יש הרבה ערכות כלים זולות יחסית, אבל כבר לא ברמת "הום סנטר" אלא ברמה סבירה עד טובה. כל מיני סטים של סיגנט, למשל.
סט עם דרייב "3/8 יבוא עם הבוקסות המתאימות לרוב (8 עד 32 מ"מ).
זה וכמה מברגים טובים.
חג שמח!
קניתי לפני יומיים drz400sm ואני רוצה להתחיל לטפל בו לבד.
מעריך שאצטרך כמה כלים, במה להתמקד?
בוקסות אלנים וכו.. ואיזה בוקסות הכי נפוצות ושמישות בכלי?
יש הרבה ערכות כלים זולות יחסית, אבל כבר לא ברמת "הום סנטר" אלא ברמה סבירה עד טובה. כל מיני סטים של סיגנט, למשל.
סט עם דרייב "3/8 יבוא עם הבוקסות המתאימות לרוב (8 עד 32 מ"מ).
זה וכמה מברגים טובים.
מברגים טובים. אלנים טובים. מפתח פלגים מגנטי מקל על החיים מאוד, מגנט גמיש זה חובה, פנס גם כן
Sent from my LG-D802 using Tapatalk
גם אני אשמח לקצת יותר פירוט
כנ"ל אשמח אם תשפתו קישור קניה מאיביי או חנויות מומלצות ומחירים
תודה!
אין שום טעם לקנות כלים באיביי. המשלוח יעלה יותר מהכלים עצמם - החבילה כבדה ומה שנמכר מתחלק ל-2 סוגים עוקריים - כלים שלא שווים את הכלום כסף שמבקשים עליהם וכלים שעולים כ"כ הרבה שהמשלוח כבר לא משנה כלום.
יש מספיק חנויות והמחירים מספיק סבירים, סט סביר יעלה בסביבות 300 ש"ח. חנויות מומלצות - תלוי בעיר.
נערך לאחרונה על ידי Jack_R1; 14-09-2015 בשעה 00:12.
עדיף בוקסות בודדות איכותיות ונחוצות מאשר סט.
אני אוהב את טכנו צינור ביצחק שדה.
עדיף, בתנאי שיש לך ארגז\ארון עבודה, ניסיון לבחור את הבוקסות הבודדות וכסף לקנות במחיר כפול מהסט. לעומת זאת, אם אתה רוצה אריזה נוחה לשימוש, לא להשקיע הרבה מחשבה ולקבל את רוב מה שאתה צריך (כי יש סטים שבאים גם עם אלנים ומברגים כחלק מהסט) ואין לך רצון להשקיע הרבה כסף - אז סט עדיף.
אם כבר ת"א ויצחק שדה, אז יש את פרו טכניקה, בדיוק מול טכנו צינור.
תוסיף לרשימה גם ידית מומנט 3/8 בתור התחלה, כלי חובה אם אתה עובד עם ספר כמו שצריך.
אז הטילו.
לא משנה את העובדה שמלא מוסכים עובדים עם הכלים שלהם בכיף.
אני אישית קרוב לעשור עם כמה ערכות של סיגנט, בעבודה שוטפת על כמה וכמה אופנועים (לא ברמה של מוסך אבל הרבה מעל המטפל העצמאי הממוצע).
ההכלים היחידים שנשברו לי היו שתי בוקסות אלן (כי באמת הגזמתי עם הכוח שהפעלתי עליהן) ומתאם ביטים (שגם עליו דפקתי מבלי להתחשב).
נכון, זה לא הכלים הכי איכותיים שוק. אבל תמורה למחיר שלהם - בהחלט, והרבה מעבר.
יש, אגב, לא מעט אלטרנטיבות עם יחס עלות/תועלת דומה ואף טוב יותר, תלוי את מי תשאל. יש סטים של profxen שהם אחלה. לויל בזמנו המליץ על koken (?) או איזה יצרן אחר שהוא מכיר שנמכר די בזול ומספק אחלה איכות.
אבל אם אין לך כוח לחפש ולחפור ולהשקיע מאמץ - סט של סיגנט או profxen יסדר אותך להתחלה.
"שלשה מרחיבין דעתו של אדם אלו הן דירה נאה ואשה נאה וכלים*נאים" (ברכות נז ב).
בדיעבד הייתי קונה סט גדול של פרופקסן של חצי + רבע אינטש + בוקסות לפלאגים. נראה לי יש ב700₪ או קצת יותר.
פעם האחריות היתה עליך והאחריות על הברזל היתה לכל החיים.
סובבת את הבורג יותר מדי חזק? גזרת אותו. זבש"ך ואחריותך.
איפה נשמע שבורג מפוצץ בוקסה ???
"פעם הכלים היו עשויים מפלדה"