אם יש לך שערות על הכתפיים ועל הגב - אז לא
שאלה שמטרידה אנשים רבים שנים רבות. מה אומר החוק? למישהו יש ציטוט רלוונטי?
*אין לראות בשרשור זה המלצה לרכוב ללא מיגון או לבוש.
1000RR
אם יש לך שערות על הכתפיים ועל הגב - אז לא
x-max 250 2013 -> nc700x 2012
אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !
אין איסור רשמי, אבל לא בעיה "לתפור" כזה..
מקריאה קצרה באינטרנט נראה שכמו שנכתב לעיל, אין חוק רשמי, אבל שוטר יכול לתת על זה קנס של נהיגה בחוסר זהירות או נהיגה בקלות דעת.
פעם חבר נהג ברכב בלי חולצה, עם סיגריה ביד, בלי חגורה ובלי שלט של נהג חדש. רצה הגורל ושוטר עצר אותו, ומרוב ה'עברות' הוא התבלבל עד שהציע לחבר לבחור על איזו עברה הוא רוצה לקבל את הקנס, החבר בחר בקנס של הנהג החדש שעלה לו 70 ש"ח ללא נקודות, כל שאר העברות היו עולות לו יותר (וכולן למעט חגורה עונות להגדרה של נהיגה בחוסר זהירות).
אין חוק תעבורה ספציפי על זה אבל יש הרבה חוקים מסביב שאפשר לתפור כגון:
התערטלות בפומבי, נהיגה בקלות ראש, נהיגה רשלנית, וכו'...
בתכלס, אני לא מקנא במי שירכב ללא חולצה בנסיעה קצת מהירה ואיזה צרעה תחליט להתנגש בו...
ומה ההבדל הכ"כ גדול בין זה, לטי-שירט דקה שמתנפנפת מעל לגוף ויותר מחצי גב חשוף כי הרוכב עם קסדה 3/4 מומו דיזיין שורטס וכפכפים על 150 גמ"חים טסססס עם העארס-נוע להנאתו בסלאלום מוווושלם בין המכוניות בפקק?... סתם שאלה
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
הבדל פסיכולוגי עצום.
ללכת בלי חולצה באמצע הרחוב סתם ככה, זה כבר סוג של זלזול במוסכמות חברתיות ושידור של "שם זין על הכל".
לרכב ככה.. על אחת כמה וכמה.
כשאתה רואה מישהו רוכב ככה, תהיה בטוח שיהיו צרות מהכיוון שלו.
אין לי מושג מה החוק אומר,
אבל אי שם בשנות התשעים עצר אותי שוטר על נהיגה בטרקטור בלי חולצה.
בסוף לא קיבלתי דוח על זה, אז ייתכן שהוא חירטט אותי, אבל הוא טען שאסור.
כמו ש eran99 כתב, כוכבן ששורף בזיגזג את איילון על 150 חצילים, עם טישרט שיושב על הגוף תודות לשרוולים בלבד, מכנסיים קצרים, כפכפים, קסדת שלושתרבע עם טלפון תקוע בין הקסדה לפה, על ערסנוע עם אגזוז של פורמולה 1 (ללא משתיק כמובן) הוא זלזול מוחלט בסביבה ובכל מוסכמה שהיא. רוכבים כאלו (וביום חמישי יצא לי לראות קבוצה של 4-5 כאלו) הם ההגדרה של ''צרות בכביש'' ובנוסף הם אלו שפוגעים בתדמית הרוכבים באשר הם.
כל יום אני רואה את רוכבי ורוכבות הגופיות (וגם שורטס+כפכפים+קסדה פתוחה). לא רק בעיר, אלא גם טסים באיילון, יותר מהר ממני על סופר טנרה-מעיל-כפפות-מגיני בירכיים.
וכמה שהאויר חם ולח, האספלט לוהט וכל מפגש של בשר על כביש ייגרום לכוויות קשות, מעבר לפציעה עצמה.
אני מסתכל עליהם ושוב מאמין שחינוך מגיע מהבית. לדעתי, מי שלא מגלה אחריות כלפי עצמו, לא יהיה אחראי גם לאחרים.
Sanyang Pure 50 -> Aprilia Rally RS 50 -> Kawasaki KLE 500 -> Suzuki Vstrom 1000 -> Yamaha XT1200ZE