עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 26 מ 26

אשכול: פתיחת מוסך , עתיד ולקיחת סיכון

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Shasha127 צפיה בהודעה
    אתה קודם עושה הנדסאי מכונות ומשם ממשיך להשלמה לניהול מוסך
    הנדסאי/ מהנדס מכונות זו תעודה שלא תלך לפח ותמיד תתפוס מקום ברזומה שלך, לצורך העניין אתה יכול משם להתגלגל לניהול ציי רכב, קציני בטיחות, מהנדס/ הנדסאי בתעשיה צבאית/ אווירית/ אלף ואחד תחומים, אין לזה באמת כללים וכמו שאמרתי ככל שתשחיז את עצמך יותר ותאסוף יותר כלים מהנסיון שלך ובמקביל מלימודים מקצועיים כך הערך שלך בשוק והצורך בך יעלו - הן כשכיר והן כעצמאי.
    מעבר לכך, מי אמר לך ששם תעצור? אולי במהלך הדרך של התעודה הראשונה תמצא דרך משלימה לדרך שהתחלת ותמשיך ללימודים יותר מעמיקים בתחום הכללי של מכונות/ רכב - יש המון תתי תחומים בתוך הנדסת מכונות/ רכב.
    באשר למהנדס רכב בארץ - ידע טכני תמיד ישמש אותך בכל מקום שתהיה בו. באופן כללי אתה לא יודע איך החיים יתפתחו, אולי עוד כמה שנים תגלה שלהיות בארץ אתה מעדיף רק בחופשות פה ושם.
    בכל אופן תזכור שהזמן עובר גם אם תלמד וגם אם לא, אז אם החלטת ללכת על זה - לך על זה. לימודי הנדסאי/ מהנדס מכונות הם לימודים שיעשירו את הידע שלך מאוד וזו השקעה נכונה גם אם בסופה של הדרך לא תעסוק דווקא ישירות בתחום.
    קודם כל תודה רבה על התגובה , ציינתי לימודי הנדסאי רכב אך ורק לשם מטרה לקצר את הדרך לניהול מוסך , כמו שציינתי קודם הפחד הכי גדול במחשבה שלי שעולם הדו גלגלי יהפוך לחשמלי וכך מוסכים יפלו , אני בטוח במה שאני רוצה לעסוק , אבל לא בטוח בעתיד המקצוע שאני בוחר.
    הנדסאי מכונות זה אופצייה שלא חשבתי עליה מהסיבה שלא ידעתי שגם הם מקבלים קיצור לניהול.

Junior Member
    אני יכול לתת לך רשימה של מעל 100 מדינות בעולם שלפתוח את אותו מוסך בארץ שיעלה לך חצי מיליון שקל, אתה מקים בחו"ל ב 50 אלף שקל, על הדרך מקבל גם ויזת investor וחיי כמו מלך בלי לעבוד ושמקומי שאתה סומך עליו ינהל לך מא עד ת' את המוסך.

לפתוח עסק בישראל, במדינה כל כך קטנה עם כולה 9 מיליון איש, להתחרות עם המוסכים הגדולים על שוק כל כך קטן, שלא יעבור הרבה זמן שידפקו לך על המוסך ויגידו "פרוטקשן", שארנונה של מוסך לעירייה זה שוד לאור יום, שמס הכנסה יעשה לך ביקור פתע וטעות הכי קטנה בקופה או ברישום- תשלם ובגדול!, הלקוח הישראלי הינו מעצבן וחושב שזה שהוא משלם לך לתקן את האופנוע שלו- אתה שייך לו, שערסים לא ישלמו לך בכלל אחרי טיפול עד שתלמד לא לעבוד איתם ועוד עשרות קשיים שצפויים לך בדרך..

עסק בארץ זה כאב ראש לא נורמאלי. להשקיע מאות אלפי שקלים להקים מוסך, בשביל 15 נטו החזר, זאת תוכנית עסקית גרועה. אלא אם כן אתה מתכנן להישאר עד לפנסיה בתחום.

אם חלום חייך זה להקים מוסך, אז חו"ל אחי. אופנוע בישראל זה גם אותו אופנוע בחו"ל.

נ.ב.... באוסטרליה מחפשים מכונאי אופנועים עם ניסיון לעבודה ומקבלים ויזת עבודה לשנתיים. שווה לבדוק עם השגרירות שלהם.

המון בהצלחה ותגשים את חלומותייך.

