כמובן ששכחתי לצרף תמונות או לינקים:
https://www.motoin.de/Clothing/Prote...tml?tpl=mobile
https://www.motoin.de/Clothing/Prote...rs::41386.html
![]()
שלום לכולם,
אני מתכנן לשדרג לי שני ג'ינסים בתוספות מיגון (קוולר וכיסים למיגוני ברכיים וירכיים, באדיבות ברוש) כדי לחסוך את התענוג של רכיבה עם מכנסי רכיבה לעבודה (מה שמצריך החלפת מכנסיים בעבודה, בנוסף להחלפת נעליים וחולצה...). בשיטוטי בחנויות ציוד בחו''ל נתקלתי במכנסי ג'ינס ממוגנים שלרוויט, שהכילו מיגון ברכיים מסוג seesmart. היתרון במיגונים האלו הוא שהם סופר קלים, ומורכבים משכבה לא עבה שעליה יש כמו מין זיזים (מצורפות תמונות של שני סוגים). צורת המיגון מאפשרת גמישות מדהימה וכמו אפקט של חביקה של המיגון על הברך בתנוחת רכיבה, בעוד שבהליכה הם לא מורגשים כלל, מה שיכול לחסוך את הצורך להוציא אותם בהגעה לעבודה. המיגונים בעלי תקן EC level 1, וקיימים באותה תצורה גם עבור מיגוני ירכיים.
השאלה שלי היא האם למישהו יש 'ניסיון' איתם? האם הם מספקים הגנה מספקת על הברכיים/ירכיים? האם תקן ברמה EC Level 1 הוא תקן מספק? האם הם קניה מיותרת ואם כבר קונים מיגונים בנפרד עדיף ללכת על מיגונים אחרים (ואיזה) גם במחיר של הוצאת המיגונים בעבודה.
תודה לעוזרים.
כמובן ששכחתי לצרף תמונות או לינקים:
https://www.motoin.de/Clothing/Prote...tml?tpl=mobile
https://www.motoin.de/Clothing/Prote...rs::41386.html
![]()
מבחינת מיגון מינימאלי יספקו... עם זאת הבעיה ברכישת מכנסי /ג׳ינס רכיבה הם גובה מיגוני הברכיים שלא מתאימים לכל אחד ולכן חשוב לוודא שניתן לכוון את גובה הכיס הפנימי.
אני עדין בספק שזה יהיה מספיק נוח ובלתי נראה ביום יום לקולגות. אבל זה כבר הסיפור של ניסוי וטעיה.
בלתי נראה לקולגות לא מעניין כלל. כולם יודעים שאני על אופנוע (פאק, אני מגיע עכשיו עם חליפת 2 חלקים). לגבי מיקום המגינים, אתה צודק בהחלט. למזלי אני מאמיןמשהחברה בברוש יודעים את העבודה ומודעים למיקום שבו אמורים לשבת המיגונים.
לגבי איכות המיגון, זאת השאלה האמיתית...
אני רוכב עם סט שני כבר של מכנס ממוגן של ברוש.
(לא גינס, אלא דגמח שהבאתי להם והם מיגנו).
נושא המגינים בילטאין הוא בעייתי (אגב, כמעט בכל מכנס), מכיוון שכשאתה בזוויות שונות של הרגל, המיגון עולה או יורד, בנוסף, הוא תמיד יכול לזוז ומכאן שבנפילה, לא בטוח שהוא יגן על המקום הנכון במקום להסתבב על הרגל.
יוצאי דופן הם מכנסיים בהן יש רצועת חביקה חיצונית (היה לי נסיון טוב עם זוג של בלייד), אבל אז אתה כבר לא במראה קאז'ואל, ובכל מקרה, זה אף פעם לא יושב מדוייק וצמוד כמו מיגון נפרד.
שורה תחתונה,
מכל הניסויים שעשיתי, ועשיתי הרבה, מכנסיים ממוגנים הם פשרה בכל הקשור למיגון ברכיים. דווקא מיגוני הירכיים, ומיגונים נגד שפשופים (קבלר וכדומה) יושבים לא רע בכלל כשהם חלק מהמכנס.
כל המיגונים מהסוג הזה בנויים על אותו פטנט רשום.
זה חומר שברגע שהוא מקבל מכה הוא מתקשה ומסיט אנרגיה לצדדים.
מיגון טוב בתאוריה אבל אם המכנסיים לא צמודות כמו מכנסי רכיבה מעור המיגון מ"טייל" בתוך הג'נס ולא בטוח שיהיה במקום הנכון בזמן תאונה.
תודה למי שענה,
לגבי קיבוע המיקום של המיגונים בתוך הג'ינס, חשבתי להוסיף וולקרו בתוך הכיס שישמרו על המיגונים מלטייל בכיס (מה שיש כרגע במכנסי הרכיבה שלי).
הנקודה העיקרית שאני עדיין לא סגור עליה היא האם ללכת על כאלה גמישים שיאפשרו נוחות בהתנהלות היומיומית או ללכת על כאלה קשיחים יותר שיהיו פחות נוחים אבל יתנו מיגון טוב יותר על הרגליים.
המכנסיים של ברוש עם סקוץ פנימי.
המיגון הגמיש שלהם מגן מספיק טוב בשבילי.
אחרי שלושה זוגות שפשוט התפרקו עם השנים (שני דגמחי עבודה פשוטים, וג'ינס אחד, שהבאתי להם והם מיגנו, והבד פשוט לא שרד את השמש הישראלית), עברתי למגני ברכיים רגילים. בשום צורה בה מיקמתי את המיגון, הוא לא ישב בול על הרגל. כלפי חוץ זה נראה סביר בהחלט, והמיגון לא הפריע לי יותר מדי.
