עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 19

אשכול: מוזיקה ברכיבה - דעתכם האישית - בעד ונגד

צפייה משולבת

Junior Member

מוזיקה ברכיבה - דעתכם האישית - בעד ונגד

היי לכולם,
    לאחרונה שמתי לב ללא מעט רוכבים שמתקינים דיבורית על מנת בעיקר להאזין למוזיקה בזמן רכיבה.
    מרגיש לי שזה מעט לא אחראי אך עם זאת מאוד כיף למי שרגיל להינות ממוזיקה טובה ביומיום ובעיקר בנסיעות ארוכות בשעות שאין עומס (למשל תל אביב - כפר סבא בלילה באמצע שבוע)

אשמח לקרוא את דעתכם האישית ובמיוחד אם תסבירו את דעתכם.
    נ.ב אם אפשר לעשות סקר איכשהו אז פיספסתי את האופציה הזאת...

תודה למגיבים

Member
    נוסע שנים עם מוזיקה, עם אוזניות לא עם דיבורית, וככה גם הרבה אנשים אחרים שאני מכיר.

צפצופים חזקים - אתה שומע.
    מעבר לזה... מה כבר יש לשמוע ? האם רכב שנוסע עם מוזיקה שומע משהו ?

בכבישים מהירים, אין עם מי לדבר ואין מה לשמוע, וכשאתה במהירות גבוהה גם ככה יש רעש מהרוח שלרוב אנשים רוכבים עם אטמים, או רעש חזק מאוד מהמנוע אם זה כלי ספורטיבי.
    ובעיר מספיק שאתה עירני ומרוכז בנסיעה, מסתכל במעבר בין נתיבים, מאותת וכו'... ולא יהיו בעיות.

בקיצור, מהניסיון שלי, אתה מפוקס מאוד ברכיבה עם מוזיקה ודווקא השקט והניתוק מהרעשים, מפקס אותך יותר.
    ולא זכור לי שום מקרה שאמרתי לעצמי "איך לא שמעתי"... מתי בפעם האחרונה נסעתם וממש היה קריטי שמישהו יצעק לכם משהו, או שתשמעו משהו ?
    כשהאירנים יזרקו טילים, תשמעו את האזעקה לא לדאוג.

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    מצטרף ל-mortar

Member
    קודם כל באופן יבש לגבי עניין השמיעה - קודם כל, יש 2 סיבות לצפירה. הראשונה מיותרת: האור ברמזור כבר התחלף מאדום לכתום ועדיין לא התחלת נסיעה. השנייה היא למניעת תאונה, כדוגמת מצב שבו אתה חותך לנתיב של רכב אחר והוא צופר כדי להזהיר.
    את שתי הצפירות אתה תשמע עם או בלי מוזיקה. התאוריה שלי אומרת שמשתיהן אתה אמור להתעלם. הראשונה מסיבות ברורות, ואת השנייה אתה אמור למנוע בתור נהג(רוכב) זהיר ואחראי.
    אני נגד דיבור בטלפון כי זה דורש ריכוז גבוה יחסית וללא ספק גורע מתשומת הלב לדרך. מדברים איתך ואתה מדבר בחזרה וכל זה קורה על חשבון יכולת תשומת לב לסביבה.
    מוזיקה לא נורא לדעתי, אבל גם זה רק בנסיעה מנהלתית ולא בקטע של התגרזנות בין סיבוב לסיבוב.
    1000RR

Member הסמל האישי של rider
    בעד.
    להעביר את הטלפון למצב do not disturb ורק לשמוע מוזיקה בלי לענות לשיחות ובלי להיות מוטרדים מהודעות נכנסות

Member הסמל האישי של guyt
    חד משמעית בעד.
    הסיטואציה שבה טלפון הופך להסחת דעת תלויה לחלוטין ברוכב, כמו ברכב.
    נוסע עם מוזיקה לכל מקום גם רכיבות קצרות.
    מבחינתי לרכב ללא מוזיקה ולשמוע רעשי רוח (במיוחד בין עירוני) זה סבל.

דיבורית בקסדה מאפשרת לי לשמוע מוזיקה, לענות לשיחות, לשמוע ניווט, לתקשר עם חברים רוכבים...
    לא יכול בלי זה.
    SYM SuperPure 50 - כוח מתפרץ במחסן || Honda XR125L - אהבה מהילוך ראשון נמכר ||
    Suzuki DR350SE - כמו יין, משתבח עם הזמן נמכר || Suzuki SV650N - מנוע V כלבבי נמכר ||
    Honda CB1000R - סכין יפנית נמכר || KTM 125 EXC - הקטום הכתום והשסתום נמכר ||
    Yamaha MT09 Tracer - השילוש הקדוש נמכר || Suzuki GSR 750 - משעמם כמו השגרה נמכר ||
    Kawasaki Z900 - בקרות זה לחלשים נמכר || BMW S1000R

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אצלי זה חד משמעית עם מוזיקה. בכללי, מגיל צעיר אני משתדל שתלווה אותי מוזיקת רקע לכל מקום, ואף של סולד מהשקט (שומעים את הקולות בראש &#129327. ברכיבה, כמו בכל מקום, אני עם מוזיקה מהרגע שאני עם הקסדה על הראש, ולפעמים כשיש שיר טוב, הקסדה נשארת על הראש גם אחרי שירדתי והתחלתי תנועה לעבודה. שיחות אני כמעט ולא מבצע וברכיבה עוד פחות.
    המוזיקה עוזרת לי להתרכז, השיחות לא מפריעות לי, אבל פשוט לא אוהב לעשות אותן...

