הכי חסכוני (אבל לא בהכרח הכי בטוח) - לרכב לפי החוק.
אבל אם אתם בכל זאת על השול הימני, ומתקרבים להשתלבות כבישים בה מצוייר אי תנועה על הכביש (תמרור 815, "זברה"), כדאי להשקיע תשומת לב ולבדוק אם יש גובי מיסים לבושי מדים באיזור ההשתלבות.
מחלף הדרים לכיוון דרום על כביש 4 הוא מקום מועדף על גובי המס.
חפש מה יוצא דופן בתמונה:
חפש מה יוצא דופן.jpg
חסוך זמן ומזומנים:
חסוך זמן ומזומנ.jpg
יום טוב, שמרו על עצמכם ועל הכיס.
בתור אחד שרוכב כבר קרוב ל 10 שנים
מעולם לא היה לי שום מצב שבו זה היה מסוכן מידי לחזור לנתיב לפני זברה
אם התנועה זורמת אני מחפש חור ומשתלב לתוכו לפני הזברה
אם התנועה עומדת אני בולם וממתין בסובלנות תוך כדי איתות שנהג יתן לי לחזור לנתיב
0 תאונות ב 10 שנים
0 קנסות ב 10 שנים
ואגב היה פעם אחת שרוכב אופנוע אחר כמאת הרג אותי, לפני הרבה שנים ביציאה מכביש 6 אני נוסע על 90 ויורד מהכביש 6 לכיוון כביש מהיר, יש לי נתיב השתלבות ארוך, כאשר פתאום איזה רוכב חוצה זברה וקופץ לי מול האופנוע ב 60 קמ"ש (אני על 90).
הוא לא ראה אותי כי הירידה מכביש 6 הייתה בעיקול גדול מה שאומר שלא הייתי בשדה הראייה שלו, אבל מאחר וגם לא ראיתי אותו בכלל מסובב את הראש אפילו בכדי להסתכל במראות, אני לא אתפלא שהייתה לו בדיוק 0 מודעות לכך שהוא היה שנייה מלגמור מרוח על הכביש
בגדול אתה צודק לגבי עניין הזהירות אבל, נסיוני האישי מראה שגם עשור של רכיבה זהירה הוא לא סימן ולא ערובה לכלום.
אנחנו פיונים קטנים בידי המזל והסטטיסטיקה.
ואגב,
חד משמעית יותר מסוכן להשתלב חזרה בתנועה. (אני גם עושה את זה כי זה החוק, אבל אני לא משלה את עצמי).
מבט רחוק קדימה גם מציל חיים.
לגבי נוכחות הגובים על הזברות, לפעמים הם מתחבאים וקופצים ברגע האחרון, ולפעצים הם גלויים לכל, ועדחין, את ליטרת הבשר שלהם הם יקחו. כשעבדתי בת''א הייתי רואה בכל חזרה מהעבודה מתחת לגשרי המחלפים את ערמות הדו''גים (קטנועים בעיקר, מעט מאוד אופנועים) עומדות בשורה לא מסודרת עם פרצוף באסה, או אפילו מנסות לשכנע את הגובה שמותר לרכוב בשול. למרות שלרוב ניתן היה לראות אותם מרחוק (לרוב מתחת לגשר ההלכה, מצפון לדרום), עדיין לא היה יום שלם לא היו שם, מלווים ברוכבים שמתחננים שימחלו להם על ה 250₪ שהלכו לפח.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
כן, זה מאוד מעצבן לחזור לנתיב בעיקר שיש מאחורך אופנועים אחרים שמתכוונים להמשיך ישר.
+1
רוב הדו''גים היו ממשיכים על הזברות בלי שמץ של היסוס (למראית עין). למזלי, כשהייתי רוכב הרבה בשול (איילון בשעות השיא) הצלחתי להימנע מיותר מידי אינטרקציה עם אותם דו''גים מחד, או מאורבי הזברות בכחול מאידך.