אם תוכיח שהכלי בבעלותך/מובל בהסכמת הבעלים החוקיים שלו , למה שתהיה בעיה?!
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
אם אני מסיע כלי ללא רשיונות ובלי לוחית רישוי בעגלה ועוצר אותי שוטר הוא יכול לעשות לי בעיות או שהמספר מנוע מספיק כדי להוכיח שהכלי לא גנוב?
אם תוכיח שהכלי בבעלותך/מובל בהסכמת הבעלים החוקיים שלו , למה שתהיה בעיה?!
Sent from my ONEPLUS 3T using Tapatalk
איך בדיוק תוכיח שהמספר מנוע הזה שייך לאופנוע הזה ששיך לך בלי רשיונות?
נסיעה ללא לוחית רישוי היא עבירה שגוררת קנס. אם יסתבר שאין לכלי רישיון בתוקף אז מדובר בעוד קנס פלוס נקודות (ואפילו העמדה לדין אם הרישיון פג מזמן).
אם איבדת את הרישיון אז תכנס לאיזה רישיומט בסופרפארם ותוציא כפל רישיון, זה גם יאפשר לך להטביע לוחית רישוי חדשה. אחרת, גרר.
אני לא רוצה לרכב על הכלי סך הכל להסיע אותו בעגלה.. אני קונה את הכלי בזיכרון דברים השאלה היא אם שוטר יכול לעצור אותי ולחשוד שהכלי גנוב או משהו כזה
יכול.
כל אחד יכול להעמיס כלי מהרחוב על נגרר ולטעון מה שהוא רוצה,רמת חשד תהיה תלויה בכלי ובמצב שלו
תעשו זיכרון דברים עם צילומי ת.ז. ברורים ואם יש רישיון רכב כלשהו שיצורף לזיכרון
ואתה צריך לשאול את עצמך מדוע הכלי נמכר ברשיון דברים, ואיפה הרשיון שלו.....
אני לא חושב שאתה צריך להוכיח שלא גנבת. המשטרה צריכה להוכיח שגנבת
Erez Ronen
כדי לשים אותו בכלא היא צריכה להוכיח.
כדי לקחת כלי שאין לו אמצעי זיהוי, ושלבעליו אין ניירת רשמית המוכיחה שהוא שלו - לא.
ואני חוזר ואומר לפות"ש, אם זה כלי בלי ניירת, איך אתה יודע שהוא לא גנוב.
ואם יש לו ניירת (זכרון דברים בינך לבין המוכר, או בינו לבין המוכר שלפניו לא נחשב), כדאי לציין את זה.
ממתי משטרה מחרימה כלים בחשד לגניבה רק "כי הוא דומה"? נראה לך שהשוטרים אמורים לזכור "תיאור" של אופנוע גנוב? כמה דגמים הם יכולים לזכור? כמה שנים אחורה? נו באמת...
אמצעי הזיהוי היחידי שמעניין אותם הוא לוחית רישוי ורישיון רכב.
אופנוע בלי לוחית רישוי כשלבעלים אין ניירת שמוכיחה שהוא שלו, חשוד מיידית כגנוב, ובצדק. קודם יחרימו את הכלי, ואח"כ שהבעלים יוכיח שהוא לא גנוב.
בעל חברה לכתיבת תוכן ופרסום דיגיטלי יוצר דופן ברשתות החברתיות.
אנליסט שוק (נותן שירות לעופר אבניר).
הכרובלוג
יום מסלול - המדריך המלא
לא זכור לי שכתבתי "רק אם ...". יכולים להיות כל מני סיבות. החוק זה לא נוסחה מתמטית, ומלא בהגדרות כמו "סביר".
כולם. ולא רק אופנועים - תכשיטים, טלפונים, נשקים וכו. מחשב במשטרה הוא לא רק לסוליטר.
אולי ככה נראה צדק בעינך, אבל לא לפי חוק בישראל. משרטה לא יכולה להחרים לי (כל דבר שהוא) ולדרוש הוכחת בעלות. להחרים לצורך חקירה - כן. אם צו שיפוטי - כן. בגלל ש-"נראה לי גנוב" - ממש לא