אין לי מה להגיד לך חוץ מבהצלחה במה שתבחר.
ערב טוב וחג שמח , הכותרת קצת מסובכת אני יודע , לא מצאתי דרך לנסח אותה.
אני בן 22 , עובד כמכונאי שנתיים במוסך ידוע , מתבלט לגבי המשך החיים ומבולבל מאוד.
אין לי הורים , אני גר אצל דודה שלי , יש לי בגרות מלאה , פסיכומטרי גבוהה וציונים גבוהים , מאז שסיימתי צבא התחלתי לעבוד במוסך אופנועים , אני אוהב את זה , מאוד , הלמידה , הידע , המשכורת לא בשמיים אבל מסתדרים , העתיד שלי אני רואה אותו כלמידה של הנדסאי רכב במטרה לקצר את הדרך לקבלת הרשאה לניהול מוסך ואז לפתוח מוסך שלי , זה החלום ואבל גם פחד.
אני לא מרגיש שיש לי את הידע מספיק בלנהל מוסך כזה , הרי אני ילד אז מה יהיה לילד בן 24 עם 4 שנים ניסיון במכונאות ופתיחת מוסך?
אם אני לא הצליח לגייס מספיק כסף ?
אם לא תיהיה מספיק עבודה בתחום בעתיד?
אולי כדאי להתחיל תחום אחר רק כדי להבטיח התשכרות גבוהה ועתידית ?
מחשבות חג....
אין לי מה להגיד לך חוץ מבהצלחה במה שתבחר.
מסכים,
בהצלחה במה שתבחר!
אם תחליט לפתוח מוסך, שתף פרטים, אם זה במרכז אני מבטיח להיכנס לניסיון.
מי שיפתח מוסך אופנועים בעיר יבנה יצליח בטוח. כי הוא יהיה היחיד
לא רוצה לכתוב קלישאות, אז אכתוב בקצרה: אם יש לך חלום, אז לך תגשים אותו.
בלי פחד ועם מחשבה מקדימה.
לפני ש"החיים" יעצרו את החלום.
לפי רוח דבריך שאני הצלחתי להבין:
1. תצבור עוד ניסיון טכני.
2. תצבור ניסיון ניהולי בתחום.
3. תוכנית עסקית.
4. גיוס הון שיאפשר לך לא רק להקים את העסק, אלא שיהיה לך תזרים מזומנים ואשראי לשנה.
בהצלחה, לא צריך לפחד.
קודם כל - להיות בעלים של מוסך זה הרבה כאב ראש, ולא הרבה כסף.
אותם בעלי מוסכים שיצא לי לדבר איתם, לא משתכרים מי יודע מה - ועם זאת, מקבלים כאב ראש כמו כל בעל עסק אחר.
עם זאת, אם זה הכיוון שאתה רוצה...
אל תרוץ.
תמשיך לעבוד כשכיר במקביל ללימודים.
תגיע לרמה של מנהל מוסך אצל אחד היבואנים. על הדרך, ישלמו לך על לימודי ההסמכה.
אם עד אז תחליט שאתה בכל זאת רוצה עסק משלך - יהיו לך הכלים והידע כדי להעריך במה זה כרוך, מהם הסיכונים, ומה תהיה יכולת ההשתכרות שלך.
אם מה שמעניין אותך זה בעיקר להרוויח יפה, ויש לך ראש טוב ויכולת להזיז דברים - תחליף תחום. מכונאים לא מרוויחים יפה במדינתינו. לצערי.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
חסרים לך לא מעט פרטים אבל אתה מריץ בראש תרחישי אימה ואז אוכל סרטים על משהו שאולי תחליט לעשות עוד שנתיים ואולי לא. זה מיותר לחלוטין.
מה כן? אתה משרטט בעצמך את המסלול שאתה מעוניין לעשות ואני מציע שתלך צעד צעד ותתחיל עם הצעד הראשון של לימוד הנדסאות רכב. כשתקבל את התעודה, תראה איפה אתה עומד ותחליט מה לעשות הלאה. יכול להיות שתרצה לעשות הסמכה לניהול מוסך ואולי תחליט להשלים לתואר בהנדסה או שבכלל יעלו אפשרויות אחרות לחלוטין.
צעד צעד. רומא לא נבנתה ביום אחד.
תודה רבה לך
מבטיח לחזור לשרשור בעוד 4-5 שנים אם באמת ובמידה והכל יסתדר !
גר ברחובות אז יש אולי סיכוי
תודה רבה
צודק בכל מה שאמרת , אני באמת רוצה ללכת על זה בצורה הכי מכונה
תודה רבה לכולם חברים , התגובות שלהם גרומות לי להסתכל על דברים מזווית שונה , זה בטוח מה שאני רוצה לעשות , ללא ספק , מאז ותמיד חייתי את הדרך
של אופנוע ועוד יותר הטיפול בו , זה מביא ממני תגובה אחרת , רוגע , שקט , אני רואה את עצמי מתעסק בזה כל חיי אם כל הכאב שזה מביא איתו .
