זה יכול להיות סלילים, אבל עדיין יכול להיות גם עניין של תערובת דלק-אויר - פילטר אויר סתום ותערובת עשירה מדי (פחות סביר), או סדק שהופיע במניפולד וגורם לתערובת עניה מדי (יותר סביר).
אהלן חברים,
אתמול הקקטנוע שלי פתאום התחיל לגמגם נכבה ומאז לא מניע כאשר המנוע חם.
כשהמנוע קר הוא מניע רק עם קצת גז ומגמגם מלא סביב ה1500 סל"ד עד שאני משחרר מהגז ואז נכבה או שאני מוריד מהג'ק נותן קצת גז אחרי שהגיע לטמפ' עבודה נכבה.
יש ניצוץ חזק , קרבורטור נפתח ונוקה ומזרים דלק - גם מכוון.
מקריאה באינטרנט הבנתי שזה יכול להיגרם גם מסלילים תקולים?
בדקתי את עניין הטעינה עם מולטימטר כאשר המנוע מונע והיא זזה בין 13 ל 13.5 וולט כאשר הממוצע הוא 13.20. (טעינה חלשה קצת אבל צריך לזכור שזה טעינה ב1500 סל"ד כאשר הסלד בוא המנוע אמור לעבוד נע סביב ה2000 סל"ד כאשר אין לי אפשרות לייצב עם המצערת את הסלד סביב 2000 סלד כי אז הוא פשוט קופץ ל3500 סל"ד ככה)
תודה רבה על העזרה!
זה יכול להיות סלילים, אבל עדיין יכול להיות גם עניין של תערובת דלק-אויר - פילטר אויר סתום ותערובת עשירה מדי (פחות סביר), או סדק שהופיע במניפולד וגורם לתערובת עניה מדי (יותר סביר).
הפילטר נוקה לפני חודשיים וגם ניסיתי בלעדיו
סדק לא נשמע לי כלכך סביר כי זה לא משהו שקורה ברגע הייתי שם לב
העניין הזה הופיע אחרי שניסיתי להגיע לTOP SPEED ומאז זה ככה לכן אני חושב שאולי זה מהסלילים שאימצתי אותם ממש כי אני לא בטוח שהם היו במצב 100% תקין מלפני זה
אנסה להניע עם תערובת מאוד רק כדי לשלול את העניין של הסדק במניפולד
אבל כאשר שללתי את כל השאר באמת יתתכן שזה מהסלילים? זה סמפטומים שמתאימים לסלילים תקולים?
לא סלילים במובן של גנרטור, אלא סלילים במובן של קויל(ים). יכול להיות שהקויל תקול, יש קוילים שלא עובדים טוב בחום. מצד שני, אתה מתאר כאן תופעה שמתרחשת גם במנוע קר, אם כי באופן שונה - זה פחות אופייני לקויל, המראה האופייני הוא שהקויל פשוט מפסיק לעבוד כשהוא מתחמם ואז אי אפשר להניע עד שהמנוע מתקרר, אבל בקור הוא עובד רגיל.
אם אתה אומר שזה קרה בעקבות ניסיון להגיע למהירות מקסימלית - הייתי הולך דווקא לכיוון אחר ובודק קומפרסיה, מרווחי שסתומים וכו'.
טוב חברים כנראה שהבעיה נפתרה (עדיין לא ניסיתי להניע אבל בטוח ב99.9 אחוז שזה זה ואם לא אעדכן) קפצה לי שן בשרשרת תזמון מנוע , פשוט החזרתי שן אחורה וכל הסימונים חזרו למקום.
יום ראשון אעדכן בהתפתחויות - בנוסף יש לי עוד שאלה
אני מכוון את הקרבורטור 2 וחצי סיבובים בבורג דלק ואת הבורג סלד מעמיד על 2000 סלד והגלגל האחורי מסתובב כאילו אני נוסע 30 קמש (ממש ממש מהר)
ייתכן שאני צריך להוריד מעט מהדלק? בכל מקום ברשת למנועים כמו שלי ממליצים 2 וחצי סיבובים
Piaggio leader 200cc זה המנוע
רציתי לכתוב לך שגם קפיצת שן בטיימינג זאת אפשרות, אבל כבר הספקת לאמת את זה בעצמך ולתקן. תודה שעדכנת את השרשור, זה יעזור למי שיתקל בבעיה דומה בעתיד ויבצע חיפוש.
טוב עוד עדכון, לאחר הרכבה של כל הקטנוע - הנעתי הכל בסדר (מנוע קר...) עליתי הבאתי קסדה מהבית , רמזור ראשון - גמגמגמגמם נכבה.
ניסיתי קויל אחר שיש לי , שום שינוי.
לא נותר דבר אלא הסלילים, אני טועה?
אציין שבהנעה הראשונה הניע בנגיעה וסלד יציב על 1800 \ 2000 סלד כהמנוע קר מה שמראה שאכן הקרב' מכוון ויש דלק והצתה והכל - לאחר התחממות אין עם מי לדבר.
אם היה קשר בין סלילים לגמגום, היית רואה טעינה צולעת לאחר התחממות המנוע. אם הטעינה בסדר - אין מה לגעת בסלילים.
תבדוק אם השרשרת לא קפצה שן שוב.
