
נכתב במקור על ידי
KKatkov
הכל נגמר טוב הפעם. מזלך.
כדי לנתח את התאונה כמו שצריך, תעשה שרטוט של הסיטואציה ושל הקו שבחרת.
מהסיפור אפשר רק להסיק בסבירות כזאת או אחרת מה בדיוק קרה.
הנה ההנחות שלי:
1. קווי הפניה שבחרת לא היו טובים. צריך לבחור את הקווים כך, שיפתח לך כמה שיותר מוקדם שדה ראיה להמשך הדרך.
2. היית במהירות נמוכה לדבריך - סביר להניח שאם היית נותן פקודת היגוי החלטית, עם מבט למקום הנכון במקום "למשוך עם הגוף", לא היית מאתגר את האופנוע יותר מדי - פשוט היית עובר את השמאלית במהירות גבוהה יותר ממה שמרגיש לך נוח (50 קמ"ש במקום 30-35). האופנוע יכול, ואם האספלט היה נקי - לא סביר שהיית מאבד אחיזה.
3. כמו שאמר המגיב מעלי - זה לא כלל ברזל שאי-אפשר לבלום בהטיה. זה לא יעיל, כי אתה מעדיף לנצל את עודפי האחיזה שברשותך להגדלת זווית ההטיה, ולא לבלימה - אבל אם אין לך את היכולת הנפשית להגדיל את הזווית בתוך הסיטואציה, עדיף לבלום בעדינות תוך שמירה על הזווית הקיימת (מה שידרוש עוד היגוי, כי הבלימה מיישרת את האופנוע). אגדיל ואומר (לא רלוונטי כרגע) - שניתן להשתמש בבלם האחורי כדי להחליק את הזנב לתוך הפניה (Trial Braking).
4. והדבר באחרון - בבסיסה של הסיטואציה, יש טעות אסטרטגית. רכבת מהר מדי ליכולות שלך בכביש שאתה לא מכיר. בכביש לא מוכר, המהירות היא פונקציה של שדה ראיה - אתה צריך להיות מסוגל לעצור או לחמוק בבטחה מכל דבר שיש בשדה הראיה שלך, בכל רגע נתון. אם נכנסת לימנית, ולא הספקת לראות את השמאלית שהתנפלה עליך - רכבת מהר מדי.
אז לשאלתך:
בכניסה מהירה מדי לפניה, ה"ספר" אומר שלאופנוע יש את הרזרבות לעשות אותה. שלח מבט ליציאה, שמור על גז קבוע, ותוריד את האופנוע יותר נמוך ממה שהתכוונת - כנראה שתעבור את הפניה בשלום.
לא בגדר עצה - כנראה שאלה פאקים של הרכיבה שלי, אבל יצא לי להשתמש לא מעט בברקס האחורי בכניסות מהירות לפניה, שמרגישות לא בנוח. זה מקזז קצת מהירות, ואם הזנב יתחיל לברוח - הוא יתחיל לברוח החוצה, מה שיכניס את האופנוע לפניה. אני לא בטוח שזאת טכניקת רכיבה "נכונה", ולכן אמנע מלהמליץ על זה. אסתפק בסעיף 3 לעיל, אם יש לך עודפי אחיזה (ולרוב יש) - עדיף לנצל אותם להיגוי, אבל ניתן לנצל אותם גם להאטה (לא "בלימה", רק קיזוז מהירות קל), אם אתה לא מסוגל לתת עוד זווית עקב המגבלה הנפשית שלך (שיש להרבה רוכבים, כולל אותי). פיזקלית, זה פתרון פחות יעיל מלהוסיף עוד זווית הטיה.