זה לא האופנוע הראשון שרכשתי בחיי.
כל החיים אני עם כלים ישנים.
אתה מגזים ממש. אז 80% נבלות מדרגה כזאת או אחרת - אך תקנה אותן. אתה לא צריך את כל ה-20%, אתה צריך אופנוע אחד שעונה לצרכים שלך.
לפי המספרים שזרקת (והם די מציאותיים) - תראה 10 אופנועים, 2 מהם יהיו סבירים. מתוך השניים האלה קח את האחד שבמצב יותר טוב (או זה שהבעלים נראה לך אמין יותר, או כל שיקול רלוונטי אחר) - והנה, יש לך אופנוע ישן אבל עובד. משם, מסדרים לאט לאט.
לגבי הקיט בוכנה - זה עוד הביוקר, כי התעקשתי על בוכנה של VERTEX. אם הייתי הולך על קיט של NAMURA או MITAKA, הייתי משלם קצת יותר מחצי.
שזה מחזיר אותנו לדיון אחר שניהלנו פעם - כשהפחדת אותי שאני גומר את הצילינדר, כשאמרתי שהאופנוע שלי עם מעל 100 שעות ולא החלפתי בוכנה או רינגים.
אז כשהרגשתי ירידה בסחיבה, הזמנתי קיט והחלפתי בוכנה. על האופנוע היה 2400 ק"מ (המד קילומטראז' מזייף קשות למטה, כך שזה לפחות 3000). בתוואי שלי, אנחנו מדברים על 150 שעות לפחות.
מה אגיד לך? אומנם לא צילמתי, אבל הצילינדר בהחלט נראה טוב, עם סימני עבודה קלים מאוד שלא מורגשים עם היד. החלפתי בוכנה, האופנוע קיבל את הכוח החסר בחזרה, ומאז עשיתי עוד איזה 600 ק"מ לפי אותו שעון מזייף. עוד כמה בוכנות (שזה הרבה זמן) אחליף צילינדר (או אופנוע).
בקיצור - אחי, השד לא נורא כ"כ. אתה אדם זהיר, ואתה צודק ברמת העיקרון שעדיף אופנוע חדש על ישן, וטיפולים לפי הספר על טיפולים לפי הרגש. אבל מניסיוני - גם עם אופנוע ישן אפשר לטייל המון ולהינות. רק צריך ידיים טובות, הבנה טכנית סבירה, עקשנות ואיזה פינה לעבוד בלי שהשכנים יזמינו לך משטרה![]()