לא רכבתי עם הagv אבל בחנות במדידה והשוואה עם שוברט ושואי היא לא ממש מתקרבת אליהם, מאד קל להבחין בהבדל אם זה הריפוד הפנימי אופן פעולת המנגנון ועוד.
הagv מרגישה זולה לעומתם.
לא רכבתי עם הagv אבל בחנות במדידה והשוואה עם שוברט ושואי היא לא ממש מתקרבת אליהם, מאד קל להבחין בהבדל אם זה הריפוד הפנימי אופן פעולת המנגנון ועוד.
הagv מרגישה זולה לעומתם.
אין ספק שהגרמנים מושקעים עד הפרטים הקטנים מבחינת איכות חומרים, זה באמת הצד החזק של ה c4 מתוך הקסדות שהועלו פה.
אבל עדיין אם תפרק את הקסדה לפרמטרים:
משקל, בטיחות, מרחב ראיה, אווירודינמיות, איכות חומרים, שקט, אוורור וכו'
על הדף מבחינת פרמטרים יבשים נטו, ה agv משאירה אבק בפער ניכר לשאר.
ועדיין כך זה לא אומר כלום עד שפות"ש ימדוד ויחווה על הראש מה נוח לו...
Sent from my SM-N950F using Tapatalk
מניסיון אישי, ה C3-Pro דווקא היא קסדה מעולה - ומביקורות ברשת גם שקטה יותר מה C4.
בכל מקרה, מבחינת איכות קשה לפספס אם אתה הולך לכיוון שואי/שוברט.
אגב, אם מה שחשוב לך זה השקט, אתה צריך לקחת בחשבון כמה פרמטרים:
1. התאמת צורת הקסדה (שמשתנה בין יצרנים) לראש שלך. כמה שתרגיש שהיא יותר הדוקה ונוחה, ככה סביר שיהיו פחות "חורים" לאויר ולרעש להיכנס.
2. המעיל שאתה לובש (או לא לובש).
3. הזוית שבה הראש שלך נמצא כשאתה רוכב, ביחס לזוית שבה הקסדה תוכננה להיות (קסדות טורינג למשל הרבה יותר רועשות כשאתה שעון קדימה בזוית ספורטיבית, קסדות ספורט רועשות כשאתה יושב זקוף וניטרלי).
4. המשקף שיש לך על האופנוע.
5. והכי חשוב - מהירות הנסיעה.
אם כך קסדה c3-pro ו c4 מוגדרות כאיזה קסדות? טורינג, ספורט?
אני רוכב עם שואי ניאוטק 1 מזה כ5 שנים.
קסדה מצויינת ואיכותית.
שרדה את השנים יפה ועדיין מתפקדת.
לפני חודש רכשתי ברווזילה את הניאוטק 2 ( הבאתי אותה איתי - לא משלוח).
מבחינת איכות כאמור ללא דופי אבל להרגשתי פחות מאווררת מהדגם הקודם ולי זה קצת מציק.
דבר נוסף לקסדה יש דיבורית יעודית של חברת סנה (SRL) שמשום מה אין להשיג אותה בפרטזילה (למרות שנאמר לי שם שתוך זמן קצר היא תגיע לבנתיים כלום).
היות והקסדה דגם אמריקאי כנראה יש הבדל במשקל אז היא אכן קצת יותר כבדה מהדגם הנוכחי ( לא ברור לי אם זה גם בדגם האירופי).
מבחינת הנתונים כרגע ממליץ לך על הC4 ( השואי מצויינת אבל מפריע לי נושא האיוורור והדיבורית).
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
יש לי את השואי נאוטק. מרוצה ממנה. נוחה, עם משקף שמש מובנה וPINLOCK במשקף, איכות חומרים גבוהה, קלה מאוד לפירוק והרכבה לצורך ניקוי, בעלת שקעים לאוזניות מערכת תקשורת, מאווררת. מרוצה ממנה.
אל תנעל מראש על דגם. כל יצרן ודגם מותאם לאנשים אחרים (בגלל זה יש מספר דגמים לכל סוג קסדה), לך לחנויות ותמדוד.
אתן דוגמא. יש לי HJC RPHA 10+, בדקתי את הנפתחת של HJC, לא התאימה לי. יצרה לחץ על המצח.
השואי נאוטק התאימה לי מעולה. (לא בדקתי את הC3 בזמנו, למרות שחשבתי עליה)
לצורת וגודל הראש יש משמעות מאוד גדולה על הרעש והבטיחות. קסדה שלא יושבת טוב תרעיש בגלל כניסת וזרימת אויר בתוך הקסדה.
מבחינת בטיחות, קסדה שלא תשב עליך טוב, תפריע לך בתנועות הראש, תחסום מרחב ראייה, תזוז על הראש ולא תגן במקרה תאונה.
מסכים לחלוטין, ואתן דוגמא מעט יותר רלוונטית לשוברט. אני הייתי נעול מאוד על השוברט s2 ספורט (קסדה סגורה) אבל כשמדדתי אותה בחנות היא הרגישה לי מעט משוחררת בלחיים (מידה קטנה יותר לחצה במצח). כשמדדתי את ה c4 באותה מידה היא הרגישה בול במידה. מכיוון שאני חיפשתי (ועדיין מעוניין) בקסדה סגורה, לא לקחתי אף אחת.
פות"ש תעשה קצת סקר שוק ותקרא מבחני קסדות,
פה שמתי לך קישור לאתר שמבצע מבחנים לקסדות, ומבחני ריסוק:
https://sharp.dft.gov.uk/sharp-testing/
https://www.webbikeworld.com/lazer-monaco/
כן, רונן סגר את החנות בגן יבנה לפני כמה חודשים, יתכן ומוכר מלאים שנותרו, או שעובד בצורה אחרת.
רכבתי עם שלושת הקסדות C3 C3PRO C4 רכיבות נסיון , אני לא בטוח בעניין השקט הקסדה, אבל דווקא ה C4 היה הנוחה מכולן. מה שכן ה C3 היתה הכי רועשת לי, מבנה הקסדה העיק לי על העורף. לא אהבתי לרכוב איתה.
בסיכומו של יום אני רוכב (כמעט ) ללא מיגון רוח (משקף על המצב הנמוך ביותר ) אוהב שהרוח מכה בי ומבחינה אווירודינמית ה C4 מתפקדת היטב, כפי שרשמתי לפני כן, אזניות הן פריט הכרחי.
חם? כן ... הקסדה הדוקה לפנים , אבל לא ברמה שאני לא מסוגל לרכוב. מה גם שאני מעלה קסדה על ראש מגולח למשעי עם בנדנות מתחלפות ככל שאני מזיע.
GTR1400 - הדרך המהירה לאיבוד רשיון. XV1900 - הדרך המהירה לאיבוד השמיעה והיכרות עם כירופרקט צמוד.