מה שכן, המכנס נהיה בלתי נסבל בימים חמים.
שכבות הקוולאר מכסות אזורים נרחבים, והן לא נושמות כלל (ועוד עטופות בבד כותנה משני הצדדים).
יכול להיות שבדגמח הייעודי שלהם המצב שונה.
ממממ, את הנקודה הזאת של פינוי החום לא לקחתי בחשבון. אם כבר חשבתי שהג'ינס יקל במשהו על החום, למרות שכרגע אני רוכב עם מכנסי רכיבה מאווררות ללא שום מכנסיים מתחתיהם.
תודה על ההארה.
אני חושב שבשלב הראשון אני אמגן זוג ג'ינס אחד (שלי שאעביר אליהם) ונראה איך מתקדמים משם.
עוד שאלה לגבי סוג המיגון, ראיתי את הסט הזה:
https://www.motoin.de/Clothing/Prote...et::51233.html
ורציתי לדעת אם מישהו מכיר את החברה שמייצרת ויכול לתת חוות דעת לגבי המיגון שלהם. על פניו זה מיגון ב level 2, מה שאומר שהוא סופג יותר אנרגיה מהמיגונים שדיברתי עליהם בהתחלה. מצד שני אני לא כ''כ מבין איך מיגוני הברכיים מתאימים לארגונומיה של הברך. אם יש למישהו תובנות אשמח לשמוע.
זאת חברת מדבקה, המוצר הזה נמכר בגרמניה תחת כמה שמות בלואיס ופולו, למרות זאת מיגון השכבות (כמה שכבות ספוג דבוקות אחת לשניה) הוא פיתוח מהשנים האחרונות שאיפשר להגיע לlevel 2 בקלות.
בכל המבחנים שנעשו למיגון מהסוג הזה הוא הצטיין.
רק צריך לוודא שיש את התקן מוטבע עליו ולקנות ממקום מוכר
סיכום זמני:
בסוף ניצלתי את העובדה שאחותי טסה לאיטליה וקניתי את המיגונים הגמישים של רוויט (ברכיים וירכיים) ומיגוני יריכיים למכנסי ההלד שלי. בינתיים לא הזדמן לי להגיע לברוש, אבל עכשיו שיש מיגונים אני אפנה זמן בכוח ואשדרג לי זוג ג'ינסים עם קבלר וכיסים מתאימים למיגונים.
את המיגוני יריכיים למכנסי הרכיבה של הלד 'התקנתי' היום והספקתי לרכוב איתם לעבודה. בגדול המגן מתאים בול לכיס, כך שאין לו ממש אפשרות לברוח. המיגון מורגש אבל מרגיש כמו דף מקופל שנשכח בכיס. בראש אני מרגיש יןתר ממוגן, נקווה שלא אבדוק אותם בלייב אף פעם.
תודה למי שתרם מידיעותיו לדיון.
הנה תמונה של המיגונים שנרכשו:
![]()
עדכון אחרון, למי שמתעניין:
אחרי שלל עיכובים בעיקר מכיווני יצא שאת הג'ינס הראשון קיבלתי מתישהו אחרי החגים. בעת ההזמנה הגעתי לברוש עם המיגונים, כדי לוודא שהכיסים הפנימיים יתאימו בגודלם, ולדאוג שהכיסים בברכיים יצוידו בסקוץ'. לברוש היה פתרון אלגנטי לעניין בצורת הכנסת המיגון לתוך רשת שמכילה סקוצ'ים שיתחברו למכנסיים. מכיוון שהכיס לברכיים לא ממש מוגבל באורך (הקבלר מכסה ממעל הברך וכמעט עד לגובה של המגפיים) אפשר לכוון את המיגון די טוב, כך שישב על הברך בישיבה על האופנוע. זה כמובן לא מכנסי רכיבה מעור שמולחמים לגוף, אבל זה לא רחוק ממכנסי הרכיבה מטקסטיל שיש לי. מיגוני הירכיים נכנסים בול ולא זזים כמעט בכלל במהלך הרכיבה. מכיוון שהמיגונים מאוד גמישים, אם המכנסיים לא צמודים אז קורה לפעמים שהמיגון בירך 'נוזל' מעט למטה.
היתרון הכי גדול כאן זה השימושיות שלהם כמכנסיים רגילים. אני לא מחליף אותם בעבודה, ומסתובב יום שלם ככה. המיגונים כמעט ולא מורגשים או מפריעים, ולפעמים אפילו עוזרים (יוצא לי לעשות דברים על הברכיים, ועכשיו זה כמו להסתובב עם ברכיות). מה שיותר מורגש זה דווקא הקבלר שנותן תחושה קלה של טיטול.
לגבי פינוי החום, יצא לי לרכב עם שני הזוגות לסירוגין בחודשיים האחרונים, ואני חושב שהזמן האידאלי איתם הוא עונות המעבר, או חורף ללא גשם. בקיץ הישראלי אני לא רואה את עצמי רוכב איתם, ולגשם קניתי עכשיו מכנסי רכיבה לחורף מרוב שאני לא אוהב חלפ''ס.
לסיכום, אני מאוד מרוצה! בנוסף, המחיר של מיגון זוג מכנסיים בברוש הוא 170 ש"ח (לקבלר וכיסים למגינים), שזה מחיר מצויין, בטח כשכל ג'ינס עלה לי פחות מ 50 ש"ח. מומלץ מאוד!
תודה על העדכונים והאינסייטים 👍🏻