זה סוג של ויכוח שלדעתי אין לו תשובה חד משמעית.
לדעתי ( לא מבוסס על שום דבר מדעי) אם הגעת למצב בו הקסדה מתפרקת בתאונה סביר להניח שגם עם קסדה מלאה לא הייתה שורד.
האם קסדה נפתחת במצב סגור בטוחה כמו קסדה סגורה ?
כמובן אני מדבר על איכותית
זה סוג של ויכוח שלדעתי אין לו תשובה חד משמעית.
לדעתי ( לא מבוסס על שום דבר מדעי) אם הגעת למצב בו הקסדה מתפרקת בתאונה סביר להניח שגם עם קסדה מלאה לא הייתה שורד.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
נקודת הכשל של הקסדה הנפתחת היא בציר ולכן לכיוון המכה יש חשיבות.
במבחני שארפ הקסדות הנפתחות מקבלות ציון נמוך יותר מקסדות סגורות.
להערכתי קסדה סגורה בטוחה יותר, ועדיף למי שזה לא מאד משנה להישאר
עם קסדה סגורה מבית טוב וציון גבוה מאד.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
טוב, לך יש ראש אחר....
אצלי רק 5 כוכבים והכל ירוק, למה?
כי אני יכול להרשות לעצמי ואני מוותר על דברים אחרים.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
יש יותר מדי חסרונות בקסדה נפתחת. חוץ מבטיחות זה גם משקל ורעש. לדעתי מתאים רק לשליחים
קסדה פתוחה לעולם לא תהיה באותה רמת בטיחות כמו סגורה ולא יעזרו שום כוכבים.
הרבה שנים פסלתי קסדות נפתחות בגלל דעה קדומה לא מבוססת.
לא שאני עובד במכון שבודק קסדות אבל אני מסתפק בידיעה שהיום הן יותר בטוחות ועבורות את המבחנים והתקנים המקובלים.
ולגבי עוד ענין בטיחותי: במקרה תאונה חו"ח אני מניח שהסרת קסדה נפתחת למתן טיפול עזרה ראשונה היא יותר טובה מאשר סגורה. לפחות ככה אני חושב.
קסדה נפתחת מעט קלה יותר להורדה כשהיא פתוחה לא הבדל גדול מהסגורה.
מדהים אותי שרכבים קיבלו מגוון מערכות בטיחות; חגורת בטיחות, כריות אוויר, ABS, ESP, FCW, LDW, crumple zones. בקרוב לא תצטרך אפילו להסתכל על הכביש.
אפילו האופנועים קיבלו תאורה חכמה, cornering ABS, TCS ובגולדווינג יש אפילו כרית אוויר.
לעומת זאת, אנחנו מתווכחים על עוצמת המכה ששריון ימי הביניים שלנו יכול לספוג.
קסדה נפתחת סופגת את אותה האנרגיה כמו קסדה זהה סגורה כי אחרי הכל הקסדות זהות חוץ מהגנת הסנטר.
שארפ לא בודקים את הגנת הסנטר (רק אם המנגנון שרד או לא) ככה שאין קשר בין ניקוד הקסדה ולעובדה שהיא נפתחת או לא.
התקן האירופי כן בודק את הגנת הסנטר (שארפ בעצמם כותבים שהם סומכים על התקן האירופי בכל הקשור להגנת סנטר) והוא מצא לנכון לאשר קסדות נפתחות.
לדעתי הדבר היחיד הלא בטיחותי בקסדות נפתחות זה הפיתוי לרכב איתם פתוחות.