מאז שנכנסתי לרכיבה, אני זוכר את עצמי מגיע לשבילי עפר עם אופנוע הכביש, מנסה לרכב בהם ולרוב מפרסס חזרה, שלא לדבר על דרכים קצת מעבר שאליהן אני כלל לא נכנס, ומפנטז על היום בו אוכל להכנס ולחוות את אותן הדרכים עם אופנוע שמתאים לכך (במקום לנסות ולהרוס אופנוע כביש).
אז עלתה המחשבה שעולה לי אחת לחודש-חודשיים - למה לא DR650? הם זולים לקניה, פשוטים ליישור קו ועם שוק חלפים מאוד, אבל מאוד גדול. לא גניבים כמו חבריהם בעלי ה-400 סמ"ק...נשמע טוב סה"כ. השאלה הגדולה היא השימושיות - כרגע רוכב על ה-GS500 כשנתיים, תופר ק"מ בקצב של כ-1000 לחודש. עיקר הרכיבות - קצרות. עירוניות לרכבת או בין-עירוני קצר לעבודה, גיחות של 15-20 ק"מ לערים שכנות לבקר חברים, נסיעה שבועית של 50 ק"מ לכיוון ללימודים, וטיולים מזדמנים עם האבא (רכוב על VN900) בקצב רגוע בנסיעה ארוכה בכבישי הארץ. השאלה הגדולה היא כמה ה-DR יתאים לשימושים שלי? במידה ואתקין (וסביר להניח שזה מה שיהיה אם אקנה אחד) מושב חלופי ומיכל דלק מדברי, עד כמה תרד איכות הרכיבה בכביש המהיר? אני רגיל לשייט על 120-135, ואמנם אינני מרכיב לעיתים תכופות הייתי רוצה את האופציה לרכב בבין עירוני עם חברים/ידידות מדיי פעם (בכל זאת, כלי רכב יחיד). שלא לדבר על האיחסון - כמה פרקטי זה ארגז על DR?
עד כמה הוא זול לאחזקה, גם ביחס ל-500? צריכת דלק ממוצעת? טווח טיפולים? תוחלת חיים של מנוע? זמינות חלפים בארץ? הכיוון הוא כנראה לקחת אחד ישן וליישר לו קו (יחד עם שיפורים וצביעה, הם נמכרים במחיר מגוכח לעיתים). לעשות מנוע לא מפחיד אותי.