הגיוני ובניו.
לאחרונה שמתי לב שהצמיגים לא נותנים לי את האחיזה שהייתי מקבל מהם פעם ברכיבה ספורטיבית.
הגבול בא מוקדם מדי בהשוואה לאופנועים דומים ואני לא מצליח לרדת להטיות כמו פעם למרות שעל פניו הצמיגים נראים שיש להם עוד מה לתת (יש בשר, אין סדקים למעט קטנים בין החריצים, אין עיוותים מוזרים והפרופיל עגול).
לא שיניתי שום דבר באופנוע (אפריליה שיבר).
הקידמי פשוט אומר די כשאני מנסה לעמוד בקצב של אופנועים דומים ואני נאלץ להוריד קצב.
מדובר על מישלין פיילוט 4, אחורי וקידמי, כאשר ניסיתי גם לחץ אוויר רגיל וגם לחצים נמוכים יותר. הם על הכביש שנתיים וחצי בערך,עברו 20 אלף ק"מ, ויוצרו לפני שלוש שנים.
הגיוני שצריך להחליף אותם כעת?
הגיוני ובניו.
Honda Forza 750
בן 38, רוכב על אופנועים 22 שנה כבר, והוגה מטבע הלשון 'ילד A1'
הגיוני. בינתיים סע עם לחץ נמוך יותר לשיפור אחיזה עד שתחליף
אל תבזבז זמן.
לך ותחליף.
גומי מצייבש בשלב מסוים והופך למשהו שבהשווה קיצונית מזכיר יותר פלסטיק.
ההבדל הבטיחותי לא שווה את זה, ובמילא אתה תחליף, אז למה להתעכב?
רק אחרי שתחליף תבין כמה האחיזה שלך היום היא חרא.
תחליף, זה אפילו לא קשור לירידה בביצועים אלא בבטיחות, הקיץ פה מאוד קשה, האספלט לוהט ותקינות הצמיגים לא פחות חשובה מאשר בחורף.
Tracer 900
20k זה מכובד... תחליף ומהר. על בטיחות לא מתפשרים.
אוקי, אז למה להחליף?
מתלבט בין מצלר Roadtec 01 לבין M7RR או פירלי רוסו III (אצל אורן זייתוני הציעו לי על כולם 2250 כולל התקנה).
החששות הם שה01 יהיה 'פרווה' (בהשוואה לשניים) ושהאחרים לא יחזיק מעבר ל10 אלף ק"מ. אשמח לעצות מבעלי נסיון אישי.
רוב השימוש הוא יומיומי, רוכב בגשם ואת הכסאח אני עושה כמעט תמיד בימי מסלול.
במקרה ותחליף ועדיין הבעיה קיימת תחשוב בכיוון הבולם הקידמי הוא זה שדוחף את הצמיג לכביש
אתה בטוח שזה הצמיגים?
כי גם בולמי זעזועים אחראיים בצורה משמעותית על האחיזה שלך בכביש
ובניגוד לצמיגים, רוכבים רבים נוטים להזניח את הבולמי זעזועים שלהם
הבולמים עברו טיפול לפני שנה בערך, לא מאמין שזה הם.
כמה ק"מ לדעתכם אפשר להוציא מצמיג ספורטיבי כמו M7RR?
והאם למישהו יש נסיון עם המצלר Roadtec 01?
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
זה שמוסך אמר לך שהבולמי זעזועים עברו טיפול, לא אומר שזה באמת היה
זוכרים לפני כמה שנים את הכתבה על המיניבוס שדהר מצוק ומשפחה שלמה נהרגה, ואז גילו שהבלמים שלו היו שחוקים לגמרי, ועם זאת הוא היה אחרי טסט
אז לא כל מה שמוסך אומר, נכון
אם יצאת משם בהרגשה שהכלי מרגיש לך שונה על הכביש, סע למוסך אחר וקבל חוות דעת שניה
מה גם שבשנה, בולמי זעזועים יכולים בקלות להפוך מ"תקינים" ל"סכנת חיים"
יצא לי סיפור דיי דומה לשלך. צמיג פיילוט 4 קדמי בלי בלאי גדול שגלויי לעיין הוחלף ב Roadtec 01 (האחורי לצערי עדיין פיילוט 4). הצמיג לטעמי שונה מאוד מהמישליין פחות "אלסטי" נותן תחושה יותר קשיחה. אני אוהב מתלים קשים אבל ריככתי את הבולמים בגלל הצמיג החדש. בצד השלילי נתן קצת פחות ביטחון ברטוב אבל אני מעדיף את זה על פני התחושה של המישלין בחום.
באופן כללי לא הגעתי באף אחד משלושת הסטים שהיו לי של מישליין למצב עם בלאי גלויי תמיד התחושה מהם התחילה לאכזב לפני.
על הצד השני זה האופנוע הכבד הראשון שלי. באופנועים הקלים שהיו לי הגעתי ברוב הצמיגים ממש לסוף ורובם לא היו החברות המומלצות (אני זוכר IRC אחד מאוד לטובה)