תוצאות 1 עד 10 מ 10

אשכול: עזרה בלימוד רכיבה על אופנוע A1 הילוכים

Junior Member

עזרה בלימוד רכיבה על אופנוע A1 הילוכים

אהלן חברים

אני לומד רכיבה על אופנוע ידני a1

תכלס המורה לא מלמד כמעט כלום והשיעור הוא פשוט לרכוב במגרש (תלפיות ירושלים)

הענין אצלי שגם בקו ישר גם בשמיניות וגם בסלאלום אני לא מצליח לשמור על יציבות, האופנוע (תמיד בהילוך ראשון) מחרחר ונחנק לסירוגין ואני כל הזמן משחק
    עם גז וקלאצ', ולא מצליח לשמור על יציבות ואחידות ברכיבה ובאיזון קלאצ' גז

אשמח לשמוע על כללי היסוד לרכיבה נכונה שאולי יעזרו לי בענין, ומהם דרישות הטסטרים ברכיבה במגרש (איזו רמת שליטה באופנוע נדרשת)

תודה רבה

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    1. תנעל את הברכיים על טנק הדלק. חזק. ותשאר ככה. שים את הכריות על הרגליות (לא את מרכז כף הרגל, ובטח לא את העקבים) - ותוריד מעט משקל לרגליות דרך הרגליים.
    2. שחרר פלג גוף עליון. הידיים והכתפיים רפויות לחלוטין, תן לגלגל הקדמי לחפש את האחיזה איפה שבא לו במקום להילחם באופנוע. הסטיה כ"כ קטנה, שרק אתה תרגיש אותה בכידון. פתח את המרפקים לצדדים, ותוודא שהם בקו של הכידון או מעט מעליו. וודא שאין לך זוית במפרק כף היד- היד ישרה (בערך) מהמרפק ועד האצבעות.
    3. תן מבט רחוק קדימה. האופנוע הולך אחרי המבט שלך. אין לך מה לחפש עם המבט מטר לפני הגלגל הקדמי.
    4. אל "תשחק" עם הגז והקלאץ'. פתח מעט את הגז - לרמה שבה אתה שומע את המנוע (נגיד, 2000 סל"ד), תשאיר אותו שם ושלוט במהירות עם הקלאץ'.
    צריך יותר מהר? שחרר את הקלאץ' בעוד מילימטר. צריך יותר לאט? תכניס את הקלאץ' פנימה במילימטר.
    5. תנסה לתפעל את הקלאץ' עם 2 אצבעות, ואת הגז לגלגל בתוך כף היד בלי להזיז את הזרוע.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    אחלה, תודה!

Senior Member
    בהמשך לדברי Kkatkov, ירושלים זה מגרש זוועתי, פצפון ובעליה שצריך להתרכז בו כל הזמן בסובבים אותך על מנת שלא יכנסו בך, כך שבקושי אפשר להתרכז ברכיבה עצמה ולוקח שם יותר זמן להתרגל לכלי וללמוד. כך שאל תחמיר עם עצמך. בנוסף תרכב באיזי ולא באטרף כמו הרבה שם ותראה שתוכל לתקן טעויות ברוגע (למשל לבלום פחות וסיכוי נמוך יותר לבלימות חירום בתוך המגרש) ולרכב חלק יותר.

בנוסף, תעשה שמיניות בהילוך שני ויהיה לך פשוט יותר.

כך גם, המורים בירושלים הם כמו סייעות כשהילים מתרוצצים בחצר. אם לא תפנה למורה ותבקש הדרכה המצב לא ישתנה. אל תחכה שהוא יגש אליך.

ככלל דרישת הטסטרים בשלב המגרש היא שליטה באופנוע שזה אומר שאתה רוכב באופן כמה שיותר הרמוני (היינו חלק ויציב). ברגע שתשלוט יותר בתמהיל הגז-קלאטץ' יהיה לך קל יותר לבצע זאת.

Senior Member
    נקודה לתשומת הלב ממישהו שנמצא באותה סירה, בשיעור הראשון העלו אותי על כלי ישן עם מרכז מאסה גבוה שכבר עבר הרבה התעללות ואחרי חצי שעה של סיבובים התחיל לקרטע (הטמפ' עלתה והמנוע החליט לחנוק את הסרק בתגובה). בסוף השעה הראשונה ראיתי שהתפנה כלי חדש (דיוק 390) וביקשתי בנימוס לעבור אליו. זה היה הבדל של שמיים וארץ מכל הבחינות. אחרי שעה וחצי (לא רצופות) על הכלי החדש כבר מצאתי את עצמי עושה עליו שמיניות בסבבה גם בלי צורך לגעת בקלאץ'.

