שלום חברים,

אני מתקרב ל-100 אק"מ, ומתחיל לחשוב על הכלי הבא.
יש לי 2-3 חודשים עד אז, אבל אני רוצה להספיק לעשות נסיעות מבחן.

כרגע: nc700x 2012, דגם ידני. כמעבר מ- x-max250 הוא היה שדרוג נפלא.
הוא אצלי שנה וחצי, עשיתי אתו 41 אק"מ.

אני עושה נסיעה יומית מערב בנימין - תלפיות (60 ק"מ לכיוון דרך 443)

מחפש למה לשדרג.

מה אני אוהב ב-NC ? אחזקה זולה, מהירות מספקת, צריכת דלק טובה, עבודה בסל"ד נמוך (מנוע לא צועק), גמיש רצח בהתאמת הילוך-מהירות, תנוחה זקופה יחסית, התנהגות כביש טובה.
מה חסר לי ? תאוצות מ-0 (שקצת איטית, בהשוואה לורסיס 650 שנתון זהה של חבר, הוא מתעופף ממני ברמזור, אבל במהירות סופית שנינו אותו דבר), עוד קצת כוח רזרבה. בגדול - זהו (לפחות עדיין לא יודע שחסר לי ).

**התקציב - 50**

מה שחשבתי בינתיים - לא רכבתי על אף אחד מהם, רק קראתי מבחנים וראיתי סרטונים:
אפריקה טווין - לא רכבתי עליו, אבל מקריאת מגוון מבחנים עליו (דגם של שנתון 16 ומעלה) הוא ייתן לי את המענה. התנהגות כביש טובה, ובונוס - יכולות "שטח" (כרגע אין לי תקציב לאופנוע שטח אז זה סוג של מענה גם לצורך הזה עד שנקנה אחד..) - הבעיה בו זה שאין שנתון נמוך = מחיר מעל 50... לא רלוונטי כנראה.

טרייסר 700/900 - אופי מנוע שמח. תנוחה קרבית (לא טוב לי, אבל אולי נסבל). כוח זמין. יש מצב לשנתון 15 בתקציב.

NC750X - לשדרג שנתון (מעבר מ-700 ל-750 עם השדרוגים הקטנים שבוצעו באופנוע). לא ייתן לי את מה שחסר לי - אבל אולי אין מושלם ?

נק' חשובות:
*בגלל הק"מ השנתי הגבוה אני רוצה לרכוש כלי עם ק"מ נמוך כדי להחזיק אותו יחסית הרבה (עד טווח הק"מ שמתחילים הבעיות).
*רוב הנסיעה זה בין-עירוני, אני חייב מיגון לרוח, ככה שנייקד כנראה לא יתאים למשימה.. (נייקד עם מיגון רוח אפטרמרקט ? )

אשמח לשמוע רעיונות נוספים, נקודות שכדאי לי להכניס לשיקולים, ניסיונות עם מסלול כלים דומים..

תודה מראש לעונים !
דודי