שלום חברים,
אני מתקרב ל-100 אק"מ, ומתחיל לחשוב על הכלי הבא.
יש לי 2-3 חודשים עד אז, אבל אני רוצה להספיק לעשות נסיעות מבחן.
כרגע: nc700x 2012, דגם ידני. כמעבר מ- x-max250 הוא היה שדרוג נפלא.
הוא אצלי שנה וחצי, עשיתי אתו 41 אק"מ.
אני עושה נסיעה יומית מערב בנימין - תלפיות (60 ק"מ לכיוון דרך 443)
מחפש למה לשדרג.
מה אני אוהב ב-NC ? אחזקה זולה, מהירות מספקת, צריכת דלק טובה, עבודה בסל"ד נמוך (מנוע לא צועק), גמיש רצח בהתאמת הילוך-מהירות, תנוחה זקופה יחסית, התנהגות כביש טובה.
מה חסר לי ? תאוצות מ-0 (שקצת איטית, בהשוואה לורסיס 650 שנתון זהה של חבר, הוא מתעופף ממני ברמזור, אבל במהירות סופית שנינו אותו דבר), עוד קצת כוח רזרבה. בגדול - זהו (לפחות עדיין לא יודע שחסר לי).
**התקציב - 50**
מה שחשבתי בינתיים - לא רכבתי על אף אחד מהם, רק קראתי מבחנים וראיתי סרטונים:
אפריקה טווין - לא רכבתי עליו, אבל מקריאת מגוון מבחנים עליו (דגם של שנתון 16 ומעלה) הוא ייתן לי את המענה. התנהגות כביש טובה, ובונוס - יכולות "שטח" (כרגע אין לי תקציב לאופנוע שטח אז זה סוג של מענה גם לצורך הזה עד שנקנה אחד..) - הבעיה בו זה שאין שנתון נמוך = מחיר מעל 50... לא רלוונטי כנראה.
טרייסר 700/900 - אופי מנוע שמח. תנוחה קרבית (לא טוב לי, אבל אולי נסבל). כוח זמין. יש מצב לשנתון 15 בתקציב.
NC750X - לשדרג שנתון (מעבר מ-700 ל-750 עם השדרוגים הקטנים שבוצעו באופנוע). לא ייתן לי את מה שחסר לי - אבל אולי אין מושלם ?
נק' חשובות:
*בגלל הק"מ השנתי הגבוה אני רוצה לרכוש כלי עם ק"מ נמוך כדי להחזיק אותו יחסית הרבה (עד טווח הק"מ שמתחילים הבעיות).
*רוב הנסיעה זה בין-עירוני, אני חייב מיגון לרוח, ככה שנייקד כנראה לא יתאים למשימה.. (נייקד עם מיגון רוח אפטרמרקט ?)
אשמח לשמוע רעיונות נוספים, נקודות שכדאי לי להכניס לשיקולים, ניסיונות עם מסלול כלים דומים..
תודה מראש לעונים !
דודי