תוצאות 1 עד 4 מ 4

אשכול: נסיעות לעבודה עם האופנוע, התייעצות.

Member

נסיעות לעבודה עם האופנוע, התייעצות.

שלום חברים, בתקופה האחרונה עזבתי מקום עבודה עם רכב צמוד, לטובת מקום עבודה שאליו אני מגיע עם האופנוע הפרטי תמורת החזרים.
    בחישוב גס שביצעתי, הגעתי לסביבות ה 12.5 אלף ק''מ נסועה שנתית לא כולל נסיעות פרטיות.
    אני מתכוון להחליף בקרוב לסופרספורט 600 ואני יודע שעלויות התחזוקה הולכות לגדול.
    השאלה היא לבעלי הניסיון בפורום, כמה בערך אני אמור לדרוש מהמעסיק החזר כספי פר קילומטר שיגולם בו ירידת ערך, טיפולים (כל 5-6k), דלק, צמיגים, בלאי כללי.

ד.א האם מבחינת הביטוח אני מכוסה, אם אני משתמש באופנוע לנסיעות הלוך חזור מהעבודה בלבד, או שזה נחשב כשימוש שלא למטרות פרטיות?

Sent from my ALE-L02 using Tapatalk

Member
    ברכב זה בערך שקל לקילומטר דלק פלוס בלאי. לא יודע באופנוע. מאמין שלא תגיעו לזה... הוא כנראה יתן לך כסף לפי עלות של חופשי חודשי של אוטובוס. לגבי ביטוח אין בעיה

Member
    לא יכול לומר על הוצאות
    אבל מבחינת מביטוח אתה מסודר, בזכות ביטוח מהעבודה שהוא יותר טוב מהביטוח שלך הפרטי
    אם חס וחלילה קורה לך משהו בדרך לעבודה או חזרה מהעבודה, ואתה מקבל אחוזי נכות וקצבה (זמנית או קבועה), אתה תקבל 75% מהשכר הממוצע שלך מדי חודש מביטוח לאומי.
    מנגד מחברת הביטוח תקבל במקרה הטוב תשלום חד פעמי וגם הוא לא יהיה גבוהה במיוחד

Senior Member
    למרות הכוונה הטובה, אתה מערב שמחה בשמחה (ביטוח מהעבודה? פרטי?). ככלל אם הנסיעה הייתה מהבית לעבודה וממנה ישר הביתה אז לכאורה מדובר בתאונת עבודה (ביטוח לאומי וכיוצ״ב) אך יש כמו בכל מקרה חריגים ובכלל זאת, קונסטלציית יחסי העבודה של חיימקו כלל לא ברורה וככלל יש כל מיני אלמנטים שצריך לקחת בחשבון.

למשל, יכול להיות שמאחר והאופנוע ישמש לעבודה (שוב, לא ברורה הקונסטלציה וכיוצ״ב), תצטרך להצהיר על כך בעת ביטוח האופנוע כאשר למשל בפן הביטוח המקיף, ביטוח לסופרספורט 600 - עשוי להיות כרוך בהרחבת החור התחתון בגוף באופן מאסיבי...

לגופו של עניין, צריך לבדוק את כלל העלויות אצל רו״ח ולהדוק אם זה משתלם (מאחר וזה גם תלוי בכלי) אבל בגדול החזר פר ק״מ לדו״ג זה משהו כמו 1.6+ ₪ (אם כי נתקלתי במקומות שבהם תקבל רק חצי שקל ואם לא מתאים לך סע באוטובוס לעבודה... ). שוב - זה לא מעט תלוי במה חיימקו סיכם עם המעסיק ובאיזו קונסטלציה.
    נערך לאחרונה על ידי מצמץ; 12-05-2018 בשעה 14:04.