versys 1000 מול MT 09 טרייסר הקרב המר.
נתחיל עם זה שאני אינני בוחן רכב ולא בן של בוחן רכב, לכן אין לי נתונים עובדות ושאר ירקות.
כל מה שתקראו כאן מבוסס על תחושות, השוואה חלקית והחיבור שלי לאופנועים שנובע מסגנון
רכיבה, אהבות, והרגלים ישנים, השתדלתי להיות אובייקטיבי ככל שניתן, אבל חשוב לזכור שאני
מחזיק באופנן פרטי ורסיס 1000 מודל 2017 שנקנה חדש והים עם 11600 ק"מ לערך.
האופנוע שרכבתי עליו בחו"ל נסע 19877 ק"מ לפני, בדובר באופנוע שכור ולדעתי גם עבר
התעללות כלשהי. הקלאצ' הגיב בחלק העליון שלו היו רעשי מסביי גיר, והאגזוז היה סטנדרטי.
רכבתי בתחום הנמוך של הסקלה כיוון שהכבישים שם טכניים ומהירות הרכיבה מוגבלות, באוטוסטרדות
הוא נוסע כמו כל אופנוע. מהירויות ממוצעות של עד 90 קמ"ש.
האופנוע נשא 2 רוכבים ולמעלה מ-20 ק"ג ציוד מפוזר בין 3 ארגזים תיק עליון הקשור לארגז הגבוה.
מה אהבתי: כפתורי הפיקוד נראים איכותיים ונוחים לתפעול במיוחד כפתורי האיתות שטובים יותר
מכפתורי הורסיס, הבלמים נתנו תחושות טובות יותר ופחות ספוגיות, המראות מצוינות והאופנוע איפרמטיבי
נהיג וקל לתפעול מהרגע הראשון (אחרי שהתרגלתי לקלאצ' שמפריד גבוה).
בגדול נראה לי שבחברה התפנה תקציב לתכנון אופנוע, הם מסרו את התקציב לפעלולן ולבוחן האופנועים
שלהם, שמתפרנס למחיתו גם מתעלולי סטאנד ואמרו לו "קח חביבי כסף, תכנן איזה אופנוע שתרצה"
החרא, תכנן אופנוע פעלולים לעצמו ושלח את התכניות ביום שני בבוקר לביצוע, מישהו בחברה שתה יותר
מדי סאקי לילה קודם חתם על התכניות וכך נוצר ה-MT. אבל...ביום שלישי התעוררו בחברה עם אופנוע
שלא מצליח לשמור על הגלגל הקדמי בכביש, גם לאחר שהוסיפו לו גמדים יפנים אלקטרונים, מנהל החברה
פזל ימינה הסתכל שמאלה ראה את החברה מאוסטריה וגרמניה מוכרים הרפתקאות למבוגרים כמו לחמניות
טריות ורצה גם, אז הם הוסיפו עוד שלושה ארגזים לאופנוע, שיחקו קצת במתלים קראו לו טרייסר וקיוו שאף
אחד לא ישים ואז אני באתי...
רוכבים בשתיים ראשון נמרץ מאד רעש של מכסחת דשא, שני מבקש מהר מדי שלישי והמון רעשים מנוע לא
נעימים ההרגשה הכללית ישיבה על שואב אבק ישן, מגעים לסיבוב ראשון גז והמנוע צועק "עוד צלינדר, עוד
צלינדר, עוד צילינדר" גמיש הוא לא...אז למדתי הוא אוהב להיות בהילוך הנכון לו בכל מצב ואני משלם
בויברצית רחש ורעד.
שלא נטעה לא מדובר באופנוע גרוע, זה אופנוע שנאנס להיות משהו אחר והוא לא אוהב את זה, אם ניקח
את זה צעד קדימה מדובר בילד פוחז שצריך משמעת חזקה אבל דרמה קווין, הוא כועס כשבועטים בו אבל
ממש צריך את זה, בעוד הורסיס הוא המבוגר האחראי השקול,
זה שעושה הכל מתוך מכובדות, והבנה שלא הכל בחיים הוא אפס למאה. צריך למשוך בחוצה מסיבוב ברבעי?
סבבה, חמישי? גם טוב רק בוא נמשיך הלאה...
הגיר קשה אבל מדיוק מלווה בקליק חזק, שוב לא זוכר את זה מהאופנוע שבחנתי בארץ והיה חדש אבל...
הצפיפות על המושב הייתה נסבלת אבל אין ספק שבורסיס יש הרבה יותר מקום.
הבולמים מעברים בנוקשות כל בור בכביש, אבל תיפקדו מציין גם בסיבובים קשים וגם בתנאים לא קלים.
הדירוג שלי מהאופנועים שרכבתי עליהם בחו"ל, ה-BMW G/S 1200 במקום הראשון ה-MT 09 טרייסר
במקום השני, ההונדה קרוסראנר (800) במקום האחרון, הייתי מת לרכוב על וורסיס בחו"ל.