Senior Member הסמל האישי של ees
    מוזיקה מפריעה לי להיות מרוכז ברכיבה, שיחות טלפון לא עושה בכלל מאותה סיבה, רק ניווט אם צריך. אינטרקום בטיולים-בהחלט כן.
    Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    תמיד עם. שיחות לא.

Banned
    דבר ראשון - תלוי במה אתה שומע.
    אם אתה בדרך לצפון על 6 המצמית צל ומי באר יכול להיות הולם.
    אבל
    אם אתה בשמונה לפנות בוקר על איילון מאחר לעבודה אתה לא רוצה שדבר כזה ירוץ לך בראש.
    לתנועה יש קצבים משלה והם לא בהכרח מסונכרנים עם מה שרץ לך בראש.

רוכב תמיד עם משקף פתוח, אטמים מהמטווח בצבא או earbuds סיליקון מחוברות למכשיר המעקב (aka smartphone)
    נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 18-05-2018 בשעה 04:30.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    אבל
    אם אתה בשמונה לפנות בוקר על איילון מאחר לעבודה אתה לא רוצה שדבר כזה ירוץ לך בראש.

רוכב תמיד עם משקף פתוח, אטמים מהמטווח בצבא או earbuds סיליקון מחוברות למכשיר המעקב (aka smartphone)
    דווקא הדוגמא שצירפת כ לא מתאימה יותר לסגנון שמתנגן בקסדה, ודווקא חוסר הסינכרון בין הכביש למוזיקה משאיר אותי חד.
    חוצמיזה שמזדהה עם TundraOG, אין כמו לפזז במהלך רכיבה

Senior Member
    כל כך בעד. המוזיקה מכניסה אותך ל"זון" ונותנת לך פסקול להרפתקאה שלך. בין אם בנסיעה מנהלתית לאוניברסיטה או טיול סופ"ש ארוך בכבישים ארוכים ונידחים - מוזיקה עושה את הכל יותר טוב. משפר כל רכיבה בינונית ו"משעממת" ומסיח מהדרך הארוכה (לאו דווקא מההתרכזות בכביש אלא יותר מהאורך של הדרך ומהעומס על הגוף, כמו בריצה ארוכה) . רק צריך לזכור להיות בפוקוס גם כשעוברים בין שיירות הרכבים באיילון בבוקר.

מה גם - זה מאוד כיף לרקוד ברמזורים ולהתאמן על ה-air guitar

Senior Member
    לא מתחבר ומעדיף להתמקד בתנועה.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    אבל

Tool? למה שזה לא ירוץ לך בראש באיילון?
    The heavier the better
    הדבר האחרון שאתה צריך בזמן פקקים בבוקר כשאתה חצי עירני גם ככה זה שיר ערש מרדים באוזניות. יש זמן ומקום לכל דבר. בכביש פתוח בסוף שבוע? פתח לך רדיו בספוטיפיי על Fleetwood Mac או ג'אניס ג'ופלין וסע בכיף שלך.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי moonshield צפיה בהודעה
    דווקא הדוגמא שצירפת כ לא מתאימה יותר לסגנון שמתנגן בקסדה, ודווקא חוסר הסינכרון בין הכביש למוזיקה משאיר אותי חד.
    חוצמיזה שמזדהה עם TundraOG, אין כמו לפזז במהלך רכיבה
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    Tool? למה שזה לא ירוץ לך בראש באיילון?
    The heavier the better
    הדבר האחרון שאתה צריך בזמן פקקים בבוקר כשאתה חצי עירני גם ככה זה שיר ערש מרדים באוזניות. יש זמן ומקום לכל דבר. בכביש פתוח בסוף שבוע? פתח לך רדיו בספוטיפיי על Fleetwood Mac או ג'אניס ג'ופלין וסע בכיף שלך.
    אז אני אחדד
    בשמונה לפנות בוקר אחד של חמרמורת קשה מהרגיל לעונה רכבתי אגרסיב באיילון.
    בהפוגה קצרצרה בין הקרבות (נתקעתי על השול מאחורי טרייסיטי עם קסדה וורודה) הראש שיחזר את הזוועות:
    שלוש אצבעות משולשות, שני חיתוכים לא תרבותיים של אחיי הרוכבים, אחד סמארק ירוק בצד השמאלי של שמשה קדמית.
    באמצע הטראק הפסקתי את הפלייליסט ונזכרתי במוצארט - זה שמשמיעים לתירצה הפרה כדי שתניב יותר חלב.
    כעת היות והדיסקוגרפיות של apc ו Tool סתמו לי את ה sd אין לי מקום גם למוצארט.

אבל אני ממשיך לרכוב עם פקקים באזניים.
    בהיעדר מד סל"ד - עם אטמים הפעימות זורמות מהב**ם ישר לגולגולת.