שלום ותודה מראש למי שעוזר או מנסה ברשותי yamaha wr 250 r
אני מעוניין להחליף את הצמיג האחורי עכב שחיקה והמידה שלו 120/90/19.
לפי הרשיון רכב המידה המקורית שלו 110/90/19
השאלה היא עם תהיה השפעה בשטח או בכביש ומה יותר עדיף?
שלום ותודה מראש למי שעוזר או מנסה ברשותי yamaha wr 250 r
אני מעוניין להחליף את הצמיג האחורי עכב שחיקה והמידה שלו 120/90/19.
לפי הרשיון רכב המידה המקורית שלו 110/90/19
השאלה היא עם תהיה השפעה בשטח או בכביש ומה יותר עדיף?
טעות שלי המידה המקורית היא 120/80/18
מכיון שהכלי שלך דו"ש ומשמש ברכיבה על הכביש, עדיף לך להשתמש בצמיג במידה המצוינת ברשיון - במידה ושוטר (קפדן) עוצר אותך ומידת הצמיג אינה כמופיע ברישיון - זאת עילה להורדה מהכביש שלא לדבר על מקרה תאונה חס ושלום בו חוקר של חברת הביטוח יכול ויקפוץ על ההזדמנות לעשות שימוש בעובדה זו ע"מ להימנע מתשלום פיצויים.
לא שווה את הכאב ראש והסיכון.
אוקיי קודם כל תודה במידה ואני מחליט בכל זאת מה עדיף לשטח צמיג שהוא יותר גדול או יותר קטן?
דבר נוסף העם אפשר לשנות את זה ברישיון רכב ככה שזה יהיה חוקי?
במידה ותחליט בכל זאת להשתמש בצמיג רחב יותר (בהנחה שמדובר באותו יצרן ובתרכובת המתאימה לאותו סוג קרקע) השינויים בשטח הם בעיקר שיפור באחיזה בדרדרת או חול עמוק, יציבות בקו ישר וספיגת מהמורות טובה יותר, עדיין, בסוף זהו הבדל של ס"מ אחד ברוחב וכ-9 מ"מ בגובה החתך.
יתכנו מקרים שבהם מידות בפועל של צמיג X יהיו גדולות במעט מצמיג Y אך ההפרשים אינם גדולים.
מהצד השני, צמיג בעל מידת רוחב קטן יותר ירגיש יותר זריז בהטיות ובהתנהגות הכללית (ביחס לרחב), בכל אופן בשטח - לרוב התרכובת של הצמיג וסידור הקוביות משפיעים הרבה יותר מאשר המידות עצמן.
בנוגע לרישיון, אלא אם היצרן קבע כי ניתן להרכיב צמיגים במידה שונה הדבר חוקי. לא ניתן לשנות מידות צמיגים במשרד התחבורע.
ע"מ לבדוק אם לכלי שלך ישנן מידות תואמות נוספות, ברישיון הרכב תחת "הוראת רישום" ישנו מספר.
יש להכנס לאתר משרד התחבורה ובהוראות רישום לחפש עבור מסמך האופנוע שלך (עפ"י יצרן, דגם, שנתון, וכמובן מספר הוראת הרישום), במידה ומצוינות מידות צמיגים נוספות, עפ"י החוק מותר לך לעשות שימוש במידות אלו.
לרוב, ק.ט.מ והוסקוורנה מוציאות את הכלים עם אפשרות לשינוי מספר מידות רב, לגבי הכלי שלך יש צורך לבצע בדיקה.
נערך לאחרונה על ידי Oznik; 24-06-2018 בשעה 15:11.
הבנתי תודה רבה לך