תוצאות 1 עד 7 מ 7

אשכול: רישיון לA1

צפייה משולבת

Junior Member

רישיון לA1

היי לא מזמן התחלתי לעשות רישיון לA1 ונראה לי שהולך לי הרבה יותר קשה משאר האנשים שאיתי.
    אני בן 22 ואין לי רישיון לרכב, החלטתי שאני רוצה לעשות לאופנוע בעיקר בשביל להיות שליח אבל בעתיד אני גם מתכנן לרכב בלי קשר.
    אני בשיעור ה7 ועד עכשיו המורה נתן לי לרכוב רק על קטנוע. הוא אמר לי שזה בגלל שאני לא מוכן עדיין, ואני גם בסך הכל די מסכים. עם זאת, בהתחשב בעובדה שאני כבר באמצע הדרך(פחות או יותר) אני מתחיל להיות לחוץ קצת. נראה לי שאני ממש מאוחרי כולם, שאר האנשים רוכבים על אופנועים גדולים יותר וגם שולטים בהם הרבה יותר טוב ממה שאני שולט בקטנוע. לדוגמה היה היום מישהו שעשה שיעור ראשון וישר הוא עלה על A1(יש לו רישיון לרכב אבל). אני חושב שהקושי העיקרי שלי הוא העובדה שאני עדיין לא ממש מצליח למצוא את האיזון הנכון עם הגז. לא מצליח לנסוע בקצב אטי, לא לאורך זמן לפחות(לא מבחינת שיווי משקל אלא נטו הידית של הגז). השאלות שלי הן:
    1. לעוד מישהו היה את הקטע של הידית של הגז? אני כאילו לא מצליח להיות עדין מספיק אתה לא משנה כמה אני מנסה(וזה עם הקטנוע). אם אני עדין מדי האופנוע פשוט לא זז. למישהו יש טיפים בנוגע לזה בנוסף לשמיניות, סללומים נסיעה בקו ומבחני השליטה?
    2. כמו שכתבתי, שמעתם/נתקלתם/הייתם במצב כמו שלי שאני כבר באמצע השיעורים ואני עדיין על הקטנוע למורות שאני עושה רישיון לA1?
    3. יכול להיות בהחלט שהיה לי הנחה שגויה שלאופנוע כמעט כל האנשים עושים מינימום שיעורים ומצליחים להתקדם. האם ההנחה שלי הייתה נכונה, או שאני במיעוט?

תודה על העזרה

Senior Member
    תמשיך ללמוד..
    אולי גם המורה שלך עושה משהו לא טוב.
    אני קיבלתי בטחון רק בשיעור ה15, גם ללא רישיון רכב.
    תקנה טייפון משומש בגרושים (500 ש"ח)
    תתאמן קצת באזור נידח, גם לא תפחד לפול בשטח במהירות איטית וגם לגבי הנזק לקטנוע.(בגדר דעה אישית)
    גם אני קיבלתי אופנוע בשיעור השני כי בראשון הוכחתי שליטה סבירה בקטנוע בעברי יצא לי להסתובב קצת על 50 סמ"קים..

Senior Member הסמל האישי של AsafA
    זה לא באמת משנה אם תעשה 20-10 שיעורים יותר מאחרים. לכל אחד יש קצב אחר.

Senior Member
    אני הלכתי בגיל 20 לעשות רשיון A1 בלי נסיון עם רכב קודם (לא היה לי רשיון, וגם היום אחרי 3 שנים אני רק עם רשיון לאופנוע). 7 שיעורים על קטנוע נשמע לי קצת מוגזם, אולי שווה לנסות מורה אחר שידגים יותר ויסביר יותר. גם אני ביליתי על קטנוע את 3 השיעורים הראשונים אבל אחרי זה המורה כבר נתן לי לנסות את האופנוע.

כמו שנאמר מעליי - כל אחד והקצב שלו. אני הוצאתי רשיון בטסט שני, חברים בטסט ראשון, אבא שלי בטסט חמישי (סיפור ארוך), אין להתבייש בזה - רק להמשיך לנסות.

ולמען השם - אל תלך להיות שליח כשאתה רוכב טרי. אם אין תקציב לאופנוע - קנה קטנוע, אפילו 50 סמ"ק, תתרגל ללרכב ותצבור נסיון כביש. כשליח אתה תהיה תחת לחץ תמידי ועם נסיון כביש אפסי הסיכוי שלך לעבור תאונה/החלקה הוא מאוד גבוהה. הדבר האחרון שאתה צריך כרוכב חדש זה להיות בלחץ.

Senior Member
    כן, לאנשים עם רשיון על רכב יש יתרון משמעותי עליך והוא יהיה יותר משמעותי ברגע שתעלה על כלי ידני עם קלאץ' והוא יהיה עוד יותר משמעותי ברגע שתצא לכביש. זה לא צריך להטריד אותך ותזכור שיש להם פור של עשרות שיעורים, אלפי שקלים ואינספור שעות כביש עליך.
    בנוסף, השליטה העדינה בגז זה בהחלט חלק משמעותי מתהליך הלימוד וזה חלק שלוקח זמן. אני לא יודע מה המורה לימד אבל שים לב שבטוסטוס אתה צריך לסובב מעט את הגז ולהחזיק אותו במשך חצי שניה באותו מקום עד שהטוסטוס מתחיל לנסוע. אל תבהל מזה שאתה מסובב את הגז והמנוע מתחיל לצעוק אבל לוקח לו טיפה זמן לזוז. חשוב גם לא להבהל ברגע שהוא מתחיל לזוז. פשוט להשאיר את הגז מעט מסובב ולהחזיק אותו באותו מקום עד שאתה מגיע למהירות הרצויה.

אם כבר מזכירים אבות, הסתבר לי ששלי הלך להוציא רשיון לאופנוע בגיל 18, נכשל בשני טסטים והתייאש אבל שנה/שנתיים אח"כ, הוא הלך להוציא רשיון על מכונית וזה היה לו מאוד קל והוא עבר בטסט ראשון. גם לך יהיה הרבה יותר קל להוציא אח"כ רשיון למכונית.

Senior Member
    מומלץ לנסוע כמה שיותר על אופניים כדי להתרגל לשיווי המשקל.

Junior Member
    תודה על התגובות כולם, אני אקח את הכל לתשומת לבי