זהירות: גובל בפוליטיקה!
אין בדברי סתירות מיוחדות...
הם פשוט לא מתיישבים עם ראיית העולם שלך.
הסולם שלך, שמבוסס על - ציטוט -
"דמוקרטיה, כבוד האדם, החשיבות העליונה של החיים, זכותו של כל אחד לעשות כרצונו בתנאי שאינו פוגע באחרים וכו'" - הוא לא הסולם שלי. אפילו לא קרוב.
אז כן, אני חילוני - רוכב על האופנוע בשבת, אוכל חזיר ובשר עם חלב, והיחסים שלי עם "כוח עליון" לא מגובים באף דת או פולחן.
אבל זה ממש לא אומר, שאני חולק את סולם הערכים שרשמת - למרות שבטח הנחת שבתור חילוני, אני חולק אותו "אוטומטית"

עם כבר, בראיית העולם שלי אני קרוב יותר לצד השני - הצד שחי מבחירה (ומאמונה) באזורי סיכון, מאמין שיש נכון (שלהם) ולא נכון, ומאמין שחיי אדם הם מחיר כואב אך לגיטימי לשלם על הישגים מסויימים.
אתה רואה בהם סיכון לעתיד המדינה.
הם רואים את הסיכון בך. אולי חלק מהסיבות לכך מוטעות, אבל יש גם צדק בדיבריהם. לא המקום לפתוח את זה כאן, כי זאת תהיה כניסה לדיון פוליטי, מה שאסור עפ"י חוקי הפורום... ומיותר בכללי, כי אף אחד מאיתנו לא הולך לשכנע את השני.
אני על התפר בינם לבינך. אולי מן הראוי שאבחר צד... לפני שאחטוף משני הצדדים, או שכולנו נפסיד לאויבינו המשותפים, בגלל שאנשים כמוני יושבים על הגדר.
שני הצדדים as is לא מוצאים חן בעיניי. לאיזה צד אני נוטה יותר, איזה צד אני רואה כ"יותר צודק" - כבר כתבתי.
יישבתי לך את הסתירות?