ההמלצה של מאן דהוא לרכב על אופנוע בכביש או בשטח ללא ביטוח חובה היא מפוקפקת במקרה הטוב, גוררת לדבר עבירה במקרה הבינוני ועלולה להסתיים באסון במקרה הרע. על כך, מוסיף חטא על פשע מי שממליץ או טוען לרכיבה ללא ביטוח חובה כשהוא עוטף את ההמלצה בהסבר הגיוני או אידיאולוגי כזה או אחר.
כל מי שבוחר לרכב ללא ביטוח חובה עושה זאת כשהוא גיבור גדול ביום ההחלטה. ביום פקודה אין לו שום מושג מה המשמעות האמתית של החלטה זאת ומה יהיו ההשלכות שלה בעתיד.
ביום שלא אוכל להרשות לעצמי ביטוח חובה אפסיק לרכב. נקודה.
איללכא...ורכבו בזהירות
100%. תחשבו מה החתם עושים אם הייתם בצד הנפגע ע״י אחד כזה? כל אחד שרוכב בין הנתיבים ואין לו ביטוח צד ג נא לזכור: מראה של רכב יכולה לעלות עד 1000₪ ולפעמים אף יותר.
אחר כך בוכים ״אין לי ... מינוס ... שכר מינימום וכו״.
לא יכול להרשות ביטוח - על תרכב. רכב זול יותר.
Sent from my iPhone using Tapatalk
נעם1 דיבר על ביטוח חובה ולא צד ג שזה כמובן חשוב הרבה יותר.
הנפגע בצד האחד יקבל את הפיצוי המגיע לו מקרנית נקודה - את החשבון תגיש קרנית כמובן לאותו "גיבור" ללא ביטוח...
מראה עולה 1000 שקל? החשבון של קרנית יכול בקלות להגיע לכמה מיליונים.
היה פה לא מזמן שרשור התייעצות האם לקנות צמיג ישן - אחד הדברים שאהבתי בו זה ההסכמה הכמעט מלאה, מעין "לחץ חברתי חיובי" (שכן אף אחד לא באמת יכול להכריח) לקבל את ההחלטה הנכונה.
מפתיע אותי (אולי הבעיה אצלי) שאין כאן הסכמה גורפת או לפחות רוב מובהק שנוטה / מסכים עם האימרה "אין לך כסף לביטוח - אל תרכב".
כן, אני מאותם אלו שאם יעלו את הביטוח לסכום שהופך אותו דה-פקטו למותרות, אני מפסיק לרכב (לפחות בארץ).
למרות שאני בהחלט מסכים עם ״אין ביטוח על תסע״ אני גם חושב ש מחיר של ביטוח חובה גבוהה מעבר לכל פרופורציה.
Sent from my iPhone using Tapatalk