יש נתונים לגבי הדיוק 790?
מכירות האופנועים והקטנועים בשוק הישראלי מטפסות בכ-5% ביחס לשנה שעברה - המשך המגמה של השנים האחרונות.
http://fullgaz.co.il/?p=133154
יש נתונים לגבי הדיוק 790?
ואם מעניין אתם שוק האנדורו המ-ט-ו-ר-ף:
http://fullgaz.co.il/?p=133344
או או אני רואה פוטנציאל קניה של AK550 שבור פה...
מספר עצום של מכירות לכלי חדש.
Sent from my MI 5X using Tapatalk
כמה נמכרו קטנועי SYM סימפוני 125?
ולא הוזכר ששנתית יש עליה, אבל בחדש יוני יש דווקא ירידה גדולה לעומת יוני שנה שעברה.
זו כנראה בועת תל אביב, אבל זו הצמיחה הגדולה בדו גלגלי שאני רואה:
ידוע מה הגדילה ביחס לרכבים פרטיים? יכול להיות שפשוט יש יותר אנשים והצמיחה הזו היא סה״כ אותו אחוז מהאוכלוסיה?
ממש לא רק בתל-אביב. בכל הארץ ובענק. להרגשתי עברו מזמן את האופנועים והקטנועים במספר שלהם.
לדעתי זו מגמה מתמשכת שתגדל.
מספיק לראות על איילון נהג אחד בכל רכב כדי להבין את הכיוון.
ביחס לכמות הרכבים: יותר כבישים לא יהיו, גם לא יהיו מקומות חנייה, אפילו ההיפך עם הגידול במספר הרכבים.
כל שנה הפקקים יהיו יותר קשים ויותר ארוכים.
ייקח זמן עד שאנשים יבינו שהזמן שהם מבזבזים ברכב הופך למשהו בעל ערך רב שאי אפשר להתעלם ממנו.
לא רלוונטי ולא מדויק.
לא רלוונטי, מפני שלהשוות נתון של חודש בודד מול נתון של אותו החודש בשנה שעברה לא מראה כלום. תמיד יש קפיצות וסטיות תקן.
יש חודשים שבהם הקפיצה היא 20 או 25% ביחס לאותם חודשים ביחס לשנה שעברה, ויש חודשים שבהם נרשמת ירידה. אבל אלו חודשים בודדים והם לא מראים מגמה כזו או אחרת, בטח שלא כאשר הם על חודש בודד.
אנחנו רוצים להציג מגמה, ולכן אנחנו לא עושים סיכום שוק חודש בחודשו אלא סיכום חצי שנתי קצר וסיכום שנתי ארוך, ולעתים - אם יש מגמה מעניינת - אז גם סיכום רבעון.
שנית, וזה העניין החשוב והסיבה העיקרית לכך שאנחנו לא עושים סיכום חודשי: דו"ח התוצרים המתקבל מדי חודש מאיגוד לשכות המסחר אינו מדויק לחודש האחרון, בלשון המעטה. הסיבה: תמיד חסרים בין 100 ל-300 כלים שלא הספיקו להירשם בדוח האחרון. בדו"ח של החודש הבא כבר נראה אותם, ולעתים גם הדו"ח של חודשיים קדימה יגדל בחודש הרלוונטי.
לדוגמה: בדו"ח של יוני 2017, שהתקבל בתחילת יולי 2017, נרשמו 1,771 כלים ביוני 2017. בהמשך השנה נרשמו כלים נוספים ביוני 2017, והמספר הסופי עומד על 1,898 כלים.
אם היינו עושים סיכום מדי חודש, היינו רואים עלייה מתונה מאוד בכל חודש, אם בכלל. פתאום בסוף השנה - עלייה כללית של 10%. ואז היינו חוטאים לעבודה שלנו.
לכן, כשאני רואה בדו"ח של יוני 2018, שהגיע לפני מספר ימים, 1,510 כלים, אני יודע שהמספר האמיתי יהיה גבוה בסדר גודל של 200-100 כלים שלא הספיקו להירשם וייכנסו לדו"ח הבא.
לכן, אגב, אם רוצים להשוות חודשים ספציפיים, למשל יוני 2017 מול יוני 2018, אני צריך לקחת את הדו"ח של יוני 2018 שהתקבל השבוע, ולהשוות אותו לדו"ח יוני 2017 שהתקבל לפני שנה, ולא לדו"ח של המשך השנה שבו בחודש יוני התווספו כלים נוספים, ובכל מקרה - איך שלא תהפוך את זה - זה לא מדויק.
ואז שוב מגיעים לעניין החשוב - המגמה. לאיזה כיוון השוק הולך. את זה אנחנו רואים טוב מאוד בדו"חות![]()