור לי:
    אם אתה עדיין רוכב הרבה בכביש: המידה המומלצת היא 13-45 או 13-46
    אבל לא יותר מזה.

אם אתה רוכב רק בשטח או 90 אחוז מהזמן בשטח, וגם בעיקר עושה שטח טכני ופחות טיולי שבילים: אז כאמרו יש הגיון ביחס של 13-50 או 13-51

רוב האנשים שרוצים "להנות מכל העולמות" הולכים על משהו באמצע: למשל 13-47 או 13-48

ברור שתצטרך להגדיל/להחליף/להוסיף חוליות גם בשרשרת. כמה שתגדיל יותר את הגלגל שיניים האחורי - ככה תצטרך בהתאמה להגדיל יותר את השרשרת שלך.

בקשר לזיוף בספידומטר:
    אם אתה מחליף גלג"ש אחורי או אפילו מידת צמיג בגלגל האחורי: הספידומטר וגם המד קילומטראז' שלך יתחיל לזייף.
    אתה צריך לקנות ולהתקין רכיב שמחשב מחדש ומתקן את הטעות/את הסטייה ויציג לך נתונים מדוייקים.

יש כל מיני מוצרים ומותגים
    למשל SPEEDOHEALER או SPEEDODRD
    אתה יכול לראות בסרטון הזה: בחור עם WR250R וגלגל שיניים אחורי 48 מראה איזו סטיה יש לו ואיך הוא מתקין את ה SPEEDODRD

Junior Member
    תודה רבה לכם עזרתם לי מאוד