אין תחליף לרכיבת ניסיון.
מעבר לזה, הויסטרום הרבה יותר אופנוע מהcbx
בכל פרמטר למעט צריכת דלק, וגם שם ההבדל לא משמעותי.
חברים אחרי בדיקות, ראיתי שיש לי אפשרות בין ויסטרום 650 (מוגבל לa1) או את הcb500x
איזה מבין השניים יהיה עדיף לקחת בתור רוכב גבוה (2 מטר) ניסיון של רכיבה בקטנועים עד עכשיו (בורגמן 400).
המטרה היא נסיעה יומיומית בעיר וגם אפשרות לטיולי סופי שבוע ונסיעות ארוכות.
לא מחפש אופנוע ספורט. אני רוצה אופנוע טוב שיהיה כיף וקל לנסיעה עם מורכבת.
תודה רבה על העזרה
נערך לאחרונה על ידי גלעד543; 19-07-2018 בשעה 15:02.
אין תחליף לרכיבת ניסיון.
מעבר לזה, הויסטרום הרבה יותר אופנוע מהcbx
בכל פרמטר למעט צריכת דלק, וגם שם ההבדל לא משמעותי.
הייתי בעופר אבניר ואמרו לי שאין כלי ניסיון לויסטורם 650 לגרסה של a1.
מה עם בימר מוגבל? F800R לדוגמא, מביס בקלות את שניהם (וניתן להגבלה ולהסרה חוקית)
אני פחות מתלהב מהקטנוע הזה, מעדיף כמה שפחות ספורטיבי. וישיבה זקופה.
לדעתי האישית ה-CB500x יהיה בחירה טובה מהויסטרום המוגבל בגלל היותו מתוכנן סביב המנוע שמפיק 47 סוסים, בעוד שהויסטרום ירגיש כמו סוס מסורס, כבד יותר על אותו ההספק.
כמובן שאם תוציא רשיון A המצב ישתנה וידו של הסוזוקי תהיה על העליונה.
רישיון A ולקנות ויסטרום לא מוגבל.
אם יש לך ניסיון על דו"ג, אין שום סיבה לקנות אופנוע עגלה.
ויסטרום 650 "רגיל" הוא כלי מאוד מאוזן, ללא עודף כוח - אבל חזק מספיק בשביל לעשות בקלות כל משימה הגיונית גם בהרכבה.
ה-CB500 הוא אופנוע בסיסי מאוד, שלא מתמודד יפה עם שני רוכבים + ציוד. על הדרך, חסר לו אופי - הוא מזכיר בהתנהגות שלו קטנוע עם גיר ידני (למרות שיש לו את כל היתרונות ה"אופנועיים" - גלגלים גדולים ומתלים עם מהלך סביר). יחסית לויסטרום הוא לא נוח, חלש ומעביר תחושה חזקה של אופנוע תקציב - בעיקר בסעיפי המתלים והבלמים.
אין לי מושג איך מתנהג ויסטרום מוגבל, אבל אני בטוח שהגרסה הלא מוגבלת לא תהיה "גדולה עליך" אחרי הבורגמן.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
מוסיף להתלבטות את הטרנה xtz660 אשמח לקבל גם עליו חוות דעת בהשוואה לאופנועים שהוצגו.
רכיבה על בסיס יומי מירושלים לאזור לכיש.
מוגבל רשיון לa1.
רוכב חדש יחסית עם מעט ניסיון על הכבישים בארץ ברכיבה.
הטנרה נתאים בעיקר לרוכבים מנוסים או גדולים וחזקים - מדובר באופנוע גבוה וכבד, שיכול לאיים על רוכב לא מנוסה עם מידות גוף בינוניות ומטה.
בכביש הוא פחות טוב מהויסטרום בכל פרמטר. יחסית ל-CB הוא מרגיש הרבה יותר "אדוונצ'ר" - עם תנוחה גבוה וקרבית, ומתלים עם מהלך של דו"ש "פרופר".
בשטח הוא לא רואה את שניהם ממטר, אבל צריך להיות רוכב מנוסה, חזק ומיומן כדי להביא את היכולות שלו לידי ביטוי עקב המשקל הרב ומרכז הכובד הגבוה.
בקיצור, כאופנוע ראשון, הטנרה יכול להתאים לך אם אתה גבוה וחזק.
אם אתה רוצה דו"ש עם יכולת שטח אמיתית שיכול לעשות בינעירוני על בסיס יומי - תסתכל לכיוון של DR650. הוא פשוט מאוד, אמין, זול לקניה - ובעודף שישאר, תוכל לטפל בנקודות שפוגמות ביכולת הכביש (טנק דלק קטן, מושב לא נוח, היעדר מיגון רוח).
אופציות נוספות ברישיון A1 הם הב.מ.וו G310GS והקאווא' ורסיס 300.
הרושם שקיבלתי ממבחנים השוואתיים בין השניים - הקאווא' מוגבל בשטח עקב המתלים, הב.מ.וו עקב מנוע חלש.
בכביש, הקאוא' עדיף.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual