אני בכלל הייטקיסט

אבל נכון, יש לי סדנא קטנה בשיתוף עם כמה חברים, יש לנו כלים, ידע וידיים טובות.
זה מאפשר לי לטפל בדוקאטי בלי לפנות למוסכים.
בשנה וחצי שאני רוכב על האסקה WR125, עשיתי לא מעט תחזוקה, אבל הייתי צריך לפתור מעט מאוד תקלות.
מכל העבודות שעשיתי, לא הייתה אף עבודה שלא הייתי יכול לעשות בחניה של הבית - פחות בנוח ופחות בכיף, אבל זה לא מה שהיה עוצר בעדי.
זאת בניגוד גמור לדוקאטי, שלא הייתי מעז לגעת לו בדזמו בלי מקום מסודר עם יכולת להתמודד עם בלת"מים.
עכשיו, לגבי מחירים:
את ההאסקה (מודל 11') קניתי מחבר לפני שנה וחצי במחיר שלא ניתן לסרב לו (מעט מתחת למחירון, לאופנוע ששווה כמה אלפים טובים מעל לפי המצב בפועל).
בשנה הראשונה, השקעתי רק בשמן, נוזל קירור, פלאגים וצמיגים - וזה ברכיבה בתוואי הסלעי של השומרון, ולא מעט טיולים ארוכים. ההשקעה בשנה הזאת הסתכמה בפחות מאלפיים ש"ח.
אחרי שנה התחילו היזומות - מנוע עליון, פלאסטיקה, רדיאטורים. זה כבר עולה קצת יותר, אבל עדיין לא מדובר בסכומים גבוהים. את התקלה המשביתה הראשונה קבלתי לפני שבועיים - שברתי את הציר של הקיק, ואני מחכה לחלק מחול (56 יורו לפני משלוח, אם אני זוכר נכון. 150 יורו עם משלוח, אטמים ועוד קטנות שראיתי לנכון להזמין על הדרך).
ככה שאני ממש לא מסכים שכלי ישן בהכרח יקר לאחזקה. כשמדובר ברוכב מועט יכולת - אני לא רואה סיבה להשקיע הון בכלי חדש, רק כדי ש"לא יהיו בעיות" או לוותר על התחביב הנפלא הזה.