אוקי, נגיד והמכונות שביוטיוב הם "אשליה", והאנרגיה תיגמר מתישהו והם יעצרו.
מה לגבי המאוורר שפועל על ניגוד מגנטים (מהסרטון שהבאתי - גם אם הוא ערוך, אני מאמין שאפשרי לעשות כזה אמיתי) ?
גם אם דרזדנר טוען שהמגנט יגמר מתיישהו, עדיין זה יקח זמן ובכל הזמן הזה ייצרתי אנרגיה מ"אפס" (החזרתי את ההשקעה והרווחתי עוד..)
אז פעם בכמה שנים נחליף מכונה וניסע עוד אלפי קילומטרים![]()
x-max 250 2013 -> nc700x 2012
אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !
מציע לך לנסות ולבנות כזה כי הדבר לא יניח את דעתך עד שלא תשחק עם זה קצת.
אתה תגלה שהמנוע/מאוורר שלך "ינעל" בנקודה מסוימת על ידי הכוחות המגנטיים.
בהחלט ננסה, מעניין אותי.
x-max 250 2013 -> nc700x 2012
אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !
קודם כל המגנט לא יגמר אלה יחלש במקצת מה שיביא לעצירת הכדור במכונה שהוצגה כאן.
כמו שכבר אמרו כדי שמערכת כזאת תעבוד כמה שנים על (לדוגמא) אופנוע השרשרת, גלגלי השיניים, המייסבים והצמיגים צריכים להיות כמעט ללא חיכוך.
כדי להבין עד כמה החיכוך גדול תסתכל על ההבדל בנתוני כח הסוס בקראנק ובגלגל האחורי.
כלומר כדי שמערכת תייצר אנרגיה שתניע את עצמה בלופ אינסופי או כזה שלפחות תתן טווח נורמלי המערכת צריכה ליצר יותר אנרגיה משיוון וזה נוגד את חוקי הפיזיקה.
דרזדנר, זה נכון אם אני מחבר את המכונה לשרשרת/קראנק וכד' אז אני חייב להשתוות באנרגיה ואף יותר,
אבל אם אני מחבר אותה למצבר (או לשורת סוללות כמו ב-זירו), ככה שההתנגדות של החלקים באופנוע לא משפיעים, וכל האופנוע עובד דרך הסוללות,
אז אני יוצר מצב שאני כל הזמן טוען את הסוללות, והסוללות מניעות את האופנוע, משמע -> טווח רכיבה ארוך מאוד.. (זה מה שאני מנסה להגיע, למצב שהאופנוע לא צריך טעינה לעולם חוץ מהטעינה שהוא מקבל במהלך הנסיעה..)
למעשה - היום כבר מייצרים חשמל שטוען את הסוללות במנגנון הבלימה, ואולי גם בסיבוב גלגלים (לא יודע), אבל זה לא מספיק כדי לקבל טווח ארוך. אני רוצה להוסיף עוד מנגנונים כאלו על מנת לקבל את המטרה..
x-max 250 2013 -> nc700x 2012
אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !
נראה לי שאתה מפספס את חוק שימור האנרגיה.
בשביל שרכב ייסע ללא טעינה אתה צריך שהאנרגיה שאתה שורף גם תזיז את הרכב וגם תוכל לצבור אותה בחזרה ב100% בשביל להמשיך להזיז את הרכב..
אתה מבין למה זה קצת בעיה??
בלימה רגנרטיבית עובדת על זה שכשאנחנו רוצים לעצור זאת בעצם אנרגיה שאפשר לנצל לטובתנו, כשאנחנו נוסעים בלימה רנגרטיבית פשוט תאט אותנו ותתן לנו פחות אנרגיה ממה שאנחנו מוציאם בשביל להמשיך לנסוע.
ואגב בלימה רגנטיבית מצליחה במקרה הטוב בקושי להגדיל את הטווח ב5-15%.
יש לך גם טעות שאתה חושב שבגלל שזה רכב חשמלי אין אובדן של אנרגיה.
המנוע פועל ב85-90% יעילות ולא ב100%, בנוסף יש גם אובדן אנרגיה בחוטים\כבלים\בקר וכו' שמתחממים.
הכוח עדיין עובד מהמנוע לגלגל דרך שרשרת וגם שם יש אובדן קטן.
מהתנועה הסיבובית של הגלגל לא מצאו שום דרך להפיק אנרגיה בכמות משמעותית (דינמו של פעם בקושי היה מדליק פנס מסכן).
ולכן כל עוד לא ימציאו משהו שישנה דרמטית את כל עולם האנרגיה, אנחנו עדיין נהיה מוגבלים לאנרגיה הראשונית שבסוללות\דלק\מקור כוח שלנו.
