אני נתקל ולא מעט בתגובות די חריפות בעניין העובדה שאני בוחר לנסוע על קטנועים (אוטומט) ולא על אופנועים (הילוכים).

דבר ראשון - אני מאמין בנקודה שכל אחד יסע על מה שמתאים לו מה שנוח לו ואני לא מתבייש בזה שבחרתי באוטומט ושמרתי מרחק מהילוכים. אבל, הרבה זורקים לי את המושג הזה שלכאורה התחושה של החוסר נוחות שלי לרכב על אופנוע עם הילוכים נובעת מפחד - ואני לא מרגיש שזה פחד, אבל, אולי בעצם זה כן ואני לא מודע לכך?

אני בן אדם שאוהב פשטות. אני לא אוהב סיבוכים מיותרים בחיים - וקטנוע, זה בדיוק ככה. תניע, תסובב את המצערת וסע. לא צריך להתעסק עם הילוכים או קלאץ. פשוט תן גז וסע - ככה אני אוהב את זה. השאלה היא אם זה מתוך פחד מהילוכים? זה מה שאני שואל את עצמי ותכלס - אין לי תשובה חד משמעית.

בעיקר התחושה של הנחיתות היא זאת שמתסכלת - כי אופנועים עם הילוכים בדרך כלל נראים יותר ספורטיביים, גדולים ומרשימים - בזמן שהקטנוע הקטן נוטה להיראות חלש ומסכן וסופג המון לעג וצחוקים.

לא יודע להסביר את החוסר הרצון עצמו להילוכים, פשוט לא מתחבר. אני כן מתחבר לאופנועים עצמם - אבל לא אוהב את העניין של ההילוכים. מבחינתי, אם והיה קיים בארץ אופנועים אוטומטיים עם מבנה של אופנוע והכל, ובמחיר סביר, הייתי לוקח את זה במקום קטנוע. ידוע לי שקיים כזה דבר בעולם, אבל לא בארץ לצערנו.

וואלה, לא יודע מה להגיד לכם. באמת מתסכל. אני פשוט רוצה להבין איפה אני עומד בקטע - אני לא רוצה לעמוד במצב של נחיתות, או במצב שאני מפחד ממשהו - לא שאני מתבייש לפחד ממשהו, אבל לפחד מזה אני ממש לא רוצה. אני לא מרגיש מפוחד מאופנועים עם הילוכים אבל מצד שני כשניסיתי פעם בשיעור נהיגה ללמוד אותם - הפחד התגלה במובן מסוים והרגשתי אשמה כלשהי. הלוואי והייתי יכול לנסוע על אופנוע מצד אחד ומצד שני לא להיות חייב להתעסק עם ההילוכים - כמובן שהחלום הזה קיים בעולם, אבל בארץ - לא נראה לי. מעולם לא נתקלתי כאן בארץ בחלום הזה של אופנוע אוטומטי.

לדעתכם בכל זאת קיים בארץ והחלום שלי יכול להתגשם?

זה החלום שלי :