ממה שקופץ לי לראש ממקרים ששניים הופכים לאחד, למעשה אחד מתכנס לשני. כלומר, אחד ממשיך והשני בהדרגה נהיה צר עד שמתכנס לזה שלצידו. לפחות בכפ"ס לרוב הימני מתכנס לשמאלי, לא יודע אם זה בהכרח תמיד המצב
Sent from my A0001 using Tapatalk
למי שמימין או למי שמשמאל? היה לי על זה וויכוח קטן.
בהנחה שמדובר בכביש חד סטרי מרובה נתיבים ואין כאן מקרה של השתלבות מדרך אחרת או נתיב האצה וכו'..
פשוט 2 נתיבים מסה"כ הנתיבים הופכים לאחד ו2 רכבים מוצאים את עצמם נוסעים במקביל.
ממה שקופץ לי לראש ממקרים ששניים הופכים לאחד, למעשה אחד מתכנס לשני. כלומר, אחד ממשיך והשני בהדרגה נהיה צר עד שמתכנס לזה שלצידו. לפחות בכפ"ס לרוב הימני מתכנס לשמאלי, לא יודע אם זה בהכרח תמיד המצב
Sent from my A0001 using Tapatalk
אולי השמאלי...אך לדעתי שאלה של תרבות נהיגה
נסעתי לא מעט בירופה (לאחרונה בגרמניה) כולל כבישים מסוג זה ולא זכור לי לעולם בעייתיות בכך...תמיד תרבות נהיגה פתרה את הסוגיה באופן חלק לחלוטין..שום ויכוחים פשוט נהיגה רגועה וכבוד הדדי
נערך לאחרונה על ידי pret; 24-10-2016 בשעה 20:54.
אין כזה דבר הופכים לאחד, יש סימון באלכסון על הכביש שמצר נתיב אחד.
אין זכות קדימה מפורשת, זה אמור להיות אחד אחד בעומס,
אם לא עומס אז הזכות היא למי שהגיע ראשון.
לא יש הרבה מקומות שאין סימון באלכסון ורכבים מגיעים במקביל כמו כאן:
https://youtu.be/hP2_w43nUxI
בקיצור אין חוק. כמו בכיכרות.. מסתכלים ישר כאילו לא רואים את השני ומי שיותר חזק\גדול\לא קיבל בלילה לפני - נכנס
(כן כן, אני יודע שדווקא בכיכר יש חוקים אבל הבנתם את הכוונה).
בעיקרון זה מה שקורה בארץ כש-2 נתיבים הופכים ל1:
https://www.youtube.com/watch?v=73mqvTK_vLg
כן היה על זה דיון ארוך עם אייל השוטר בקארספורום.. אבל זה מקרה שונה. שם זה בבירור נתיב השתלבות שנגמר מימין. ז"א כל מי שמימין משתלב שמאלה וצריך לתת זכות קדימה למי שבשמאל. אגב, הוא נתן לו זימון למשפט. לדעתי בימ"ש יזמבר את הנהג הזה חזק מאוד.
לא יודע מה קורה פה ( סתם) בארה"ב עיקב אותי שוטר בגלל שלא איפשרתי למשאית להשתלב מימין (נתיב האצה) לדרך הראשית.
הוא אמר שהיה עלי להאט ולאפשר למשאית להשתלב.
לשמחתי זה היה אינדיאני אוהד ישראל ( יוטה) והוא שחרר אותי ללא קנס אחרי שיחה על הארץ.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
מה קשור ימין ושמאל? לא אמרנו בלי פוליטיקה?
99% מדויק. אכן השתלבות ריצ'רץ' רק שזה לא אחד אחד אלא כל אחד אמור לתת זכות קדימה לרכב שנמצא לפניו.
יש חוק (שלא כמו בכיכרות). הנתיב הימני משתלב פה עם השמאלי. ועדיין אם אני בנתיב השמאלי, אם הרכב בימני נמצא לפני (קרי: הפגוש הקדמי שלי נמצא מאחורי הפגוש הקדמי שלו) אני צריך להאט ולתת לו להשתלב. הוא מצידו צריך לתת בגז.
שני נהגים עבריינים. הנהג המצולם היה יכול להשתלב יפה אם לא היה בולם איך שנכנס לנתיב והשוטר המצלם התעקש ובעצם עבר עבירה אגרסיבית ומסוכנת. אם הוא לא היה שוטר אז הוא היה אשם לא פחות מהנהג השני.
עריכה: תוצאה ראשונה ביוטיוב. 0:58 זה נתיבים משתלבים אבל שווה לראות את כל הסרט.
נערך לאחרונה על ידי uriar; 25-10-2016 בשעה 08:47.
גם אם על הכביש זה נראה ששני נתיבים משתלבים, תמיד יהיה אחד שמתבטל.
לכן יהיה תמרור המראה על שינוי במספר הנתיבים (תמרורים 621-622 תמרור כחול) והזכות בהתאם.
(וזה כמובן כמו שאמרת, אם לא מדובר בהתמזגות, תמרורים 123-126- תמרורי אזהרה- אדומים).
קישור ללוח התמרורים
נערך לאחרונה על ידי ayalzo; 25-10-2016 בשעה 09:38.
בכל מקום נורמלי ההשתלבות במקרה כזה היא בשיטת הריצ'רץ', או הרוכסן, למי שחשובה לו העברית.
לא משנה מימין או משמאל, הרכב שהאף שלו יותר קדימה משתלב ראשון, ואחריו אחד מימין ואחד משמאל, שוב ימין ושוב שמאל.
כל נהג אמור לדעת את תורו בסדר הזה וכך שומרים על תנועה רציפה וקבועה וחוסכים פקקי תנועה.
מה שקורה בדרך כלל, זה מלחמות על מי נכנס ראשון, מה שיוצר צוואר בקבוק שלא זורם ותוקע את כל התנועה לאחור.
ככה זה במחוזותינו...