סקאי

Senior Member
    לפעמים רואה כל מני תגובות פו.... לא מבין,זה אתו מקום..אותה מדינה?
    איך כל העסקים מסביב קיימים?
    אבל כן עובדים.
    קשה?... אומרים-100 שנים ראשונות קשה ,אחר כך קל יותר

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Busy צפיה בהודעה
    לפעמים רואה כל מני תגובות פו.... לא מבין,זה אתו מקום..אותה מדינה?
    איך כל העסקים מסביב קיימים?
    אבל כן עובדים.
    קשה?... אומרים-100 שנים ראשונות קשה ,אחר כך קל יותר
    היי לא התכוונתי לקושי אלא לעתיד החשמלי , שיותר מתמיד רלוונטי להיום

Senior Member
    אתם מדברים כאילו מחר אתם מזדכים על האופנועי בנזין ומחליפים לחשמלי.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ModChiP צפיה בהודעה
    אתם מדברים כאילו מחר אתם מזדכים על האופנועי בנזין ומחליפים לחשמלי.
    אני מדבר על הטווח הרחוק , בוא הגיד בעוד 20 שנה

Senior Member
    אנחנו נכנסים לעידן של בינה מלאכותית. גוגל כבר מפרסמת שירותים של מזכירה רובוטית שמתקשרת בשבילך לאנשים בטלפון וקובעת איתם דברים, רכבים אוטונומיים כבר נוסעים ברחובות במסגרת ניסויים, מפעלי ייצור מכוניות מודרניים נראים כבר היום כמו מחזה מסרטי מדע בדיוני כשכמות העובדים שם ירדה פלאים וגם הנוכחיים בדרך החוצה.
    אז למרות שהנבואה ניתנה לשוטים, בטווח של 20 שנה, גם בלי חשמול יתכן שלא תהיה יותר מדי עבודה למוסכניקים בשר ודם. אבל זה לא מתחיל ולא נגמר במוסכניקים. אין לנו מושג איך יראה שוק העבודה בעולם כזה ולכן, שוב, לאכול סרטים על דברים שאנחנו לא יודעים זה מיותר. תפוס כיוון ותדאג לשמור ראש פתוח ויד על הדופק. זה נכון לכל מקצוע שלא תבחר.

Member
    אני לא מבין למה אתה כל כך מפחד מהעתיד החשמלי ?
    כן, יש עתיד כזה... אבל זה לא שלא יהיו יותר דו גלגלי מונעים, גם מנוע חשמלי דורש תחזוקה, גם במנוע חשמלי יש דברים לתקן... ובכלל אופנוע זה גוף שהלב שלו זה המנוע, אבל יש לו הרבה איברים אחרים שדורשים תשומת לב.

יכול להיות שגם את רופא המשפחה, יחליף סמראטפון יום אחד... אתה רואה אנשים מפסיקים ללמוד רפואה ?

Senior Member
    תרשה לי להיות ישיר ולשפוך מים קרים על ההתלהבות שלך. יש הרבה מוסכים וחלקם טובים מאוד. אהבה וחריצות לא תמיד יספיקו. אני חושב שאתה צריך לצבור ניסיון ולנסות להתפתח במוסך רציני.
    אם תחליט אח"כ לפתוח מוסך שלך, יהיה לך קל יותר

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני מכיר הרבה חברה שיש להם מוסך, ששלב אחד לפני היו מנהלי עבודה במוסך אחר. כך לדעתי צוברים את הכלים והנסיון, והרבה פעמים גם קהל לקוחות ומוניטין.
    לגבי חישמול,
    כבר מזמן לא לומדים "מכונאות" אלא "מכטרוניקה" ואין שום סיבה שלא להתקדם וללמוד גם לטפל בכלים חשמליים.
    ואגב,
    יש מהנדסי רכב בישראל, ויש להם גם פרנסה.
    נכון, הם לא בהכרח עובדים במוסך אבל המקצוע קיים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    קצת באיחור אז....

תצבור נסיון ושם ומשם תתחיל.
    אין סיבה לא לרדוף אחרי החלומות שלך ותמיד יהיו אלו (דוגמתי ) שינסו להניא אותך מלעשות את זה.

אני אישית חושב שזה לא שווה את הכאב ראש הכרוך בניהול מוסך ובתוך זה הסיכון הכלכלי ולעיתים מחיר אישי שמשלמים בהרפתקה כזאת.

כאמור תלמד את התחום תוציא תעודות ותלמד על חשבון בעלי הבית שיעסיקו אותך משם כבר תהיה יותר חכם מרוב אלו שענו לך כולל אני.

תצליח

נב - בחור בשם ישי שטיפלתי אצלו אני עוד זוכר אותו מימיו בדומינוס כשהוא היה מטפל בקאבים שלהם (מכונאי מוערך בעיניי וגם כבעל מוסך ) אני מאמין שאם תהיה ישר תצליח.
    נערך לאחרונה על ידי lokimonster; 21-05-2018 בשעה 09:08. סיבה: נזכרתי בסוף

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI