זה לא נראה כל כך מסובך האמת. פשוט מבט לכביש בלי יותר מידי כאב ראש.
זה לא נראה כל כך מסובך האמת. פשוט מבט לכביש בלי יותר מידי כאב ראש.
אני רוכב משנת 2004, רכבתי על הרבה כלים, בעיקר שטח וסופר ספורט.
היום אחרי שנרגעתי קצת, הצטרפתי לעדר, וי סטרום 650.
רואים שהבחור לא האט את האופנוע לפני ההתנגשות . המהירות הייתה 48-52 ונשארה כך עד הפגיעה.
רואים שהאופנוע מזדעזע ממשהו אחרי הפניה (לפני המשאית) באותה הרגע הוא מוריד רגל ימין.
לדעתי איבוד קידמי ונעילת מבט.
אבל ביננו כמה זמן היה לו מהרגע שהאופנוע ראה את המשאית ועד הפגיעה 1 שניה??? שניה וחצי מדקה 2:41 -2:43
זה לא הרבה זמן לניתוח המצב. חשיבה על פתרון בחירת הפתרון הטוב ביותר ... ולבסוף ביצוע ההחלטה.
כל זה בפאניקה טוטאלית ובשניה וחצי.
לדעתי מהרגע שהתחיל הנדנוד הראשון של הראש הכל היה אבוד.
היד לא הייתה על הברקס
הרגל מהנדנוד הייתה כבר רחוק מהאופנוע. (על הכביש מגששת)
נראה תאונה שנורא קשה לצאת ממנה
הטעויות שלו התחילו הרבה לפני המפגש עם המשאית.
ישר מההתחלה אפשר היה לראות שהבחור לחוץ ושהידיים שלו היו נעולות בחוזקה על הכידון.
כבר לפני התאונה (כשהם רכבו לפני העצירה) הוא ידע שהוא רוכב מהר יותר ממה שהוא מסוגל (תודות לחבר שלו שם).
הטעות השנייה (והנגזרת) הייתה שהוא ניסה להשיג את החבר שלו או לפחות לרכוב קרוב אליו ולא רכב כפי יכולתו ולא תכנן בקפידה את הקו שלו בעיקולים ובכלל.
הטעות השלישית הייתה שהוא לא לקח בחשבון, מתישהו ואיכשהו במהלך הרכיבה שלו, שהוא נמצא ברכס הררי עם הרבה עיקולים ועם 0 זמן להגיב. כשלעצמה זו לא טעות, אבל אם הוא היה מתנהל בהתאם להיכרות שלו את עצמו, הוא היה מוריד את המהירות לכזו שתשאיר לו מספיק זמן תגובה והיחלצות ממצבים מסוכנים (גם ארנבת רצה על הכביש היא מצב מסוכן לצורך העניין).
הטעות הרביעית הייתה שהוא ביצע את כל הטעויות לעיל ולא למד מהן- הוא נכנס לעיקול כשהוא לא רואה איך הוא מסתיים במהירות גבוהה, תוך ניסיון להשיג את חבר שלו ותוך כדי נעילת מבט אכזרית.
לא היה לו סיכוי.
בנוגע לרעד/מהמורה, אני חושב שהבחור פשוט נבהל והתזוזה של הכידון הייתה בהתאם.
יש המון המון המון מה ללמוד מהסרטון הזה !!!!!
לדעתי מצפיה חוזרת בסרטון- בדיוק בסיבוב הרוכב המסכן נתקל במפגע בכביש. משהו גרם לאופנוע לאבד את זה- מניסיון עם הmt07 זאת
בדיוק התגובה שמקבלים ממהמורות בכביש, או כל מיני חריצים שמורידים לך את הלב לשניה. אבל עם כידון רפוי וגוף חזק עוברים את זה
(עם ים קללות בקסדה) וחוזרים לקו. לרוע מזלו המשאית (ששמה לב שיש רוכבים בכביש ונצמדה לימין שלה כמה שהיא יכלה) פשוט באה
מולו ומשם כדור שלג.
אני בטוח שחברה מקצוענים יוכלו לנתח את זה בצורה מקצועית יותר- אבל לדעתי שילוב של חוסר מזל, ומשם תגובה לא טובה מספיק
הביאה את הבחור להתרסק על המשאית (כידון-מבט-ברקס..).
יכול להיות שהוא בלם עם האחורי ונעל את הגלגל וזה גורם לנדנודים קצת לפני ההתרסקות?
לא נכנסים לפנייה עיוורת ככה.
מזל יש לו לבחור,יצא עם יד שבורה ורגל שבורה.
וזה למה לא נוסעים בצד השמאלי של הכביש ילדים.
כולנו חכמים מטעויות של אחרים.
היום משאית לקחה מהנתיב הימני ביותר שמאלה, בלי לאותת ובהפתעה ( בכביש עם שלושה נתיבים ) לתוך כביש שמתחבר ( צומת t ). כביש מהיר ( הכביש מכיוון יגור לכיוון טבעון, בעליה לפני ג'למה,
ואם לא הייתי קצת יותר זהיר , היה מתקבק פה אדם קירח יותר.
אוי הכביש הזה, אני גם הייתי מאוד קרוב ל****, בעליה הזו ממש למטה לפני ההפרדה, הייתי בנסיעה למעלה לכייון טבעון על הנתיב השמאלי משני הנתיבים, בירידה יש נתיב אחד, ונהג פחית מפגר בא מולי בעקיפה על הנתיב הנגדי (בדיוק ממולי), וזה היה במהירות סופר מופרזת, נדבקתי בזמנו לרכב שהיה מצד ימין שלי כדי להתחמק מהבן *** הזה, אם לא הייתה ממוקד ברכיבה באותו רגע ואיחרתי אפילו בשניה, זה היה יכול להיות "שלום ולא להתראות".
בפניות עיוורות עדיף להוריד מהירות, להרחיב מעט את הקו (במקרה הזה לכיוון מרכז הכביש) אך במיוחד כדי להגדיל את טווח הראיה, ולהשאיר מספיק בשר בכביש כדי להתמודד עם הפתעות לשני הכיוונים. הוא "חתך" את הפניה ולכן לרוכב לא מנוסה כמוהו לא נשאר מספיק זמן תגובה בזמן שהאופנוע ממשיך לכיוון המשאית, ועם נעילת מבט זאת התוצאה. הרעד בכידון נראה כמו סחיטה של הקדמי - עד לניעור של האופנוע ומשם פאניקה.
Aprilia Tuono APRC 2013
APRILIA
עזוב,אין מה ללמוד מטעויות של אחרים בגלל הכביש מיגור לכיוון טבעון![]()