Junior Member
    תודה רבה לעונים!

Junior Member
    קבלת ממש המלצות טובות מKKATKOV והייתי מוסיף כמה דברים לגבי המבט - ברגע שהסתקלת למטה איבדת שליטה ,תצייר לעצמך בראש 4 נקודות בשמיניה 2 בכל מעגל - כאשר הן נמצאות בצדדים של כל מעגל מקבילות אחת לשניה באותו המעגל . המבט שלך צריך לטייל אך ורק בין אותן 4 הנקודות ואפילו לא אליהן אלה מטר יותר גבוה. 2 שניות לפני שאתה מגיע לקודה כזאת אתה מתחיל לסובב את הראש לנקודה הבא ,עם הפלג גוף העליון יהיה מספיק משוחרר גם הכתפיים יסתובבו ביחד עם הראש וימשכו את הידים איתם והפניה תצא בקלות . בנוסף מה שמתקן אותך בפניה זה לא קלאץ אלא גז ,אם תרגיש שאתה הולך להוריד רגל תשחרר טיפה את הקדון ותעלה טיפה גז. כמו שאוהבים להגיד בקורסים של אופנוען מאומן - מבט קידון גז - אלו שלושת הדברים שאתה חייב, סובב את הראש ,שחרר קידון , תן קצת גז (כמובן קצת) . אתה יכול להיעזר גם בברקס אחורי בפניה ,כמובן משולב עם גז קבוע . ברקס קידמי בפניה בשמיניה יכול להביא אותך לנפילה אז לאהיתי ממליץ להשתמש בו . אתמול עשיתי המרה של רשיון זר לישראלי אז הייתי חייב לעשות את המבחן כמוך רק על אופנוע A . אלו הדברים שממש עזרו לי אתמול לעבור טסט

Junior Member
    תודה רבה

Junior Member
    הייתי במצב שלך לא מזמן. מחזק את הכותבים לפני, מפתיע אבל לא כל הכלים נולדו שווים אצל המורים והסוכניות! פתחתי בזמנו אשכול - מקווה שיעזור

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי johnnydo צפיה בהודעה
    הייתי במצב שלך לא מזמן. מחזק את הכותבים לפני, מפתיע אבל לא כל הכלים נולדו שווים אצל המורים והסוכניות! פתחתי בזמנו אשכול - מקווה שיעזור
    ראיתי את הפוסט שלך ,אני חולק על מספר דברים : דחיפת קידון - או איך שזה נקרא היגוי הפוך - זאת באמת צורת הגוי היחידה על אופנוע אבל במהירות מעל 30 קמש .
    ניתן אכן לעשות פניה במהירות יחסית נמוכה בעזרת דחיפה ,אבל דחיפה מאוד קצרה ומבוקרת ועזיבת קידון וזה לא מתאים לשמיניות לדעתי .
    לגבי נעילת מרפקים - מרפקים צריכים להיות משוחררים , מה שבאמת נצמד זה הברכיים ורגלים על הרגליות . פלג גוף העליון משוחרר לגמרי . נעילת מרפקים לא מאפשרת שיחרור קידון - וקידון צריך להיות משוחרר לגמרי כי אופנוע בעצמו מוצא את הדרך הנכונה ואם ננעל קדון רק נפריע לו וזה מסוכן . אכן ניתן לעשות שמיניה ולקחת גוף נגד כיוון הנטיה של הופנוע וזה לא רק באופנוע אדפנצר . זאת תכניקה בפניות איטיות כאשר במהירות אנחנו עושים הההפך מכניסים גוף לתוך הפניה ובכך מורידים שיפוע נטיה של האופנוע ונותנים לו אחיזה יותר טובה . במקרה של שמיניות התטכניקה הראשונה תעבוד מצויין למרות שאין בה צורך. צריך להחזיק את התנק דלק עם 2 הברכיים חזק ולשחרר ידים . מבט מבט ומבט .
    מבט ממש קדימה גם מוריד פחד מפניה עצמה ומהשכבה של האופנוע אפילו בשמיניות