קקטוב, זה לא שאני לא מכבד את דעותיך, אבל הסתירות שבתגובתך ענקיות.

נתחיל מזה שכמוני-כמוך, קודם כל חשובה לי המשפחה והחברים הקרובים, אח"כ העם והמדינה ורק בסוף, אם בכלל, כלל האנושות.
נמשיך מזה שאני "חילוני אדוק", לא במובן של "לא דתי" אלא במובן של סולם ערכים (לא פחות קשוח מהדתי) שמבוסס על ערכים חילוניים כמו דמוקרטיה, כבוד האדם, החשיבות העליונה של החיים, זכותו של כל אחד לעשות כרצונו בתנאי שאינו פוגע באחרים וכו'. אני מנחש שזה גם סולם הערכים שלך.

להבדיל ממך, אני מסתכל על מעשים ותוצאותיהם, לא על דיבורים.

אז איך אתה, בתור חילוני, שוקל לשים כיפה על הראש ולתמוך במפלגה המכניסה את הדת לכל פינה בחיים שלנו? אתה מוכן לקבל את המצב שלוחמות הבאות לחופש יוצאו מהבריכה בגלל שלחיילים עם כיפה (מיחידה אחרת, לא מאלו שמשרתים איתן) מפריע שיש בנות במים? למה הן צריכות לצאת מהבריכה ולא שאילו שמפריע להם יישארו בחוץ? אתה מוכן לקבל את המצב שבספר כימיה מחנכים ילדים שזוגיות בין גבר ואישה היא היחידה הנכונה? שהנימוק לתגובה כימית היא "ככה אלוהים רוצה"? ככה אתה דואג לילדים ש(יהיו)לך?

הלאה: איך בדיוק, מפלגה שרוצה להפוך אותך למיעוט בארצך עוזרת לביטחון שלך? אני שומע מה הם אומרים, אבל גם רואה מה הם עושים. ואם יינתן להם, הם יהפכו את המדינה שלנו למדינה שבה יהיה מיעוט יהודי, שתנהג לפי חוקי הדת (תיאוקרטיה, בדומה לאיראן), תדכא כל יצירתיות ואמנות שאינה מתאימה לאג'נדה שלהם ותוך זמן קצר אתה, כחילוני, לא תוכל לגור כאן. ואל תטעה, המדינה הזו תהיה גם חלשה, כי, כידוע, אלוהים עוזר למי שעוזר לעצמו, ודיכוי החשיבה היצירתית יוביל גם לנחיתות מדעית וטכנולוגית (לא להתבלבל – זה בדיוק מה שעושה אותנו חזקים, לא האמונה והלימוד בישיבות ובטח שלא הכמות שלנו יחסית לשכנים) והחלשת המדינה.

לכן, אם אתה באמת אוהב את משפחתך והחברים, אם אתה חילוני מהכרה ואם אתה אוהב את המדינה ורוצה אותה חזקה, אתה צריך לעשות את ההפך הגמור ממה שאתה מתלבט לגביו ולחשוב שוב במי ובמה אתה תומך.