אדגר,
לנושא הזה היו הרבה דיונים בעבר הקרוב והרחוק.
הכי מומלץ? ביטוח מקיף מלא. שווה את הכסף? זו כבר החלטה שלך.
ביטוח מקיף מלא לרוב הוא בסביבות 10 אחוז מערך הכלי.
יש גם מקיף חלקי (רק גניבה) ויש כאמור את הזעקה האחרונה.
לגבי מחירים, זו עבודה שלך לברר.
אני רוב כבר 11 שנה ואחרי שנים ארוכות על קטנועים אני מתכנן לחזור לאופנועים, חיפשתי מעט בפורום על הנושא ולא מצאתי תשובה קונקרטית אז רציתי לשאול את החברה בפורום שיש להם ניסיון בזה.
כרגע אני מתכנן על MT-07 והשאלה היא ביטוח נגד גניבה או מקיף מלא מומלץ?
מה האופציות הקיימות כיום בשוק מבחינת לבטח את הכלי נגד גניבות ומחירים אם ידוע לכם..?
תודה מראש,
אדגר.
אדגר,
לנושא הזה היו הרבה דיונים בעבר הקרוב והרחוק.
הכי מומלץ? ביטוח מקיף מלא. שווה את הכסף? זו כבר החלטה שלך.
ביטוח מקיף מלא לרוב הוא בסביבות 10 אחוז מערך הכלי.
יש גם מקיף חלקי (רק גניבה) ויש כאמור את הזעקה האחרונה.
לגבי מחירים, זו עבודה שלך לברר.
אם יש אפשרות כלכלית לרק אחד מהשניים, תשאל את עצמך מה יותר סביר שיקרה, שיגנב הכלי באמצע הלילה או שחס ושלום תעשה תאונה.
Sent from my T5 using Tapatalk
ביטוח מקיף מלא עולה בערך כ-6 עד 10 אחוז מערך הכלי וכולל גם כיסוי לתאונה ולתיקונים במקרה של השבת הכלי בגניבה. החסרון הוא שבדרך כלל צריך לקשור את האופנוע גם במשך היום.
זעקה אחרונה מתחייבים בחלק מהכלים להחזיר 90% מערך הכלי, אם לא הצליחו להשיב אותו. אם השיבו אתה צריך לממן את השיקום שלו. דמי ההתקנה עולים בערך כמו ביטוח מקיף לשנה כך שאם אתה לא מתכוון להחזיק את הכלי לתקופה ארוכה זה פחות משתלם.
את האמת שגם אם מרזיקים כלי לתקפוה של שנה זה משתלם לפי דעתי, כי אפשר להעביר את זה את זה בין אופנוע לאופנוע, נגיד שילמתי 3000 על אופנוע ששווה 50 אלף, ואחרי שנה החלפת לאופנוע של 70 אלף אז אתה יכול להעביר את המערכת לכלי החדש ולהוסיף עוד כמה מאות שקלים בשביל להעביר. אחרי השנה הראשונה הזעקה האחרונה יותר משתלם, כי אז אתה משלם רק דמי מנוי של 800 שקל בשנה משהו כזה ולא משלם על המערכת מהשנה השנייה.
Supermoto Rider
SMC690R 2021
Instagram & TikTok: Yadin_Tal