שלום חברים,
מדובר ב- XEVO קילומטרז די נמוך סביב 20K, מיד בעת התנעת הכלי מופעלת לאחר מספר שניות הוונטה ונדלקת נורת תקלת מנוע.
כאשר אני מניע ונוסע מיד ללא המתנה העניין לא קורה אלא רק כאשר אני מניע וממתין כחצי דקה שהשמן יעלה,
אציין שהקטנוע לא מתחמם למרות נסיעות לא קצרות אבל הוונטה נכנסת לפעולה גם לפני שהמד חום מגיע לחצי, הוונטה עובדת על המקסימום כוח.
גם כאשר העניין קורה לאחר נסיעה של כ- 5 דקות הנורה נכבית ואיתה מפסיקה גם פעולת הוונטה.
(אני חושב שמשאבת מים יכולה לגרום לזה אולי?)
תודה למסייעים, גמר חתימה טובה,
אני מבין מדבריך שחייב להתחבר לסורק תקלות..
Tribalmistyc2 עולה לך משהו שיכול להיות קשור? אולי חיישן חום מנוע או משהו שקשור למערכת הקירור או שלא בהכרח?
יש סיכוי שחיישן חום תקול \ מנותק יכול ליצור תופעה כזאת. שווה לבדוק את החיווט וההתנגדות שלו.
Jack_R1 אבדוק זאת, שאלה שחיישן חום תקול האם זה ישפיע על החיווי בלוח שעונים? (כי החיווי בלוח השעונים של חום המנוע נראה תקין)
אם יש חיישן טמפ' אחד והוא משדר ללוח שעונים כנראה שהוא תקין וזה גם הרכיב החשמלי היחידי במערכת קירור שלך.
להתחבר לסורק זה לא ריאלי בגלל המחיר והזמינות.
תנסה להבין מה הקוד - לפעמים הנורה מהבהבת עם פתיחת המפתח.
תעבור על כל המחברים של כל החיישנים,תנסה להוציא את המצבר ולהחזיר.
אם אין הבהוב או שינוי צריך לסרוק אצל היבואן
ממה שאני הכרתי במערכות הפשוטות הישנות, היו 2 חיישני חום, אחד לחיווי בלוח השעונים והשני למחשב המנוע. יכול להיות שאצלך זה אותו אחד, ויכול להיות שלא - לא מכיר, צריך לבדוק בספר הרכב או לקוות שמישהו אחר מחברי הפורום מכיר.
חיישן חם מנוע יושב ליד התרמוסטט, ניתן לראות אותו כשפותחים את מיכסה הפלסטיק מתחת לכסא, למיטב זכרוני הוא והקונקטור שלו בצבע ירוק.בכל מקרה, כדי לדעת בודאות צריך לחבר למחשב.
בד"כ קיים חיישן יחיד זה גם חוסך עלויות.
https://www.google.co.il/search?q=XE...whT_xPT-38BWM:
נורת מנוע שמדליקה את המאוורר לא בהכרח מעידה על תקלה שקשורה למעגל הטמפ',המערכת לא יודעת לזהות מה התקלה ולא לוקחת סיכון שהמאוורר לא יעבוד בכלל אז פשוט מדליקה אותו קבוע.
ברכב שלי שהוא מהסנוניות של מערכת הזרקה עם OBD II זה גם עובד ככה.
מניח שהיום כבר התשכללו.
בלוח שעונים מד החום עובד תקין לחלוטין, המנורה לא מהבהבת ומראה את קוד התקלה, מוזר מאוד. גם ניתוק של המצבר וחיבור מחדש לא הועיל.
אם מישהו מחברי הפורום נתקל בזה זה יוכל לעזור מאוד.
מצאתי קטע בספר של XEVO400 שאולי יעזור (https://www.scribd.com/doc/222135608...orkshop-Manual עמוד 233 והלאה).
בגדול מפנים שם לבדיקת תקלות עם בודק יעודי אבל יש שם כמה בדיקות לתקינות המערכת שתוכל לבצע עם רב מודד. כמו כן ממליצים שם לבדוק לפני שמערכת הקירור תקינה ואין חוסר ו\או אוויר במערכת (וגם עם נוזל קירור מתאים) אז הייתי מציע שתתחיל מזה.
מעבר לזה ייתכן שלא יהיה מנוס מחיבור לסורק.