ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
1. לא יודע. סביר להניח שלא - כי ב-45 אפשר לרכוש SV650 מוגבל (ולהוריד באופן לא חוקי את ההגבלה, אם אתה נורא רוצה עוד כוח).
השוק היום מוצף באופנועי A1 משומשים, לא חייבים לרוץ לקנות חדש.

2. אחזקה חודשית של הדוקאטי עולה לי בערך שקל לקילומטר, לא כולל ירידת ערך. אני עושה 2-2.5 אלף ק"מ בחודש, הכל בינעירוני.
מצד אחד - מדובר באופנוע ליטר ישן, שהחלקים שלו אינם זולים גם בהזמנה מחו"ל.
מצד שני - אני מטפל אך ורק לבד, ומביא חלקים מאירופה - מה שמוזיל את העלויות הרבה מתחת לאחזקה של אופנוע 300 במוסך היבואן ובחלקים ממחסן החלקים.
בנוסף - אני רוכב בצורה חלקה וזורמת, לא "קורע" את האופנוע - ולכן רוב הרכיבים המתבלים מחזיקים אצלי הרבה.
אין לי אפשרות להיכנס כרגע לחישובי עלות ל-R3, אבל נקודות הייחוס הבסיסיות הן:
*ביטוח חובה+צד ג' - כ-500 ש"ח. מקיף יעלה יותר, מן הסתם.
*דלק - אתה יכול להתבסס על 1/25 בשיוט במהירות סבירה. בנסיעת פול-גז או בתוך העיר הצריכה תעלה, כנראה לא תהיה פחות טובה מ-1/20.
משמע, כ-30 ש"ח ל-100 ק"מ.
*צמיגים - סט "תיור" עם אורך חיים גבוה יכול להחזיק 25-30 אלף אצל רוכב שעדין על הגז. עלות של סט תהיה סביב 1200-1500 ש"ח.
אם תאיץ חזק, תקצר את חיי הצמיג אחורי בחצי.
אותם אורכי חיים כמו הצמיג האחורי, תחת אותן הנחות (גז=כסף) אפשר לצפות מסט שרשרת וגלגל"ש - עלות החלקים ברכישה עצמאית תהיה כ-800 ש"ח. במוסך, תוסיף עוד כמה מאות שקלים עלות התקנה.
*טיפולים שוטפים אתה יכול לבדוק לפי המחירון באתר של מטרו. אני מניח שמוסך שאינו מוסך יבואן יהיה מעט יותר זול - שעתון העבודה במטרו יקר. עם זאת, רוב העלות (המנופחת להחריד) נובעת מתמחור החלקים של היבואן. בוא נגיד שפי 3 ממחיר חו"ל במטרו נחשב לתמחור אטרקטיבי. שמעתי גם על מקרים שחלק עולה פי 5.
מוסכים רבים לא רואים בעין יפה כשלקוח מגיע עם חלקים שהוא רכש עצמאית, למרות שעפ"י חוק הם מחוייבים לאפשר את זה.

4. מקסימום תועלת בציוד זה מאוד אינדיווידואלי.
יש לי חבר שרוכב בכל ימות השנה עם אותה חליפה (מעיל+מכנס קורדורה), בחורף הוא מוסיף בטנות.
אני בקיץ רוכב עם מעיל מרושת לחלוטין (מעיל כסת"ח אני קורא לו) מגיני ברכיים ונעליים טקטיות, ובחורף עם חליפת קורדורה אטומה למים ורוח ומגפיים.
תתחיל מהמינימום ההכרחי, ואז כשיווצר הצורך - תוסיף ציוד למלתחה. ככה תדע שאתה לא מוציא כסף על ציוד שלא תשתמש בו, או שלא מתאים לסגנון הרכיבה שלך.
שוב תודה על הפירוט! עזרת לי מאוד.
כנראה שבאמת אקח יד שניה, ככה כל החלקה ו/או נפילה תכאב פחות בלב.

שאלה אחרונה, כאחד שאין לו ידע בסיסי במכניקה של אופנוע, אתה ממליץ קודם ללמוד את הנושא יותר לעומק ולדחות את קניית האופנוע או שגם "ללמוד על בשרי" כשאצטרך ? סה"כ יש לי קליטה מהירה וידיים טובות לדברים האלו.