אהלן,
אשמח לעזרתכם, עשיתי A1 לפני שנתיים ומאז לא רכבתי(למעט נסיעות מבחן שאפרט בהמשך).אני מתלבט לגביי קניית קטנוע, הנסיעות שלי יהיו לרוב עירוניות וכ4 פעמים בשבוע יהיו נסיעות בין עירוניות ברדיוס של 20 קילומטר לכיוון לרוב בשעות העומס. בשנה הבאה אני מאמין שיהיו 5/6 נסיעות בין עירוניות בשבוע (במידה ואתחיל ללמוד באוניברסיטה) התקציב שלי הוא 35K להכל כולל ציוד וביטוח אם פשרות להגדלת התקציב מעט אם ממש צריך אבל כמובן שלא הייתי רוצה לחרוג מהתקציב.
1) לגביי דגמים ונפחים: האם 125 סמ"ק יספיקו? אני קצת מפחד לעלות על כביש מהיר עם כלי חלש אבל כמו שאמרתי רוב הנסיעות יהיו בשעות העומס.
אשמח להמלצות ועצות לגביי דגמים או אזהרות מדגמים מסוימים. יצא לי לרכב על G dink 250 ועשיתי נסיעות מבחן על ג'וירייד 125 וטריסיטי 155 (החדש) ועל הדאוןטאון כמו כן אני חושב גם על ג'וי רייד 200 או ג'וי מקס 250 (או פיאג'יו 250 למרות שמפסיקים לייבא אותם).
2)האם כדאי לקנות חדש או יד2? ואם יד 2 אז על מה אני צריך להסתכל מלבד על הק"מ? איך עובד בדיוק העיניין של העברת בעלות?
3) אשמח להמלצות על חנויות ציוד שלא יקרעו לי את הכיס באזור רשל"צ, חולון, בת ים, או ת"א.
4)לגביי מוסכים: מכירים מוסך מומלץ באזור חולון-ת"א שמומלץ להביא אליו קטנועים לבדיקה לפני קניה ולטפל בקטנוע שלי כשיהיה לי אחד.
5)ביטוח: מישהו מוכן להסיבר לי איך הדבר הזה עובד?? מה מומלץ חובה וצד ג'+ גרירה או חובה ומקיף איפה עושים חובה איפה מומלץ לעשוות את מקיף או צד ג?
6)מיגון לקטנוע: הבנתי שמומלץ לעשות איתורן או אזעקה אחרונה או משהו בסגנון בנוסף לקשירה בשרשרת וכיסוי אשמח לקבל המלצות חו"ד בנושא.
סליחה על החפירה ותודה מראש לעוזרים!