היצרנים עובדים על זה כל הזמן וכרגע זה מה יש, אין מכונות קסם שמתפוצצות דקה לפני שעומדים להציג אותה או שמישהוא שילם הרבה כסף כדי להשתיק אותם.
יש הרבה איבוד אנרגיה באופנוע, הטענת המצבר בבלימה זה בדיחה שמסתכלים באחוזים על הגדלת הטווח, צריך טכנולוגיה הרבה יותר מתקדמת ממה שיש היום.
מודלה, אני מכיר את החוק. אני מנסה להבין אם הוא "עדיין תקף" בימינו, או שהתפתחות טכנולוגית יכולה "לנפץ" אותו..
אני לא מתכוון למחזר את האנרגיה שדחפה את האופנוע חזרה כדי שתדף שוב, אלא ליצור מנגנון שכל הזמן יטעין את הסוללות, והסוללות כבר יעשו את מה שהן יודעות היום לעשות.. שום מיחזור..
וגם לא אמרתי שאין איבוד אנרגיה, ברור לי שיש.. חיכוך/חום ועוד כל מיני צורות, ברור..
אז אם כרגע למשל הסוללות מספיקות לטווח של 200 ק"מ (אחרי כל איבוד האנרגיה), אם נטעין אותן תוך כדי נסיעה נגיע ל-400/4,000/400,000 ק"מ ?!
בלימה רגנטיבית מוסיפה 5%, ועוד מנגנון שיוסיף 5% וכו' עד שנקבל טווח משמעותי (אינסופי יחסית ?)
דרזדנר, אני בטוח שעל זה עובדים טובי המוחות בתעשיה הזו, אני רק מנסה להבין למה לא עושים שימוש ב"ייצור" אנרגיה מהסוג שאני מדבר עליו.. כאילו שהם "מקובעים מחשבתית" לחשוב בכיוון מסוים, כאשר יש דרך אחרת (יש ? לא יודע, על פניו נראה לי שכן)
אגב - אני ממש לא בטוח שבעלי עניין הפוך לא יכולים לעצור את ההמצאות בכיוון, הם יכולים לעכב כמובן אולי לא לנצח..
בכל אופן, תודה חברים, נראה לי שאני צריך לחקור קצת יותר על הפפטרום הזה, ולהבין איפה בדיוק הטעות שלי בהבנה..
ועד אז - נתפרע על מנוע בנזין משובח..
(במיוחד אחרי הפרסום של ההארלי החשמלי החדש - רעש החשמל עשה לי רע.. ממש כמו רכב עם בלמים גמורים שצורבים לך את הנשמה..)
x-max 250 2013 -> nc700x 2012
אל תתן לעולם לשנות את החיוך שלך, תגרום לחיוך שלך לשנות את העולם !
אני אחסוך לך שלוש שנים של לימודי פיסיקה.
נכון להיום,
אף אחד לא הצליח לייצר שום דבר שאפילו קרוב למה שאתה רוצה לעשות. אז או שתקרא קצת חומר ותבין למה, או שתאמין לנו.
הדבר שהכי קרוב למה שאתה מדבר עליו, הוא לחסוך באנרגיה שהולכת לאיבוד בצורת חום (למשל בבלימה, ובאופנוע זה לא ממש יעיל בגלל משקלו הנמוך). בתחנות כוח סופר מתוחכמות, מנצלים כל ג'אול של חום נפלט כדי לחמם חימום מקדים של המים שהופכים לקיטור, ועושים על הקיטור הנפלט מעגל שני ושלישי. וגם אז היעילות לא משהו.
רוצה לייצר אנרגיה? שים טורבינת רוח שעובדת על רוחות צד וסע רק בימים עם רוח ב90° לכיוון הנסיעה שלך.
או שתחבר פנלים סולאריים. כל מה שהוא מקור אנרגיה שלר מגיע במקור מהסוללות שלך.
אה,
ותחליף את כל המיסבים באופנוע לכאלו עם מינימום חיכוך (יעלה כמו עוד אופנוע, לפחות). זה לבד יגדיל לך את היעילותבהמון.
בנוסף,
בנה חופה בצורה של טיפה מסביב לכל האופנוע. כי גרר הוא אחד הכוחות הכי בזבזנים שאתה מתמודד איתם.
או שישב על ריאקטור גרעיני.
אומרים שזו האנרגיה הכי ירוקה.
האמת?
אם דביל כמו קיאנו ריבס יכול, אז למה לא אנחנו?
https://youtu.be/XmqvTVuOzgA