השתתפות עצמית בביטוח חובה לאופנוע - רעיון רע
Sent from my SM-A520F using Tapatalk
שאלה שמסקרנת אותי, איך חברות הביטוח מתנהגות אם אופנוע נגנב למרות שהיה מבוטח בעקיף?
פשוט מניסיון שלי עם חברות הביטוח, הן לרוב נעזרות בצבא של עורכי דין בכדי לא לשלם את מה שהן חייבות, ומפילות אנשים רבים על ה"אותיות הקטנות".
בחלק מהמקרים הן מושכות את התביעות במשך שנים בתקווה שהתובע יקרוס כלכלית (מההוצאות על עורכי דין) ועוד..
אני לדוגמה כבר מזמן ביטלתי כל ביטוח שהיה לי, למעט חובה לאופנוע(וגם אז זה עם השתתפות עצמית)
לא יודע אם כדאי לי לעשות מקיף לאופנוע, כבר דפקו אותי כמה פעמים, הן לא משלמות ותמיד מוצאות סיבות למה לא לשלם
אפילו ביטוח צד ג' מצא סעיף שבו הם מכסים רק 50 אחוז מהנזק כי זה נגרם בצידו הימני האחורי של הבאמפר ולא ניתן להוכיח מי פגע במי -.-
נערך לאחרונה על ידי r3dt4g; 09-05-2018 בשעה 21:23.
השתתפות עצמית בביטוח חובה לאופנוע - רעיון רע
בהתחשב בזה שיש לי מכר שהיה מבוטח ללא השתתפות עצמית, והוא כבר קרוב לשנה מחכה לכסף, ובינתיים הייתה לו עוד תאונה, שרק אלוהים יודע כמה ואם בכלל הוא יקבל מהם משהו, אני בספק שזה רעיון רע כי אם או לא ה 20 אחוז האלה (כמה שזה לא יהיה), הם עדיין לא ממהרים לשלם.
ואם הוא לא היה יכול לעבוד אחרי התאונה, והיה מחוייב בתשלומים על שיקום וכו, מזלו שאין לו משכנתה או ילדים, הוא היה מוצא את עצמו ברחוב כבר מזמן, ורק אלוהים יודע מתי הוא יקבל את הכסף
אני לא מדבר על עצם הרעיון או על היישום העקום שלו במדינה העקומה שלנו. אני מדבר על עד 25 אלף ש"ח שאתה לא תקבל ויכולת לקבל תמורת אלף ש"ח לכאן או לשם חסכון בשנה. שכל אחד יעשה את החשבון שלו
חזרה לנושא בבקשה
עד כמה הביטוח המקיף שווה את זה?
מה הוא אחוז המבוטחים במקיף שרואים תחלס כסף בטווח זמן סביר?
תמלא אחר כל האותיות הקטנות בפוליסה ותקבל פיצוי.
כן אבל יש חורים...
לדוגמה: "הכלי חייב להיות קשור בכל רגע נתון בו הוא לא נוסע"
דוגמה למציאות: רכב עצר ליד רוכב ברמזור, שנים יצאו ותקפו את הרוכב בעוד אדם שלישי מתיישב על האופנוע ובורח
תאנת ביטוח: הביטוח תקף רק כאשר הכלי היה קשור ובעל הכלי לא היה לידו
תוצאה: ביי ביי אופנוע, ביי ביי כסף
מבין איך חברות ביטוח עובדות?
זה לא עניין של אותיות קטנות, זה קצת מעבר לזה
לדעתי, בסופו של דבר, הרבה תלוי בסוכן הביטוח שלך.
הייתה לי לפני שנים קלאו RSi ש"בלעה" מים משלולית עמוקה. זה הוכר כתאונה, והרכב (בביטוח מקיף) הלך (בעקבות המלצה חמה של סוכנת הביטוח שכנראה קבלה עמלה) למוסך הסדר, שם החליפו לו מנוע. הסתבר ששמו מנוע נחות של רכב אחר. התחילה סאגה שלקחה שנה (לא אלאה כאן בכל הפרטים) והרכב מעולם לא חזר למצבו המקורי.
מצד שני, כששכן הפיל פעם את האופנוע שלי בגלל נסיעה לא זהירה, הכנסתי אותו למוסך וקבלתי מתוקן בעלות של קרוב ל-20,000 שקל. סוכן הביטוח שלו דאג לכל.
מסקנה - אם אתה שוקל לעשות ביטוח מקיף, עשה זאת אצל סוכן עם מוניטין של עוזר למבוטחים.
לי היה סיפור, לפני 12 שנה ביום הראשון שחזרתי לרכב אחרי הפסקה ארוכה, לקחתי את האיקס מקס מהקונה באיזור ירושלים ורכבתי איתו ליבנה.
בדרך, לקחתי סיבוב בצורה אידיוטית והתהפכתי איתו.
גררו אותי למוסך ושמאי קבע שהנזק הוא 18 אלף שקלים (הקטנוע עלה 28 אלף אם אני לא טועה).
למזלי הרב, למוכר היה ביטוח מקיף שנאלץ לעשות בגלל השעבוד לבנק ובאותו יום הוא עוד לא ביטל אותו כדי שלא אסע ללא ביטוח.
נתתי למוסך צ'ק דחוי ל 3 חודשים ואחרי חודשיים וחצי קיבלתי צ'ק על 16,500 מהביטוח.
זה היה אצל אודי דגן, נתן לי שירות מצוין.