קרב' מכוון לא בודקים על מנוע קר, כי במנוע קר אמור לפעול צ'וק אוטומטי. אם הצ'וק האוטומטי שלך מקולקל והקרב' מכוון לעבוד על מנוע קר - אז במנוע חם הוא לא יעבוד טוב, וזה צפוי.
יש טעינה צולעת זה מה שאני מתאר עוד מתחילת הפוסט הטעינה בגמגום היא 13.2 ושזה מפסיק לגמגם זה עולה ל13.5 כאשר הטעינה הנורמלית צריכה להיות בערך 14 נכון?
היום חיברתי ג'אמפר כזה שמניע מכוניות בלי מצבר כאשר הקטנוע היה מונע וגמגם והצלחתי להחזיק אותו על 2000 סל"ד עם קצת גז מה שלא היה אפשרי כשהוא היה מנותק מה שעוד יותר מעלה את החשד שלי שזה הסלילים - מה אומר?
כשהקטנוע מגמגם, הסלילים לא מייצרים את מלוא המתח וזה צפוי. 13.2 זה לא מתח טעינה תקין, אבל זה מעל ומעבר לפעולה תקינה של המערכת. המספרים הממוצעים של מע' הטעינה, עד כמה שאני זוכר: הטווח התקין הוא בסביבות 13.5-14, כשאר 14.2 זה המקסימום הסביר, ו-14.5 זה כבר טעינת יתר. עפ"י המספרים האלה אין בעיה בסלילים, אם כבר - אולי המצבר שלך חלש. אבל זה לא הפתרון של בעיות הגמגום.
אם אתה רוצה לבדוק את זה - תנסה להניע עם ג'אמפר כשהמנוע של הקטנוע חם, תראה אם הוא מניע, ואם הוא פתאום מניע בקלות - יכול להיות שהמצבר שלך דורש החלפה. אני הייתי מהמר שזאת לא הבעיה, אבל קל לבדוק את זה, אז למה לא לבדוק ולוודא.
כשהוא חם הוא לא מניע בכלל למיטב זכרוני גם כאשר הג'אמפר מחובר אבל אנסה שוב מחר.
האמת ששללתי כבר הכל מה נשאר חוץ מהסלילים? כשמדדתי עם המולטימטר כאשר הטעינה עלתה ל13.5 לא היה גמגום
ווכאשר המנוע קר הטעינה היא 13.5 ואין גמגום.
מה לדעתך יכולה להיות עוד הבעיה?
המצבר בן חודש והטענתי אותו הוא מלא לחלוטין וכאשר אני מניע המתח יורד לאיזור ה11 וחצי וולט אולי קצת יותר אבל לא פחות.
כמובן שאחרי המון המון המון נסיונות היה לי מצב שהגעתי ל10 וחצי וולט בנסיון הנעה אבל אז העלתי אותו הביתה להטעין ובהחלט הוא דרש כמה שעות של טעינה
מדובר גם במצבר גדול יחסית של 14 אמפר.
אחרי ששללתי גם קרבורטור גם פלאג גם הצתה גם מצבר (שבעצם חדש ומציג מתח נורמאלי) וגם הטיימינג מכוון אני לא מצליח לחשוב על עוד דבר חוץ מסלילים, אולי יש עוד משהו שלא חשבתי עליו?
הינה מעט רשמים לאחר בדיקה הבוקר לאור מה ש-JACK-R1 הציע: (אי אפשר לערוך את ההודעה הקודמת לכן אני כותב חדשה)
מצבר טעון עד הסוף - מניע רק עם מעט גז טעינה משחקת סביב ה13.7 כאשר כל כמה שניות יורדת עוד קצת ועוד קצת
כאשר התחיל הגמגום הטעינה היית לכמה רגעים לפני הכיבוי על 14 וולט.
ניתקתי את הצ'וק החשמלי - לא מניע
סגרתי חצי סיבוב ואחר כך סיבוב שלם ואחר כך סיבוב וחצי של בורג הדלק בקרב' כדי לפצות על הדלק שזורם דרך הצ'וק אם וכאשר הוא באמת מקולקל ונשאר פתוח גם כאשר הוא היה מחובר וגם כאשר הוא היה מנותק לא היה שום הבדל.
ניסיתי פלאג אחר - לא מניע
כל הנסיונות נעשו עם ג'אמפר לתמיכה של המצבר אך שום דבר לא עזר כאשר הגיע לטמפ' עבודה לא הסכים להניע
הפלאג יצא עם מעט דלק עליו מה שמעיד על כך שהדלק כן מגיע לתא השריפה אך משום מה לא נדלק.
מניסיונות קודמים אנחנו כבר יודעים שיש הצתה.
חשוב לציין שכאשר המנוע קר הוא עובד יפה לא משחק בסל"ד ולא כלום נוסע מעולה - ברגע שמתחמם נגמר הסיפור.
מחיפושים באינטרנט הבנתי שסלילים יכולים להפסיק לעבוד כאשר הם מתחממים אבל לא יודע מה לומר הטעינה היית סבבה היום ובכל זאת נכבה.
חשוב לציין עוד דבר: אני לא יודע מה היה המתח ממש רגעים לפני הכיבוי יכול להיות שהוא צנח באמת ל13.2 וולט כמו פעם קודמת, לא יכולתי לדעת כי הייתי עסוק בלרוץ מסביב לקטנוע לתת קצת גז אבל עד שהגעתי הוא כבר נכבה. (קטנוע ענק)