אני לא מחפש להתעשר מזה , אבל כן מצפה להחזיק משפחה , ילדים , אישה וכמו כולנו , לא רוצה להרוויח 50 אלף בחודש , גם אם אני ירוויח 15 ואני אהנה
בדרך זה בשבילי רווח כפול , פשוט קצת מפחד מעתיד העסק , הסיכוי להיכשל כמו שמצמץ אמר , יכול שגם ילך הפך אבל עדיין רוצה לקחת את הדברים בחשבון
ולהסתכל על התמונה הכוללת .
תודה רבה על התגובות , זה ממש משמח לקבל כל כך עזרה.
לפתוח עסק זו לא חתונה קטולית, תבנה אותו נכון ותצמח לאט לאט ותשדל לא להכנס להרפתקאות בבנק והתחיבויות שעלולות לסבך אותך, ככה שבמקרה הכי הכי גרוע, אתה יכול לסגור ת'בסטה לפתוח דף חדש בלי לקבל על זה בראש.
תציע שירותים במה שאתה יודע וטוב בו, תבחר מקום טוב למוסך... ועם הזמן תגיע העבודה.
אני גם למדתי מכונאות ומאוד נמשכתי לתחום הזה, אני קצת מצטער שאחרי הלימודים לא הלכתי לעבוד בזה לתקופה מסוימת... לקבל טיפה רקע מעבר...
נשמע לי שאתה בכיוון נכון, אל תחשוב על הגיל ומה יהיה, אם אתה מרגיש שאתה בשל לזה ויש לך מה לתת... לך על זה ומקסימום תזרום למקום אחר.
כל אזור הדרום הולך לתל אביב כדי לעשות שם טיפולים, או לפחות כל מי שאכפת לו מהכלי שלו.
תעבוד ובמקביל תלמד לתעודת הנדסאי, אולי תרצה אפילו לצלול ראש ולהכנס ללימודי הנדסה במקום
בכל אופן בראיה עתידית קח בחשבון את העובדה שהתחום לאט לאט יעבור לחשמל ובעתיד חצי אם לא יותר מהמוסכים יעלמו בגלל שלא יהיה צורך במוסך פרט לברקסים ואולי שיפוצי בולמים, רוב העבודה תגיע ותשאר אצל מוסכי יבואן שיסבו את העסק בהתאם לטפל במנועים החשמליים ובמצברים של הכלים
אתה נשמע כמו בחור פיקח ואתה פועל נכון, תמשיך לעבוד ולהתפרנס, לחסוך מה שאפשר למהלך עתידי, ובמקביל תעבוד על תעודה שמעניינת אותך (הנדסאי/ מהנדס רכב/ תחום אחר בהנדסה אם הוא מדבר אליך). שמור על ראש פתוח, אל תנעל את עצמך מנטלית על דבר מסויים, והכי חשוב זה שתמשיך להשחיז ללמוד ולצבור כישורים וידע - נסיון בידיים, ולימודים במקביל.
אתה תהיה בסדר.
בהצלחה.
מאיזה סיבה ? המוסך שאני עובד בו לא נמצא באזור תל אביב ומוסך מכובד ביותר
זה הפחד הגדול התכוונתי אליו , המהפך החשמלי .
אם אני ילמד הנדסאי רכב , ובמידה אני ארצה להמשך למידה לאן אני יוכל לפתח את זה ? כי הרי אין מהנדס רכב בארצנו .
אתה קודם עושה הנדסאי מכונות ומשם ממשיך להשלמה לניהול מוסך
הנדסאי/ מהנדס מכונות זו תעודה שלא תלך לפח ותמיד תתפוס מקום ברזומה שלך, לצורך העניין אתה יכול משם להתגלגל לניהול ציי רכב, קציני בטיחות, מהנדס/ הנדסאי בתעשיה צבאית/ אווירית/ אלף ואחד תחומים, אין לזה באמת כללים וכמו שאמרתי ככל שתשחיז את עצמך יותר ותאסוף יותר כלים מהנסיון שלך ובמקביל מלימודים מקצועיים כך הערך שלך בשוק והצורך בך יעלו - הן כשכיר והן כעצמאי.
מעבר לכך, מי אמר לך ששם תעצור? אולי במהלך הדרך של התעודה הראשונה תמצא דרך משלימה לדרך שהתחלת ותמשיך ללימודים יותר מעמיקים בתחום הכללי של מכונות/ רכב - יש המון תתי תחומים בתוך הנדסת מכונות/ רכב.
באשר למהנדס רכב בארץ - ידע טכני תמיד ישמש אותך בכל מקום שתהיה בו. באופן כללי אתה לא יודע איך החיים יתפתחו, אולי עוד כמה שנים תגלה שלהיות בארץ אתה מעדיף רק בחופשות פה ושם.
בכל אופן תזכור שהזמן עובר גם אם תלמד וגם אם לא, אז אם החלטת ללכת על זה - לך על זה. לימודי הנדסאי/ מהנדס מכונות הם לימודים שיעשירו את הידע שלך מאוד וזו השקעה נכונה גם אם בסופה של הדרך לא תעסוק דווקא ישירות בתחום.
נערך לאחרונה על ידי Shasha127; 20-05-2018 בשעה 18:31.