ג'ק וקקטוב – יש דבר בסיסי ששניכם מתעלמים ממנו וזה מקור הסמכות.
בכל הדתות שמניתם (כמובן יהדות, נצרות וכו', אבל גם קומוניזם ופשיזם וכו') יש מקור לחוקים (אלוהים, המפלגה, הדוצ'ה) שקיומם מרצה את אותו מקור רב כוח. ולכן הדתות משמשות ושמשו לאורך כל ההיסטוריה כאמצעי שליטה של ה"מנהיגים" (כהני דת, מזכ"ל המפלגה) בהמונים – כאן אני מסכים אתכם לחלוטין.

ה"לא-דת" (שאני קורא לה חילוניות) לא עוסקת כלל וכלל בשאלה אם יש כוח עליון או לא. למעשה, החילוניות אורתוגונלית לשאלה הזו, ומצידה יכול אדם להאמין במה שהוא רוצה – אלוהים, אללה, הדוצ'ה, הרבי מלובביץ' או במפלצת הספגטי המעופפת. לחילוניות אין מקור כוח. היא מתבססת על ההנחה שאדם חי פעם אחת ולכן זכאי למצות את החיים האלו כל זמן שזה לא ע"ח אדם אחר שגם הוא זכאי למלוא מיצוי החיים. מכאן, נגזרים כל היתר. למשל – כל הדתות שוללות לחלוטין דתות אחרות ואפילו זרמים שונים בתוך אותה דת. החילוניות מקבלת את כולם כי אמונת האחר (והעצמי) הוא לא מעניינה (כל זמן שאותו אחר לא מנסה לכפות את אמונתו ודרכיו על החילוני). עוד דוגמה, החילוניות מכבדת זמני הפרדה בבריכה אבל שוללת סילוק נשים מהבריכה בזמנים שלא הוגדרו כהפרדה.
אני חושב שתפסתם את העניין. זה לא קשור לאגנוסט או לאטאיסט. בעיני זה אפילו לא קשור לדתי או לא. אני מכיר חוזר בתשובה, חסיד חב"ד, שבגישתו לאחרים הוא חילוני הרבה יותר מלא-דתיים שאני מכיר.